Stories

Το παρανοϊκό «ντόμινο» της Ακτής Ελεφαντοστού: Απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σενεγάλη, ενώ ήταν... τελειωμένη!

Η Ακτή Ελεφαντοστού πήρε μια μυθική πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αποκλείοντας την κάτοχο του τίτλου Σενεγάλη, μετά από ένα... αλλοπρόσαλλο «ντόμινο» εξελίξεων!

Το εισιτήριο για την οκτάδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κατάφερε να πάρει από την κάτοχο του τίτλου, Σενεγάλη η Ακτή Ελεφαντοστού. Η οικοδέσποινα της φετινής διοργάνωσης, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, απέκλεισε τον Σαντιό Μανέ και την παρέα του μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι και θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, Μάλι-Μπουρκίνα Φάσο.

Ωστόσο για να γίνει αυτό, χρειάστηκε ένα αλλοπρόσαλλο «ντόμινο» εξελίξεων! Tι εννοούμε; Ας τα πάρουμε από την αρχή!

Παρότι οι «ελέφαντες» μπήκαν στο τουρνουά με νίκη 2-0 κόντρα στη Γουινέα-Μπισάου τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον πιο περιπετειώδη τρόπο. Και αυτό γιατί η Ακτή Ελεφαντοστού αρχικά γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Νιγηρία, με το γκολ του Εκόνγκ, ενώ ακολούθησε και η συντριβή από τηνΙσημερινή Γουινέα με σκορ 4-0 για την τρίτη αγωνιστική.





Παρόλο όμως που η πρόκριση ήταν ακόμη «ανοικτή», αλλά με την υποσημείωση του συνδυασμού αποτελεσμάτων και με το... προνόμιο της συμμετοχής της στις καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά, η Ομοσπονδία, αποφάσισε να απομακρύνει τον προπονητή, Ζαν Λουί Γκασέτ, δίνοντας έτσι το τιμόνι στον βοηθό του, Εμερς Φαέ.

Και κάπως έτσι έγινε το απίστευτο! Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων λοιπόν, η Ναμίμπια και η Ζάμπια, δεν κατάφεραν να επικρατήσουν του Μάλι και του Μαρόκου αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η Ζάμπια να μείνει εκτός συνέχειας και η Ακτή Ελεφαντοστού να περάσει στους «16» χάρη στη νίκη της την πρώτη αγωνιστική.
Μεταξύ άλλων το... χεράκι της έβαλε και η Μοζαμβίκη η οποία παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Γκάνα, πέτυχε δυο γκολ στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε 2-2 και την απέκλεισε!



Το τρομερό της υπόθεσης; Η Ομοσπονδία της Ακτής Ελεφαντοστού, προσπάθησε να κάνει και μια ακόμη... παρανοϊκή κίνηση, αφού επικοινώνησε με την αντίστοιχη ομοσπονδία της Γαλλίας, προκειμένου να προσλάβει ως δανεικό τον Ερβέ Ρενάρ ο οποίος διατελεί χρέη προπονητή στην εθνική γυναικών!



Δεδομένα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η Ακτή Ελεφαντοστού θα πάει μακριά το... αστείο, αλλά η ιστορία που γράφτηκε, μέχρι τα προημιτελικά και ο τρόπος με τον οποίον ήρθαν οι προκρίσεις της, αποτελούν σίγουρα ένα βαρύτιμο τρόπαιο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x