Stories

Γκαρσία εναντίον Γκαρσία: Οι λάτιν κόντρες Νάτσο και Πάμπλο στα Άρης-ΠΑΟΚ

Με αφορμή το σημερινό (17/4) ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, το sport-fm.gr θυμάται τις εκρηκτικές φυσιογνωμίες των Νάτσο Γκαρσία και Πάμλπο Γκαρσία, που έγραψαν ιστορία με τις μάχες τους!

Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι ζουν μαζί στην ίδια πόλη. Δύο από τα ποδοσφαιρικά παιδιά της Θεσσαλονίκης, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, θα μονομαχήσουν απόψε (17/4, 19:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 και το sport-fm.gr στην προσπάθειά του να ξεχωρίσει μερικές από τις πιο έντονες στιγμές αυτού του ντέρμπι, «θυμήθηκε» δύο αξέχαστες φυσιογνωμίες. Νάτσο Γκαρσία και Πάμπλο Γκαρσία φρόντισαν όσο έμειναν σε Χαριλάου και Τούμπα να μας αφήσουν αξέχαστες στιγμές με μοναδικές μεταξύ τους μάχες!

Το να εμφανιστείς από την άλλη άκρη της γης και να κάνεις τους οπαδούς του Άρη να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά σου, να σε αγκαλιάσουν στην «οικογένειά» τους και να σε θεωρήσουν δικό τους άνθρωπο δεν είναι καθόλου εύκολο και ο Νάτσο Γκαρσία, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Προερχόμενος από τη Βολιβία, μετακινήθηκε στη Θεσσαλονίκη ως ένας «άγνωστος» και έγινε… Αρειανός με τη βούλα. Το εκρηκτικό του ταπεραμέντο μαζί με το αστείρευτο πάθος του τον έβαλαν κατευθείαν στις καρδιές των «κίτρινων» και οι μονομαχίες του με τον Πάμπλο Γκαρσία έκαναν τον κόσμο της ομάδας του να… γουστάρει περισσότερο την φιγούρα του.

Άρης-ΠΑΟΚ: Οι λάτιν κόντρες Νάτσο και Πάμπλο Γκαρσία

Από την άλλη πλευρά, ότι και να πούμε για τον Ουρουγουανό θα είναι λίγο. Από τις επιδραστικές μορφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσον αφορά ξένους ποδοσφαιριστές. Με καριέρα στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης οι προσδοκίες ήταν ψηλά και αυτός υπερκάλυψε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θυμάται το ποδοσφαιρικό του ταλέντο όσο θυμάται την «ωρολογιακή βόμβα» που έκρυβε μέσα του και ήταν έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί. Σημαία του ΠΑΟΚ, λατρεία από τους «ασπρόμαυρους» και μια προσωπικότητα που αν και δεν τράβηξε τα βλέμματα μόνο μια φορά για τις μάχες του εντός αγωνιστικών χώρων με τους αντίπαλους παίκτες, η κόντρα με τον έτερο Λατίνο του συμπολίτη, ήταν… όλα τα λεφτά.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε σε εκείνη τη ματσάρα του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 9-8 στα πέναλτι. Τότε, στο 52’ της κανονικής διάρκειας, Νάτσο δεν μπόρεσε να κατεβάσει καλά τη μπάλα, με αποτέλεσμα να του φύγει το κοντρόλ και να γίνει διεκδικήσιμη, με τον Πάμπλο να το… παίρνει «χαμπάρι» και να μην χάνει την ευκαιρία να παλέψει για την κατοχή της.

Άρης-ΠΑΟΚ: Οι λάτιν κόντρες Νάτσο και Πάμπλο Γκαρσία

Ο Βολιβιανός βλέποντας τον αντίπαλό του να κάνει κίνηση, αποφάσισε να πέσει για ένα τρομερά σκληρό τάκλιν, που αντί να βρει τον στόχο που… λογικά ήταν η μπάλα, χτύπησε με δύναμη το καλάμι του Ουρουγουανού, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε στο έδαφος. Κανείς από τους δύο πάντως δεν έχασε την ευκαιρία για τσαμπουκά, αφού σηκώθηκαν ωραιότατα και χωρίς να καθυστερήσουν, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο μέχρι να τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι συμπαίκτες τους!



Για να μην παραξενευτεί κανείς η όλα κόντρα δεν δημιουργήθηκε στα μέρη μας. Συγκεκριμένα, είχε τις ρίζες αρκετά πιο μακριά, στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής. Σε μια αναμέτρηση ανάμεσα στη Βολιβία και την Ουρουγουάη το 2000, ο Νάτσο έριξε μια… ξεγυρισμένη αγκωνιά στο Πάμπλο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρομερή ένταση και τον πρώην «ασπρόμαυρο» να του το κρατά μέχρι που βρήκε την κατάλληλη στιγμή. Πάντως αυτές και οι μοναδικές τους μονομαχίες, αφού λέγεται ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που έτυχε να επιλεχθούν οι δύο τους, πιάστηκαν στα χέρια!

Αρκετά χρόνια μετά, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Βολιβιανός μέσος έδειξε να μην κρατά κακία στον Ουρουγουανό. «Έμαθα ότι είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι κάτι διαφορετικό το ότι είχαμε αντιπαλότητα τότε εντός του αγωνιστικού χώρου. Είδα το πρώτο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και χάρηκα πολύ που ο Άρης κέρδισε. Ανεξάρτητα από αυτό, του εύχομαι καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x