Stories

Μύθος Ελ Αραμπί: Με το γκολ στον ΠΑΟΚ μπήκε στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του Ολυμπιακού!

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 3-1 του Ολυμπιακού ενάντια στον ΠΑΟΚ ανέβασε τον Μαροκινό στην πεντάδα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου από τότε που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό στην Ελλάδα.

Με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να έχει πάρει τα... ηνία της επίθεσης του Ολυμπιακού και να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην Stoiximan Super League με 15 γκολ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει περιοριστεί στον ρόλο του επιθετικού που έρχεται από τον πάγκο.

Είναι λοιπόν λογικό να είναι πολύ πιο... ανθρώπινα φέτος τα νούμερά του, καθώς ο Μαροκινός έχει σκοράρει εννέα φορές σε 41 συμμετοχές – την ώρα που τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε πάντοτε 20+.

Ωστόσο, το εύστοχο –μα περιπετειώδες- χτύπημα πέναλτι με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 ενάντια στον ΠΑΟΚ ήταν ιστορικό, καθώς ο Ελ Αραμπί έπιασε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στην 5η θέση των σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών - στην εποχή του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου!



Ο 36χρονος φορ έφτασε τα 87 τέρματα σε 192 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, όσα είχε σημειώσει σε 276 αγώνες ο παλαίμαχος σήμερα εξτρέμ.

Ο Βορειοαφρικανός είχε κάνει «σεφτέ» με τον ελληνικό σύλλογο στις 24 Αυγούστου του 2019, όταν είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Λίγες ημέρες μετά θα σκόραρε δις στο 2-1 επί της Κράσνονταρ και σιγά σιγά θα μετατρεπόταν στον αγαπημένο της ερυθρόλευκης εξέδρας.

Στη λίστα, πιο πάνω από τον Ελ Αραμπί & τον Γιαννακόπουλο βρίσκουμε τους Ζιοβάνι (97), Νίκο Αναστόπουλο (119), Πρέντραγκ Τζόρτζεβις (157) και Αλέξη Αλεξανδρή (170), συνεπώς με βάση τη λογική, ο Ελ Αραμπί δείχνει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει τον Βραζιλιάνο – του οποίου υπολείπεται δέκα τέρματα.

Ο Μαροκινός πάντως έρχεται πρώτος μεταξύ τους, σύμφωνα με το Transfermarkt, όσον αφορά στα λεπτά που χρειάζεται για να βρει δίχτυα, με 129’ – τρία λιγότερα από τον Αλεξανδρή.

Ελ Αραμπί: Πέμπτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι λίγο πιο πίσω από Ελ Αραμπί-Γιαννακόπουλο βρίσκεται ένας ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Φορτούνης, που έχει σκοράρει 83 φορές σε 286 συμμετοχές.

Ο αμέσως επόμενος είναι αρκετά πιο πίσω. Πρόκειται για τον Γιώργο Μασούρα, που βρίσκεται στην 14η θέση με 47 τέρματα σε 203 αγώνες.



Πάντως τα 87 τέρματα του Μαροκινού με τον Ολυμπιακό δεν είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει με ομάδα. Με την Αλ Ντουχαΐλ, όπου αγωνιζόταν πριν έρθει στα μέρη μας, είχε καταγράψει το εξωφρενικό νούμερο των 90 τερμάτων σε... 78 ματς! Κι εδώ πάντως, θεωρητικά, θα έχουμε... ισοφάριση, αργά ή γρήγορα.

Με τους υπόλοιπους συλλόγους που έχει εκπροσωπήσει, έχει 44 γκολ με τη Γρανάδα, 30 με την Καέν και 16 με την Αλ Χιλάλ. Εν συνόλω, φτάνουμε στα 267 τέρματα σε 515 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο, συν 16 με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Ξεχωρίζοντας δε τα... ερυθρόλευκα γκολ του ανάλογα τη διοργάνωση, έχουμε 50 τέρματα στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, 13 στα playoffs, έξι στο Κύπελλο Ελλάδας και 18 στην Ευρώπη.

*Βασισμένο σε στοιχεία του Transfermarkt από το 1979, όταν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό (γι' αυτό απουσιάζουν παίκτες όπως ο Γιώργος Σιδέρης & ο Νίκος Γιούτσος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x