Stories

«Είμαι ένας από εσάς»: Οι ατάκες του Θανάση Γιαννακόπουλου που… έγραψαν

Τρία χρόνια χωρίς τον Θανάση Γιαννακόπουλο συμπληρώνονται σήμερα και το sport-fm.gr θυμάται τις ατάκες του αγαπημένου «τυφώνα» όλων των οπαδών του Παναθηναϊκού οι οποίες... έμειναν στην ιστορία.

«Ατόφιος, μάγκας, ο πιο ρομαντικός. Θανάσης Γιαννακόπουλος, Παναθηναϊκός!». Σύνθημα βγαλμένο από τους Παναθηναϊκούς για… έναν εξ αυτών.

Όχι για καλό, αφού τραγουδήθηκε από την «πράσινη» κερκίδα με αφορμή τον θάνατο του «τυφώνα». Αλλά, σε κάθε περίπτωση, απόλυτα περιγραφικό!



Σήμερα (19/03) συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Με φυσική παρουσία, βέβαια...

Γιατί, η εικόνα του να πανηγυρίζει, να φωνάζει και γενικώς να ζει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό στο… έπακρο είναι ακόμα εδώ. Και θα είναι για πάντα! Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ένα από τα πολλά μεγάλα χαρίσματα του αείμνηστου ήταν και το επικοινωνιακό. Είχε έναν άλλο, δικό του, ξεχωριστό τρόπο να λέει τα πράγματα, βλέπετε.

«Ατακαδόρος» από τους λίγους, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατάφερε να μνημονεύεται ακόμα και στις ημέρες μας για δηλώσεις που έκανε, είτε δημόσια είτε σε… πιο περιορισμένο κοινό, και έμειναν στην ιστορία!



Το sport-fm.gr αποτίει φόρο τιμής σε έναν εκ των μεγαλύτερων παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού, θυμίζοντας ατάκες που ο ίδιος είπε και… καθόρισαν την ρητορική του ικανότητα.

«Φίλοι μου αγαπημένοι, είμαι ο Θανάσης, ο ένας από εσάς. Γεια σας και χαρά σας»


Η πλέον χαρακτηριστική του ατάκα, αυτή της… εισόδου του σε κάποια εκδήλωση, απευθυνόμενος προς τους φίλους του Παναθηναϊκού. Την είπε τόσες και τόσες φορές, που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες όλων. Εναλλακτικά, όταν ήθελε να… κατευνάσει τα πλήθη, για να ανακοινώσει κάποια μεταγραφή ή να γνωστοποιήσει κάτι που έχριζε προσοχής συνήθιζε να λέει και το «σας μιλάει ο Θανάσης. Ο δικός σας Θανάσης. Είμαι ένας από εσάς».



«Αφιερώνω το Κύπελλο στον κόσμο και στην κορούλα μου»


Εκτός από φανατικός Παναθηναϊκός και απόλυτα καταξιωμένος επιχειρηματίας, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε και ένας αφοσιωμένος πατέρας. Σε τέτοιο βαθμό που, δεν δίστασε να αφιερώσει… κοτζάμ Ευρωπαϊκό και δη το πρώτο, στην κόρη του Κατερίνα! Σε πανελλήνια εμβέλεια, λόγω των γενεθλίων της, μετά τον θρίαμβο του Παρισίου, το 1996, εν μέσω των υπόλοιπων αφιερώσεων στους οπαδούς της ομάδας…



«Δεν είμαστε κότες τελικά, είμαστε κοκόρια»


Με τις δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη μετά το… περίφημο ντέρμπι της Ριζούπολης και την επικράτηση του Ολυμπιακού με 3-0, να ηχούν άσχημα στο αυτί κάθε Παναθηναϊκού ο εκλιπών περίμενε στην γωνία.

Βρήκε την αφορμή για να απαντήσει, λοιπόν, στην φιέστα για το νταμπλ στο μπάσκετ στις 27 Ιουνίου του 2003, στο κλειστό του Σπόρτινγκ. «Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε κότες τελικά, είμαστε κοκόρια», δήλωσε από μικροφώνου μπροστά σε περίπου 3.000 ομοϊδεάτες του που βρέθηκαν στα Πατήσια για να ακολουθήσει... πανζουρλισμός.

