Stories

Η μοναδική φορά που έγινε ευρωπαϊκός αγώνας ελληνικής ομάδας μόνο με ξένους οπαδούς

Πριν από δεκατρία χρόνια είχε πραγματοποιηθεί ο μοναδικός κεκλεισμένων των θυρών αγώνας επί ελληνικού εδάφους, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μόνο με την παρουσία μόνο των φιλοξενούμενων οπαδών.

Εν αναμονή των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι, στις 12:30, η ελληνική Κυβέρνηση διά στόματος του Παύλου Μαρινάκη, μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, ένα από τα μέτρα που ακούστηκε ήταν η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εφόσον παρθεί μία τέτοια απόφαση, στα γήπεδα των ομάδων που έχουν εντός έδρας υποχρεώσεις την προσεχή Πέμπτη για το Europa League (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) και το Conference League (ΠΑΟΚ) θα υπάρξουν μόνο οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων.

Κάτι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά έχει συμβεί μία και μοναδική φορά στην ελληνική πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2010 για τα playoffs του Europa League, η ΑΕΚ επρόκειτο να υποδεχθεί τη Νταντί Γιουνάιτεντ μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 στη Σκωτία.

Μετά την αναμέτρηση στο Tannadice Park, η «Ένωση» κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη για εκείνη κατάσταση, καθώς στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ είχαν προκληθεί ανεπανόρθωτες ζημιές μετά από συναυλία των U2 και της… διαστημικής εγκατάστασης που τοποθετήθηκε μέσα στο γήπεδο.

Ως πρώτη εναλλακτική λύση που εξέτασαν οι τότε διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ήταν να γίνει το παιχνίδι με τους Σκωτσέζους στη Νέα Σμύρνη, στο γήπεδο του Πανιωνίου. Όμως αυτή η ιδέα φαίνεται πως δεν άρεσε σε ορισμένους φίλους των «κυανέρυθρων», οι οποίοι πήγαν και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στον αγωνιστικό χώρο και έτσι δεν μπορούσε να γίνει ούτε εκεί το ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς
Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς
Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς


Ως έσχατη λύση, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, είχε δηλωθεί το σύγχρονο γήπεδο Καραϊσκάκη, έδρα του Ολυμπιακού, και υπό το φόβο να υπάρξουν επεισόδια πριν ή και μετά τον αγώνα με την Νταντί, η ΑΕΚ πρότεινε να φιλοξενήσει την αντίπαλό της, χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της.

Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς
Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς

Και έτσι βρέθηκαν στο γήπεδο μόνο Σκωτσέζοι, σε ένα πρωτόγνωρο τότε σκηνικό, που μένει να φανεί αν θα επαναληφθεί σε λίγες μέρες και οι τρεις ομάδες μας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) θα χρειαστούν να δώσουν αγώνα υπό το βλέμμα των φιλοξενούμενων φιλάθλων…

Βέβαια, τότε η ΑΕΚ, της βγήκε η ψυχή να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα (1-1), με το οποίο προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League, και για τους δύο «αιωνίους» τα παιχνίδια με Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη και Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, κρίνονται ως «τελικοί», για να μπορέσουν να πάρουν τα «εισιτήρια» για το Conference League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x