Stories

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο Μίδας φοράει ερυθρόλευκα

O 35χρονος φορ Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα φορά για δύο χρόνια ακόμη τα ερυθρόλευκα, ανακοινώνοντας την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Διαβάστε περισσότερα!

Γιουσέφ Ελ Αραμπί -Ο Μίδας φοράει ερυθρόλευκα | sport-fm.gr

O Mίδας -κατά τη μυθολογία- ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί -κατά την παρουσία του στην Ελλάδα- ό,τι κλωτσάει γίνεται… γκολ! Κάπως έτσι θα μπορούσε να γίνει ένας παραλληλισμός, με τον Μαροκινό να αποτελεί φλέβα χρυσού για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανακοίνωσε την παραμονή του στο λιμάνι για δύο ακόμη χρόνια.

Άλλα δύο, φτάνοντας συνολικά τα πέντε που θα φορά τα ερυθρόλευκα, με την ευχή του Πέδρο Μαρτίνς περί παραμονής του 35χρονου φορ να γίνεται επιθυμία από τη διοίκηση. Με τον Ελ Αραμπί για μια τριετία να φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, ακόμη και στην Ευρώπη και να πυροβολεί κατά… πάντων με τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό.

Με 78 γκολ σε 151 ματς, ο Ελ Αραμπί σκοράρει ανά δύο παιχνίδια. Προσθέτοντας και τις 19 ασίστ, ο Μαροκινός έχει ακόμη συχνότερη συμμετοχή στο σκοράρισμα των Πειραιωτών. Δείγμα του πόσο σημαντικός είναι για αυτούς.

Super League (καν. διάρκεια και playoffs): Σε 101 παιχνίδια, μετράει 58 γκολ και 18 ασίστ. Όποτε σκόραρε, ο Ολυμπιακός είχε 37 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Κύπελλο Ελλάδας: Σε 13 παιχνίδια, είχε 4 γκολ και 1 ασίστ. Σε αυτά τα ματς που σκόραρε, ο Ολυμπιακός είχε 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Champions League (προκριματικά και όμιλοι): Σε 19 παιχνίδια έχει 7 γκολ. Αυτά τα τέρματα έχουν φέρει 3 νίκες, 1 ισοπαλία (αλλά αποκλεισμός από Λουντογκόρετς) και 2 ήττες.

Europa League: Σε 18 παιχνίδια έχει σκοράρει 9 γκολ. Τα τέρματά του έχουν φέρει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.



Όταν αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2019 από τον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί έκανε την ευχή ώστε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Champions League.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Για μένα είναι μια μεγάλη πρόκληση να παίξω στο Champions League ή στο Europa League», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων και γνώριζε πως με τη δική του συμβολή, μπορεί η ομάδα να φτάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ξεπερνώντας τα εμπόδια στα προκριματικά.

Ο Μαρτίνς εμπιστευόταν στην αρχή τον Γκερέρο που ήταν περισσότερο χρόνο στην ομάδα, ενώ συνηθίζει να χρησιμοποιεί τους νέους ποδοσφαιριστές μόλις περάσει λίγο διάστημα και είναι έτοιμος. Γι’ αυτό άλλωστε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και στην Μπασάκσεχιρ αγωνίστηκε ελάχιστα λεπτά. Στη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, όμως, ο Ελ Αραμπί μπήκε από το παράθυρο στην ενδεκάδα.

Χρειάστηκε ο τραυματισμός στο ζέσταμα του Γκερέρο για να μπει στην ενδεκάδα, με τον Μαροκινό στράικερ με δυο γκολ να δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Κράσνονταρ (1-2). Ήταν το πρώτο… αίμα! «Είμαι πολύ χαρούμενος, σήμερα πήραμε μια δίκαιη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ αλλά αντιδράσαμε αμέσως κι αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά και καταφέραμε αυτό που αξίζαμε. Είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή. Στο ζέσταμα ήταν αμφίβολη η παρουσία του Γκερέρο, οπότε ετοιμάστηκα. Σημασία δεν έχει αυτό, όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα να προσφέρουμε. Αυτό έκανα κι εγώ», ανέφερε δείχνοντας πως ταπεινός και… υπομονετικός για να πάρει την επόμενη ευκαιρία του.



Ο Ελ Αραμπί προερχόταν από δύο «καυτές» σεζόν στο Κατάρ όπου είχε αναδειχτεί διαδοχικές φορές πρώτος σκόρερ, σκοράροντας συνολικά 50 γκολ! Και συνέχισε έτσι…

O ερχομός του Μαροκινού έβαλε ξανά το… τρένο του Ολυμπιακού στις ράγες, κατακτώντας τα τρία επόμενα πρωταθλήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από δύο σερί χρονιές χωρίς να κατακτήσουν τον τίτλο, κάτι ασυνήθιστο για τους ίδιους, αλλά επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ελ Αραμπί έβαλε το… ποδαράκι του με 20 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της σεζόν, ενώ και την αμέσως επόμενη βρήκε άλλες 22 φορές δίχτυα για να πάρει ξανά το ίδιο βραβείο. Με αυτό το απαλό άγγιγμα μέσα στην περιοχή, προλαβαίνοντας τον αντίπαλο και αποτελώντας έναν φορ που άμα τον χάσεις, θα το πληρώσεις ακριβά.