Είμαι ένας από εσάς: Επικές ατάκες από Θανάση Γιαννακόπουλο

«Όταν πεθάνω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού»


Τον Σεπτέμβριο του 2015, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Παναθηναϊκού με τίτλο «Honouring Our Legacy», ο… βασικός υπαίτιος -μαζί με τον αδερφό του Παύλο- για την τεράστια «κληρονομιά» της ομάδας του ήταν ξανά συγκινημένος.

Έπρεπε να ξεσπάσει. Να… τα πει κάπου. Το χρειαζόταν και το έκανε. Πήρε το μικρόφωνο και αποκάλυψε την τελευταία του επιθυμία, με φωνή τρεμάμενη και κάνοντας ακόμα και τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ να λυγίσουν! «Θέλω να κάνω μια παραίνεση και μια παράκληση. Όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού».



«Μόλις είπα ότι θα πάω, κοιμήθηκα σαν πουλάκι»

To 2002 το Final-4 διεξάγεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια. Παραμονές του μεγάλου τελικού με την Κίντερ, θέμα συζήτησης είναι η αντίδραση του Παναθηναϊκού ή όχι, μέσω της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της διοργανώτριας Αρχής, Εδουάρδο Πορτέλα.

Η βραδιά κλείνει με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να συσκέπτεται με κόσμο και να αποφασίζει ότι θα… καθίσει στα αυγά του. Το επόμενο πρωί, γύρω στις 11 ο ίδιος και τα αδέρφια του κάνουν την εμφάνισή τους στο ξενοδοχείο όπου διεξάγονταν η συνέντευξη Τύπου της Ευρωλίγκας και τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο έως πολύ γνωστά...

Είμαι ένας από εσάς: Επικές ατάκες από Θανάση Γιαννακόπουλο

Τί άλλαξε γνώμη από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 11 το πρωί; «Είπα πως δεν θα πάω και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Μόλις είπα ότι θα πάω, κοιμήθηκα σαν πουλάκι» ήταν η… αφοπλιστική απάντησή του.

«Καλά, καλά Παύλο, εγώ πήρα το Κύπελλο»


Μια ακόμα επική στιγμή με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο έλαβε χώρα σε Final-4, αυτή την φορά το 2009 στο Βερολίνο. Εκεί όπου ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα πήγε να περάσει… πριονοκορδέλα τον Παναθηναϊκό στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προκαλώντας την οργή όλων όσοι ήταν στο γήπεδο κι όχι μόνο…

Ανάμεσά τους, μεταξύ άλλων, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και -φυσικά…- ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που μετά την λήξη του τελικού βρέθηκε πίσω από τον πάγκο της ομάδας του σε έξαλλη κατάσταση. Όταν, δε, αντίκρισε τον γενικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και τον Ισπανό διαιτητή, τους πέταξε χαρτονομίσματα, φωνάζοντας παράλληλα «κλέφτες»!

«Θανάση, σε ρωτάω κάτι. Είναι αληθή αυτά που διάβασα; Αν είναι ένα μόνο έχω να σου πω. Είσαι το όνειδος της οικογένειας», ακούγεται η φωνή του Παύλου Γιαννακόπουλου από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, την επόμενη ημέρα. «Καλά, καλά Παύλο, εγώ πήρα το Κύπελλο κι άσε με τώρα», η… πληρωμένη απάντηση που έλαβε.



«Εγώ είμαι από τη Σπάρτη, φοράω παντελόνια και τηρώ τον λόγο μου»


Υπήρξαν και περιπτώσεις, βέβαια, που φρόντισε να επιβεβαιώσει το παρατσούκλι του. Λειτουργώντας σαν… τυφώνας, όταν θεωρούσε πως θίγονται τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού!

Είμαι ένας από εσάς: Επικές ατάκες από Θανάση Γιαννακόπουλο

Όπως συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου του 2012, στο περιθώριο της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού Κυπέλλου στο Ελληνικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί όπου, αφού εξέφρασε ενστάσεις και παράπονα, για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων αλλά και την απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων από την διαδικασία, κατέστησε σαφές αυτό που ήθελε…

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τίποτα. Εγώ είμαι από τη Σπάρτη. Φοράω παντελόνια και τηρώ τον λόγο μου, σε αντίθεση με άλλους που φοράνε φουστίτσες», είπε μεταξύ… πολλών ακόμα άλλων «ακατάληπτων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x