Stories

Η κλοπή που σημάδεψε τα ματς Γερμανία-Αγγλία

Ματς υπ’ αριθμόν 37 το σημερινό ανάμεσα στη Γερμανία και την Αγγλία, ωστόσο ένα εξ αυτών έμελλε να σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία των δύο ομάδων αλλά και το ποδόσφαιρο.

Μία από τις πιο παραδοσιακές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, είναι αυτή ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, που αποτελούν δύο ποδοσφαιρικές σχολές που κουβαλούν τεράστια κληρονομιά από πίσω τους.

Ειδικά, όμως, όταν μοιράζονται στον ίδιο αγωνιστικό χώρο οι ιστορίες που γράφονται, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον με κορυφαία ίσως αυτή του 1966, με το «στοιχειωμένο γκολ» των Άγγλων που τους χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για ένα τέρμα που όσοι ειδικοί κι αν το έχουν μελετήσει, δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια ότι η μπάλα από το σουτ του Τζεφ Χαρστ είχε περάσει τη γραμμή.

Ωστόσο, 34 χρόνια μετά, καταγράφηκε ίσως η μεγαλύτερη διαιτητική κλοπή στα ματς των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, Αγγλία και Γερμανία τέθηκαν αντιμέτωπες με την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ να παίρνει την πρόκριση με το ευρύ 4-1. Παρ’ όλα αυτά, ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ, ήταν αυτό που έγραψε ιστορια.

Κλόζε (20’) και Ποντόλσκι (32’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους, αλλά στο 37’ ο Μάθιου Άπσον με κεφαλιά είχε μειώσει σε 2-1, δίνοντας ελπίδα στο σύνολο του Φάμπιο Καπέλο, που ήταν ο προπονητής των «τριών λιονταριών». Η Αγγλία έβρισκε ρυθμό και λεπτά αργότερα, ο Λάμπαρντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά αυτή πέρασε εμφανέστατα τη γραμμή. Ο Ουρουγουανός Λαριόντα έκλεισε τα μάτια, έδειξε «παίζετε» και τελικά η Γερμανία, αφού γλίτωσε σε ακόμα μία φάση την ισοφάριση με νέο δοκάρι του Λάμπαρντ, πήρε την πρόκριση με δύο γκολ στις αντεπιθέσεις με τον Μίλερ.

Το ματς αποδείχθηκε ιστορικό, αφού ήταν η αιτία για την οποία η FIFA αποφάσισε την καθιέρωση του Goal Line Technology από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους διαιτητικά σκάνδαλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή θα είναι η 37η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, με την Αγγλία να έχει οριακά το πάνω χέρι με 16 νίκες αντί 15 των Γερμανών, ενώ πέντε ματς έληξαν ισόπαλα. Παράλληλα, τα γκολ είναι 78 για τους Άγγλους και 55 για τους Γερμανούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x