Stories

Έζησε τον τρόμο και… επέζησε: Σε τεχνητό κώμα για 24 ώρες ο Μπόρναου!

Ο Σεμπάστιαν Μπόρναου είχε καλοήθη όγκο στη σπονδυλική στήλη, εγχειρίστηκε δύο φορές, μπήκε σε κώμα και τώρα ετοιμάζεται να γυρισει στη δράση με την Κολωνία

Σοκάρει το νέο επεισόδιο στο επίσημο κανάλι της Κολωνίας, στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ που γυρίζει η γερμανική ομάδα. Με τίτλο «Επίπονο», παρουσιάζει για πρώτη φορά όλη την οδυνηρή αλλά και άγνωστη περιπέτεια που πέρασε ο Σεμπάστιαν Μπόρναου...

Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός της Κολωνίας ταλαιπωρούνταν για πολύ καιρό από έντονους πόνους στην πλάτη. Πόνοι που έγιναν μεγαλύτεροι κάθε ημέρα. «Την νύχτα πριν το ματς με την Αρμίνια Μπίλεφελντ ήταν τόσοι έντονοι που δεν μπορούσα πλέον να κοιμηθώ», λέει ο Μπόρναου.

Τότε αποφάσισε ότι… δεν πήγαινε άλλο, αφού, εκτός του ότι δεν μπορούσε να πέσει για ύπνο, δεν είχε νόημα ούτε να προσπαθεί να συνεχίσει να αγωνίζεται. Μάλιστα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο 21χρονος άσος των «τράγων» είχε έναν καλοήθη όγκο στην σπονδυλική του στήλη, ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά!

Για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, δε, χρειάστηκαν όχι μια αλλά δύο επεμβάσεις! Κατά την διάρκεια της πρώτης, υπέστη αλλεργικό σοκ το οποίο λίγο έλειψε να τον σκοτώσει…

«Οι γιατροί χρειάστηκε να βάλουν σε τεχνητό κώμα για 24 ώρες. Πριν από 20 χρόνια, κατά 90% θα είχα πεθάνει, όπως μου είπαν», επισημαίνει κυνικά.

Μετά ο Μπόρναου έμαθε την κατάσταση σε πλήρη έκταση. Οι θεράποντες φυσιοθεραπευτές τον ενημέρωσαν ότι η θερμοκρασία του σώματός του «ανέβαινε έναν βαθμό ανά λεπτό. Αν δεν ανταποκρινόμουν μέσα σε μερικά λεπτά, τότε θα είχα εκραγεί».

Τελικά, όλη η ιατρική ομάδα κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ελέγξει την επικίνδυνη κατάσταση του ασθενή, ενώ μιάμιση εβδομάδα μετά έκανε την δεύτερη επέμβαση, με επιτυχία αυτή την φορά.

Ο ξανθομάλης άσος της Κολωνίας είναι πλέον υγιής, χωρίς να αισθάνεται πόνους και να χρειάζεται άλλο να παίρνει ηρεμηστικά, τα οποία «δεν με είχαν αφήσει να καταλάβω πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα για εμένα», όπως εκμυστηρεύτηκε.

«Πηγαίνω μέρα με την μέρα, αλλά θέλω να επανέλθω όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Από όσο με ξέρω, δεν θα αργήσει να συμβεί αυτό», σχολίασε για την επάνοδό του στην δράση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x