Stories

Ο Άρης Λεμεσού έβαψε την Κύπρο... πράσινη και είναι εδώ για να μείνει!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του Άρη Λεμεσού, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην Κύπρο, προκρίθηκε στα προκριματικά του Champions League και... βλέπει μακριά.

Η σεζόν 2022/23 είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς για τον Άρη Λεμεσού. Μόλις στις 21 Ιουλίου είχε δοθεί το πρώτο ματς, με την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι να νικά τότε 2-0 τη Νέφτσι Μπακού για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Η ρεβάνς στο στο Αζερμπαϊτζάν ωστόσο είχε εξελιχτεί σε... μαρτύριο, με την πιο έμπειρη Νέφτσι να επικρατεί 3-0 και να παίρνει την πρόκριση. Αυτή ήταν και η πρώτη... γεύση της κυπριακής ομάδας από Ευρώπη, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε παίξει εκτός συνόρων.

Φέτος το καλοκαίρι, ο Άρης θα βρεθεί ξανά στην κληρωτίδα της UEFA. Μόνο που αυτή τη φορά, θα είναι εκείνη του... Champions League!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα στο πρωτάθλημα Κύπρου και για πρώτη φορά στην ιστορία της σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή, αφήνοντας πίσω της τον εμπειρότερο ΑΠΟΕΛ, την αξιόμαχη ΑΕΚ Λάρνακας, την Πάφο, που έδειχνε στην αρχή της χρονιάς ικανή να παλέψει για τον τίτλο και τον περσινό πρωταθλητή, Απόλλωνα Λεμεσού.



Το φοβερό φίνις στα playoffs, όπου σημειώθηκαν έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία –αδιάφορη- ήττα, ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς ο Άρης είχε τερματίσει μόλις 3ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο -6 από τον ΑΠΟΕΛ και στο -4 από την ΑΕΚ!

Την ώρα λοιπόν που οι μετέπειτα πρωταθλητές πήγαιναν... τρένο, οι τραυματισμοί πλήγωναν τον ΑΠΟΕΛ και έφερναν την κούπα στη Λεμεσό...
Κι αν στους απ’ έξω φαίνεται σαν θαύμα, σε όσους παρακολουθούν επιμελώς το πρωτάθλημα της Κύπρου, δεν φάνταζε τόσο σαν κάτι τέτοιο.

Όπως είπε ξεκάθαρα ο Θάνος Λακιώτης, δημοσιογράφος του Alpha Κύπρου και της Prime Tel, «ο Άρης έπαιξε μπάλα»!

Πώς όμως έγινε ο Άρης Λεμεσού ομάδα πρωταθλητισμού, από... ομάδα-ασανσέρ; Κι εδώ, όπως και στην περίπτωση της Πάφου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ανάληψη του κλαμπ από έναν ξένο επιχειρηματία, τον Βλάντιμιρ Φεντόροφ.

Άρης Λεμεσού-Κύπρος: Ήρθε για να μείνει

Ο Λευκορώσος απέκτησε τον Άρη το 2021 και άμεσα έθεσε ως στόχο την καθιέρωσή του στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία είχε μόλις επιστρέψει. Τα πρώτα δείγματα της αλλαγής πλεύσης φάνηκαν άμεσα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», παρότι νεοφώτιστη, να κάνει εξαιρετική χρονιά και, τερματίζοντας 5η, να βγαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Όλα αυτά ενώ υπήρξε αλλαγή προπονητή, με τον Λιάσο Λουκά να απομακρύνεται μεσούσης της χρονιάς και τον άλλοτε τεχνικό των τμημάτων της Λειψίας και συμπατριώτη του προέδρου, Αλεξέι Σπιλέφσκι, να αναλαμβάνει τα ηνία.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, οδήγησε τον Άρη στον τίτλο, όντας ένας από τους ελάχιστους προπονητές στην Κύπρο που συνεχίζει από τόσο παλιά, όπως τόνισε ο Θάνος Λακιώτης. Πρόσφατα δε, επιβραβεύτηκε υπογράφοντας νέο συμβόλαιο έως το 2026.