Αν μη τι άλλο, από τα highlights του Ελ Αραμπί και ένα αξέχαστο γκολ για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι αυτό απέναντι στην Άρσεναλ στην επική πρόκριση (1-2) μέσα στο «Emirates». Με την κλεψύδρα να αδειάζει και την ομάδα του Μαρτίνς να έχει κερδίσει μια τελευταία στατική φάση, οι ελπίδες των «ερυθρόλευκων» ήταν λιγοστές. Παρόλα αυτά, ο Μαροκινός έκανε το θαύμα του. Το άγγιγμα του Μίδα, βάζοντας το πόδι του έτσι απλά γλυκά για να ακουμπήσει πάνω του η μπάλα και να αναπαυθεί στα δίχτυα του Λένο.



Ο Ελ Αραμπί μετά από έναν χρόνο φρόντισε να σκοράρει ξανά κατά της Άρσεναλ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 1-0 στο Λονδίνο αλλά να μένει εκτός μετά την ήττα με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Μικέλ Αρτέτα είχε φροντίσει να προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά αυτό δεν έπιασε: «Μας έχει βάλει δύο γκολ και έχει δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες. Είναι πολύ έξυπνος επιθετικός, με έξυπνες κινήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτόν».

Τα ματς περνούσαν, τα γκολ συνέχιζαν να έρχονται, με τον Αραμπί να βάζει στο ρεπερτόριό του και τις ασίστ. Από τα παιχνίδια που κάλλιστα απορούσε κανείς αν ο Μαροκινός είναι κλασικό δεκάρι ή σέντερ φορ, ήταν αυτό απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με το εμφατικό 5-1.



Ο Αραμπί σε δυο χρόνια όχι απλά είχε κάνει απόσβεση για το υψηλό συμβόλαιό του, βάσει των ελληνικών δεδομένων, αλλά είχε… υπερκαλύψει τα χρήματα που σπαταλήθηκαν. Παρόλα αυτά, έμπαινε με την έναρξη της περασμένης σεζόν στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του. Και τι με αυτό; Στα 34 του, συνέχιζε να κάνει κανονικά τη «δουλειά» του. Όποτε τον ρωτούσαν για την ανανέωση, ο ίδιος «έδειχνε» πως θέλει να παραμείνει αλλά και πως δεν ήξερε τι θα συμβεί τελικά.

«Νιώθω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, είμαι εδώ τρία χρόνια, έτσι θεώρησα σημαντικό στην 97η επέτειο να θυμηθούμε κάποιους που πέρασαν από την ομάδα. Νιώθω δεμένος με τον Ολυμπιακό, θα κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε την ομάδα να πηγαίνει καλύτερα», είχε πει τον Μάρτιο.

Στη φιέστα, μάλιστα, για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος ο Ελ Αραμπί έδειξε ξανά το πόσο θέλει να συνεχίσει στο… λιμάνι του: «Ακόμα δεν γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την αγάπη τους. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, ελπίζω κι εγώ να μην ήταν αυτό το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είμαι γεμάτος εμπειρίες και αναμνήσεις. Από τότε που ήρθα εδώ είμαι ευτυχισμένος».



Τον είχε… προλάβει, πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος είχε κάνει την ευχή να προπονήσει και την επόμενη, τουλάχιστον, σεζόν τον έμπειρο killer.

«Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο αν συνέβαινε για τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε ότι ο Γιουσέφ είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που πέρασαν από την ομάδα. Οι στατιστικές μιλάνε από μόνες τους.

Αυτό θα σήμαινε ότι η ομάδα θα είχε διαθέσιμο έναν πάρα πολύ καλό παίκτη με καταπληκτικές ικανότητες και στατιστικές που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και θα ήταν υπέροχο να συνέβαινε κάτι τέτοιο να ανανεώσει»
, είχε δηλώσει ο Πορτογάλος κόουτς.



Η επιθυμία του έγινε… διαταγή και ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να χάσει τον Μαροκινό στράικερ. Του επέκτεινε το συμβόλαιο για δύο χρόνια δίνοντάς του τα χρήματα που επιθυμούσε και κράτησε τα 78 γκολ και τις 19 ασίστ του Ελ Αραμπί. Βάσει των αριθμών του, περιμένει τα δύο επόμενα χρόνια γύρω στα 20 γκολ και στις 5-6 ασίστ. Ευχής έργων θα είναι να πετύχει περισσότερα, αποτελώντας το «κανόνι» που ζηλεύουν οι υπόλοιποι και είναι τυχεροί να διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x