Stories

Το αεροπλανάκι για Β’ Εθνική κι ο μάστορας Γκαρσία που βρήκε ο… Γκαρσία: Μεγάλα σκηνικά σε ΠΑΟΚ-Άρης

Πάθος, μίσος, ένταση και καζούρα: Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Άρη ανέκαθεν τα είχαν όλα σε… υπερθετικό βαθμό, με αποτέλεσμα ιστορικά σκηνικά που θυμίζει το sport-fm.gr.

Σύμφωνοι, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο και το πιο κλασικό ντέρμπι στην Ελλάδα.

Αν το πάμε όμως αυστηρά με την έννοια του ντέρμπι (δηλαδή της τοπικής αντιπαλότητας) δεν υπάρχει κανένα πιο συναρπαστικό και ιντριγκαδόρικο από το ΠΑΟΚ-Άρης.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσα status (σε αγωνιστικό ή οικονομικό επίπεδο) κι αν αλλάξουν οι δυο ομάδες, η μάχη για τον τίτλου του «αφεντικού της πόλης» είναι πάντα ανελέητη.

Και κατά καιρούς έχει γεννήσει αξέχαστα σκηνικά από τις μεταξύ τους μονομαχίες, μερικά από τα οποία θυμίζει με την ευκαιρία το sport-fm.gr:

Αεροπλανάκι με «εκεί, εκεί, στη Β’ Εθνική»

Ενόψει του πρώτου υποβιβασμού του Άρη το 1997 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έδωσαν όλα στην καζούρα. Φιλοξενώντας τον αιώνιο αντίπαλο στην Τούμπα διοργάνωσαν κηδεία με κανονική κάσα, ενώ έκαναν και… αναπαράσταση του οδυνηρού σκηνικού με τα δελτία που ξεχάστηκαν στο λεωφορείο (και κόστισαν πολύτιμους βαθμούς). Το καλύτερο πικάρισμα όμως ήταν ένα αεροπλανάκι που πέταξε πάνω από το γήπεδο με μήνυμα προς τους 4.000 οπαδούς των «κίτρινων» που βρίσκονταν εκεί και έγραφε χαρακτηριστικά «εκεί, εκεί, στη Β’ Εθνική».



Γκέλα Μιχόπουλου στο 1-4

Η πιο μεγάλη νίκη του Άρη μέσα στην Τούμπα έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη για πολλούς λόγους. Αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το ματς όπου «συστήθηκε» ο νεαρός (τότε) Άγγελος Χαριστέας, πετυχαίνοντας δυο γκολ μέσα στην έδρα του αιωνίου αντίπαλου. Ένα άλλο γκολ όμως (και συγκεκριμένα το τρίτο) ήταν αυτό που έγραψε ιστορία: Διότι προήλθε από ανεπανάληπτη γκάφα του Νίκου Μιχόπουλου, ο οποίος σε ένα ανύποπτο γύρισμα του Κουλακιώτη έκανε… «τσαφ» και υπέγραψε την καταδίκη της ομάδας του.



Μανούρα Πάμπλο Γκαρσία-Νάτσο Γκαρσία

Όσα χρόνια αγωνίστηκε στην Ελλάδα (και όχι μόνο) ο Πάμπλο Γκαρσία έμπλεξε σε αμέτρητους καυγάδες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία κανένας από τους «αντιπάλους» του (όσους επιβίωσαν τελοσπάντων από κάποιο χτύπημα) δεν τόλμησε να του αντιμιλήσει. Εκτός από έναν! Σε ντέρμπι λοιπόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήγε να κάνει τσαμπουκά έπειτα από σκληρό τάκλιν. Βρήκε όμως τον μάστορά του από… άλλον Γκαρσία, ο οποίος ως σκληροτράχηλος Βολιβιανός που σέβεται τον εαυτό του δεν έκανε ούτε χιλιοστό πίσω στο «κούτελο με κούτελο».



Πέναλτι Καράμπελα

Έπειτα από 210 λεπτά συνολικά οι ΠΑΟΚ και Άρης δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν γκολ. Η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου του 2009 θα κρινόταν στη «ρωσική ρουλέτα». Αφού λοιπόν ο Μπαλάφας έγραψε ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται σε πέναλτι (με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα) ο Καράμπελας έδωσε λόγο για έξαλλους πανηγυρισμούς και ατελείωτη καζούρα στους οπαδούς του δικεφάλου: Σουτάροντας ενδεχομένως και εκτός του «Κλεάνθης Βικελίδης» το πέναλτι που σφράγισε την ήττα.



Επιστροφή μπουκαλιού στην εξέδρα από Κονσεϊσάο

Μέσα σε ένα φλεγόμενο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό που (για να είμαστε δίκαιοι) συναντιόταν συχνότατα και στην Τούμπα: Πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ και δέχθηκε βροχή αντικειμένων από την εξέδρα. Μόνο που εκείνος δεν αντέδρασε ακριβώς ψύχραιμα. Διότι δεν επέστρεψε απλώς ένα απ’ αυτά στην εξέδρα. Αλλά έγινε τόσο «μπαρούτι» μετά την αποβολή του, που χρειάστηκαν συμπαίκτες, αστυνομικοί και η παρέμβαση του Φερνάντο Σάντος για να μπορέσει να βγει μαινόμενος εκτός γηπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x