Κι αν το όνομα του νεαρού τεχνικού –μόλις 35 έγινε τον Φεβρουάριο- δεν σας κάνει και τόσο κλικ, ίσως αυτό συμβεί με μια ματιά στό ρόστερ των πρωταθλητών Κύπρου.

Πρώτος... κράχτης, ο Αλεξάντρ Κοκόριν, που ήρθε δανεικός από τη Φιορεντίνα και ηγήθηκε της ομάδας του, σημειώνοντας 13 γκολ σε 30 ματς. Δεν είναι μονάχα ο Ρώσος φορ, όμως. Τερματοφύλακας και αρχηγός είναι ο πρώην παίκτης της Πόρτο, Βανά Άλβες, ενώ στην άμυνα θα βρει κανείς τον άλλοτε στόπερ της Μάλμε, Φραντς Μπρόρσον.



Ο Βραζιλιάνος μπακ Κατζού στοίχισε μισό εκατομμύριο ευρώ όταν ήρθε πέρυσι από την Μπράγκα, με τον κάποτε στόχο ελληνικών ομάδων, Κέβιν Μονέ-Πακέ να αποχωρεί μετά από μια δύσκολη, ελέω τραυματισμών, διετία και τον Μάριους Στεπίνσκι να μεταφέρει την εμπειρία που είχε αποκομίσει στα γήπεδα της Serie A…

Και η συνέχεια προβλέπεται κάπως έτσι, με τον Φεντόροφ να πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να κάνει σύγκριση της ομάδας του με τη Λέστερ!

«Μέσα σε δυο χρόνια ήταν λίγο ανέλπιστο αλλά το πετύχαμε με σκληρή δουλειά. Σίγουρα θυμίσαμε λίγο τη Λέστερ, με κάπως διαφορετική ιστορία αλλά το πιστέψαμε. Δουλέψαμε και το πετύχαμε» ανέφερε ο ισχυρός άντρας των πρωταθλητών, που έχει μετατρέψει τον Άρη σε έναν εύρωστο σύλλογο.

Όταν δημοσιεύτηκαν τα οικονομικά των κυπριακών ομάδων τον Μάιο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν μία από τις λίγες με θετικό πρόσημο. Χαρακτηριστικά τα λόγια του άλλοτε παίκτη του Άρη, Νούνο Λόπες, που σε συνέντευξή του στην Πορτογαλία είχε πει πως «ξέρω παίκτες που δεν ήρθαν στην ομάδα και μετά το μετάνιωσαν. Υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν καλά, ο Άρης είναι μία από αυτές».



Η οργάνωση του συλλόγου υπό την ηγεσία του Φεντόροφ φτάνει φυσικά και εκτός γηπέδου. Στους δρόμους της Λεμεσού θα βρει κανείς μπόλικες διαφημίσεις της ομάδας, η οποία παράλληλα μπήκε πρόσφατα, όπως και οι συντοπίτες, Απόλλωνας και ΑΕΛ, στο ολοκαίνουργιο “Alphamega Stadium”.

«Είμαστε ο Άρης, ελάτε μαζί μας» το σύνθημα στο οποίο κατέληξε το τμήμα μάρκετινγκ, με τα social media να παίρνουν άριστο βαθμό στην προώθηση οτιδήποτε αφορά το κλαμπ. Μέχρι και... ταινία βωβού κινηματογράφου βρίσκει κανείς για την ανακοίνωση ανανέωσης ποδοσφαιριστή!



Συνοψίζοντας, ο Άρης Λεμεσού δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Συμφωνεί σε αυτό και ο πρόεδρος του Σωματείου, Λύσανδρος Λυσάνδρου, που σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως «ο Άρης δεν είναι Λέστερ, ήρθε για να μείνει και τα καλύτερα έπονται. Τα πάντα δουλεύουν στην ακρίβεια, τα πάντα δουλεύουν με επαγγελματίες. Αυτό θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί. Θα γίνουν περισσότερες βελτιώσεις».

Λόγος να μην τον πιστέψει κανείς, δεν υπάρχει. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πάτησε κορυφή, έγραψε ιστορία και η συνέχεια προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x