Stories

Όταν ο Αναστόπουλος σκόραρε μετά από απίθανο σλάλομ το πανέμορφο γκολ που έγινε σήμα της Αθλητικής Κυριακής!

Σαν σήμερα το 1986, ο Νίκος Αναστόπουλος πετύχαινε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του, σε μια αναμέτρηση της Εθνικής με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του EURO 1988!

Συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από όταν ο Νίκος Αναστόπουλος σκόραρε ίσως το ομορφότερο γκολ που έχει μπει σε ολόκληρη την ιστορία της Εθνικής μας ομάδας! Τόσο όμορφο, που παιζόταν επί σειρά ετών στους τίτλους έναρξης της ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή»!

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Νοεμβρίου του 1986, όταν η Εθνική μας φιλοξενούσε στο ΟΑΚΑ την πανίσχυρη Ουγγαρία, στο πλαίσιο των προκριματικών για το EURO του 1988.

Στο 65ο λεπτό την αναμέτρησης και αφού η «γαλανόλευκη« είχε πάρει το προβάδισμα με γκολ του Μητρόπουλου από το 32’, ο Κοφίδης πήρε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του γηπέδου και έκανε την πάσα για τον Αναστόπουλο, ο οποίος με μια απίθανη προσποίηση πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ξεπερνώντας με ιδανική ντρίπλα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Το μόνο που κατάφεραν οι Ούγγροι μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν να μειώσουν για το τελικό 2-1 με γκολ του Μπόντα στο 73’, ωστόσο αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή για να δώσει στην Εθνική μας την πρόκριση στη μεγάλη διοργάνωση, αφού να ναι μεν τερμάτισε πάνω από την Ουγγαρία, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την τρομερή Ολλανδία των Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ και Κούμαν, η οποία όχι απλώς πήρε την προνομιούχο πρωτιά, αλλά κατάφερε να στεφθεί και πρωταθλήτρια Ευρώπης μερικούς μήνες αργότερα.

Όπως και να έχει, αυτό το μαγικό γκολ του Νίκου Αναστόπουλου θα συνεχίσει να μνημονεύεται. Ήταν τόσο όμορφο που επί σειρά ετών συνεχίσαμε να τον απολαμβάνουμε μέσω των τίτλων έναρξης της ιστορικής «Αθλητικής Κυριακής»! Μάλιστα, αυτό ήταν το 21ο διεθνές του γκολ, ενώ με αυτό ξεπέρασε τα 20 του Μίμη Παπαϊωάννου για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής!

Θυμηθείτε το πανέμορφο γκολ του Νίκου Αναστόπουλου στο 1:10 του βίντεο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x