Stories

Έρικ Μπότχαϊμ: Από το... βίντεο-κλιπ με τον Χάαλαντ, στην «εκτέλεση» της Ρόμα

Η επική νίκη της Μπόντο Γκλιμτ επί της Ρόμα είχε... ονοματεπώνυμο: Έρικ Μπότχαϊμ...

«Η εμφάνιση του Έρικ Μπότχαϊμ στο ματς με τη Ρόμα πρέπει να είναι η καλύτερη που έχει γίνει από ποδοσφαιριστή» έγραψε κάποιος με μια δόση (ή και περισσότερες) υπερβολής μετά το εκκωφαντικό 6-1 της Μπόντο Γκλιμτ επί της Ρόμα.

Η αλήθεια είναι πως ο 21χρονος επιθετικός ήταν... παντού στο ματς με τους «τζιαλορόσι». Εκτός των δύο γκολ που πέτυχε, για το 1-0 (8’) και το 3-1 (52’), ο νεαρός φορ είχε συμμετοχή σε άλλα τρία γκολ, μετρώντας ισάριθμες ασίστ (20’ Μπεργκ, 71’ Σολμπάκεν, 78’ Πελεγκρίνο)! Μονάχα το έκτο και τελευταίο τέρμα των πρωταθλητών Νορβηγίας δεν είχε συμμετοχή από τον δαιμόνιο Σκανδιναβό, που κέρδισε επάξια τον τίτλο του MVP.



Πολλοί έκαναν λόγο κατευθείαν για «νέο Χάαλαντ». Βέβαια πρόκειται για δύο παίκτες της ίδια γενιάς, με τον επιθετικό της Ντόρτμουντ να είναι λίγους μήνες μικρότερος αλλά τους δύο να έχουν σε έναν βαθμό κοινή πορεία. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Μπότχαϊμ, είχαν γνωριστεί όταν ήταν δώδεκα ετών, ωστόσο δεν τα πήγαιναν πολύ καλά στην αρχή. Εντέλει, άρχισαν να να βρίσκουν όταν στα 15 τους, άρχισαν να παίζουν παρέα τις μικρές εθνικές της Νορβηγίας, συνδυαζόμενοι στην επιθετική δυάδα.

Μάλιστα έγιναν φιλαράκια. Σε βαθμό που το 2016, κυκλοφόρησαν μαζί ένα... βίντεο κλιπ ως Flow Kingz, για το κομμάτι “Kygo Jo”! Ένα βίντεο που απέκτησε μεγάλη επισκεψιμότητα όταν έκανε το «μπαμ» ο Χάαλαντ.



Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο Μπότχαϊμ θεωρείτο μεγαλύτερο ταλέντο από τον φορ της Ντόρτμουντ. Μάλιστα στα έντεκα είχε περάσει από δοκιμή στην Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια είχε ντεμπουτάρει με την πρώτη ομάδα της Λιν σε ηλικία 15 ετών!

Όταν δε τον απέκτησε η Ρόζενμποργκ, το 2017, ο Χάαλαντ βρισκόταν ακόμη στη Β’ κατηγορία και την Μπρίνε. Τα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια, με τον τελευταίο να κάνει απότομο ξεπέταγμα, την ώρα που ο φίλος του τα έβρισκε σκούρα στην κορυφαία ομάδα της Νορβηγίας. Οι προπονητές δεν τον εμπιστεύονταν, ενώ η RBK είχε μπει σε περίεργα μονοπάτια. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από τρία χρόνια και εννέα γκολ σε 34 συμμετοχές (αλλά και έναν αποτυχημένο δανεισμό στην Στάμπαεκ), να βρει καταφύγιο στη νέα δύναμη του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Έρικ Μπότχαϊμ: Το «αστεράκι» της Μπόντο Γκλιμτ

Την Μπόντο Γκλιμτ, που τον απέκτησε ως ελεύθερο στις αρχές του 2021, όταν είχε ανάγκη για επιθετικούς. Βλέπετε μετά τη μυθική της χρονιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2020, οι Χάουγκε, Γιούνκερ και Ζίνκερναγκελ αναχώρησαν για Μίλαν, Ιαπωνία και Γουότφορντ αντίστοιχα, αφήνοντας κενό στην γραμμή κρούσης.

Ο Μπότχαϊμ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έκτοτε, έχει 18 γκολ και οκτώ ασίστ σε 35 συμμετοχές, ενώ παράλληλα είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας Νέων της πατρίδας του.

Στο ματς με τη Ρόμα, συστήθηκε και στο ευρωπαϊκό κοινό και είναι σαφές ότι αρκετοί σκάουτερ ανά τη γηραιά ήπειρο σημείωσαν το όνομά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x