Stories

Όταν ο Αστέρας τρέλανε την Ευρώπη και έγραψε κόντρα στη Μάιντς μια «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα!

Πέρασαν εννέα χρόνια ακριβώς από την ημέρα που ο Αστέρας επικράτησε με το εμφατικό 3-1 της ισχυρής Μάιντς στην Τρίπολη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια ακριβώς ο Αστέρας Τρίπολης έγραψε μια «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα, αφού νίκησε τη Μάιντς με 3-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έφερε τούμπα την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς που διεξήχθη στη Γερμανία και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα playoffs του Europa League!

Μετέπειτα, οι Αρκάδες κατάφεραν με… αντίστοιχα αποτελέσματα, δηλαδή μία νίκη και μία ήττα, να ξεπεράσουν το εμπόδιο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους.

Ωστόσο, το παιχνίδι με τη Μάιντς ήταν ένα από αυτά που πέρασαν στην ιστορία για τους Αρκάδες. Ήταν ένα απίθανο αποτέλεσμα απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, η οποία έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στη Bundesliga.

Αστέρας Τρίπολης: Πριν 9 χρόνια ο αποκλεισμός της Μάιντς

Με τον Κάσπερ Γιούλμαντ στον πάγκο (σσ. νυν προπονητής της εθνικής Δανίας). Τον Λορίς Κάριους στο τέρμα και πριν ακόμη πάρει μεταγραφή στη Λίβερπουλ, αλλά και τoν «δικό μας» Στέφανο Καπίνο στον πάγκο ως αναπληρωματικό. Ένα ρόστερ με τεράστια ποιότητα και παίκτες όπως οι Μπροζίνσκι, Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Οκαζάκι, Χάρα, αλλά και τον Τζούριτσιτς που πλέον αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Ο Αστέρας, όμως, του Στάικου Βεργέτη δεν «μάσησε» και έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Ντε Μπλάσις, Κουρμπέλη, Μουνάφο, Μάσα. Με τους Σανκαρέ, Ουσέρο, Μπακασέτα να έρχονται από τον πάγκο και να βοηθάνε σημαντικά, όπως και συνολικά όλοι όσοι αγωνίστηκαν να βάζουν το… χεράκι τους για μια ιστορική στιγμή. Με περισσότερους από 3 χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες, με το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Στιγμές που σίγουρα οι Αρκάδες ευελπιστούν να ξαναζήσουν σύντομα.

Αστέρας Τρίπολης: Πριν 9 χρόνια ο αποκλεισμός της Μάιντς

Πως κύλησε το παιχνίδι…


Το πρώτο ματς είχε έρθει 1-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας, κάτι το οποίο όμως δεν έκοψε τα «φτερά» του Αστέρα που έβαλε τα δυνατά του στο «σπίτι» του και τα κατάφερε. Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι έχοντας στα πρώτα λεπτά δυο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κύριος εκφραστής ήταν ο Ντε Μπλάσις, ο οποίος τελικά στο 30ο λεπτό έκανε το 1-0 με απίθανη σέντρα σουτ.

Ωστόσο, οι παίκτες του Αστέρα δεν είχαν την κατάλληλη ηρεμία στην συνέχεια και έτσι η Μάιντς έκανε το 1-1 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο σκόρερ του Αστέρα Ντε Μπλάσις έπειτα έγινε δημιουργός και με ωραία συνεργασία με τον Μπακασέτα, έβγαλε στον Μάτσα ο οποίος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Αρκάδες για το 2-1!

Αστέρας Τρίπολης: Πριν 9 χρόνια ο αποκλεισμός της Μάιντς

Ο Στάικος Βεργέτης που ήταν τότε στον πάγκο του Αστέρα έριξε στη μάχη και τον Σανκαρέ, ο οποίος στην συνέχεια του αγώνα αποδείχθηκε… χρυσή αλλαγή! Στο 86’ ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά, με τον Μάτσα με πολύ ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τον Κάριους για το τελικό 3-1! Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμά του, πέταξε εκτός διοργάνωσης την πανίσχυρη Μάιντς και έγραψε ιστορία μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»!

Αστέρας Τρίπολης: Πριν 9 χρόνια ο αποκλεισμός της Μάιντς

Στο φινάλε, στήθηκε μια τεράστια… γιορτή. Οι μπόλικοι Γερμανοί που ταξίδεψαν στην Αρκαδία αποχώρησαν με κάτω το κεφάλι, αλλά την ίδια ώρα οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές τους για την σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Η ιστορική ενδεκάδα του Αστέρα στο ματς:
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83’ Σανκαρέ), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (59’ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (28’ λ. τρ. Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις.

Αστέρας Τρίπολης: Πριν 9 χρόνια ο αποκλεισμός της Μάιντς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x