Stories

Γκρέγκορζ Κριχόβιακ: Ένα… fashion icon χαφ για την ΑΕΚ

Με την φωτογραφική του μηχανή στον λαιμό, ο Κριχόβιακ έχει περάσει τον μισό πλανήτη. Μιλάει τέσσερις γλώσσες και του αρέσει η μόδα, μοιάζοντας πρώτα για μοντέλο και μετά με έναν σκληροτράχηλο χαφ.

Γκρέγκορζ Κριχόβιακ: Ένα… fashion icon χαφ για την ΑΕΚ

«Οι ποδοσφαιριστές έχουν πολλές ευκαιρίες να αλλάξουν σύλλογο, πόλη, χώρα, να γνωρίσουν μια νέα κουλτούρα»… Ο Γκρέγκορζ Κριχόβιακ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένας ταξιδιώτης. Ένας έξυπνος άνθρωπος που αρέσκεται να ξοδεύει τον ελεύθερό του χρόνο εξερευνώντας νέα μέρη. Παρέα με τη γυναίκα του Σίλια και μια φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στον λαιμό, ο Πολωνός χαφ έχει περάσει τον μισό πλανήτη. Όχι για διακοπές, clubbing και καλοπέραση, αλλά κυρίως για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να ανοίξει τους ορίζοντές του.

O Kριχόβιακ ταξιδεύει αρκετά. Πολύ συχνά. Του το επιτρέπει η οικονομική του άνεση, οπότε με την πρώτη ευκαιρία παίρνει το αεροπλάνο και γνωρίζει νέα μέρη. Αρέσκεται να επισκέπτεται πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, αλλά και… ψαγμένα ιστορικά μέρη όπως το Blenheim Palace και το γραφικό Μπαθ στη νοτιοδυτική Αγγλία. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι επισκέφτηκε ένα… κάρο προορισμούς. Λος Άντζελες, Κούβα, Μεξικό, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας, Μπόρα Μπόρα και Νέα Υόρκη ήταν τα μέρη που πέρασε τις διακοπές του, πριν επιστρέψει στη Ρωσία για να πάρει μεταγραφή από την Λοκομοτίβ Μόσχας στην Κράσνονταρ.

Γκρέγκορζ Κριχόβιακ: Ένα… fashion icon χαφ για την ΑΕΚ

«Δεν έπαιζα πολύ, οπότε δεν ήμουν κουρασμένος για ταξίδια. Κάθε παίκτης και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει αυτό το χόμπι, άλλος όχι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Ξέρω ότι μου αρέσει αυτό (σσ. να ταξιδεύω), αλλά σέβομαι κάποιον άλλο που του αρέσει κάτι άλλο»…

Ταξιδιώτης, πάντως, είναι και στην ποδοσφαιρική του ζωή αφού έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές χώρες. Έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 12 ετών, ώστε να ακολουθήσει το όνειρο του ποδοσφαίρου και στα 17 του μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπορντό. Ο σκληροτράχηλος χαφ με την εξαιρετική πρώτη πάσα και τα αστείρευτα τρεξίματα, έκανε αισθητή την παρουσία του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα από νωρίς. Η πρώτη μεταγραφή ήρθε το 2012 με τη Ρεμς να ξοδεύει 800 χιλ. ευρώ για να τον πάρει και ακολούθησαν άλλα… 50 εκατ. ευρώ συνολικά στις τέσσερις μεταγραφές που πήρε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι.

Μεγαλύτερη όλων αυτή στην Παρί, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 με 27,5 εκατ. ευρώ από τη Σεβίλλη. Ωστόσο, στους Παριζιάνους δεν έπιασε και κατέληξε να βρίσκεται μεταξύ πάγκου, κερκίδας και… δεύτερης ομάδας. Όταν είδε, μάλιστα, να χάνει τη θέση του στην εθνική Πολωνίας, ο Κριχόβιακ αποφάσισε να πάει στην Γουέστ Μπρομ, με τη φανέλα της οποίας έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του επιστρέφοντας στο αρχικό σχήμα της χώρας του. Ξεχωριστά σε εμφανίσεις δεν θα αναφερθούμε γιατί θα πρέπει να γράψουμε γύρω στις τρεις χιλιάδες λέξεις μόνο για τα αγωνιστικά του, αλλά πρέπει κάπου εδώ να θυμηθούμε την… cojoνάτη παρουσία του στον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας της Σεβίλλης από την Μπαρτσελόνα όπου αγωνιζόταν με σπασμένα πλευρά.

Γκρέγκορζ Κριχόβιακ: Ένα… fashion icon χαφ για την ΑΕΚ

«Δεν πήγα στα δύο τελευταία παιχνίδια της Πολωνίας. Μίλησα με τον προπονητή, μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα να βρω σύλλογο για να παίζω και μετά θα επιστρέψω. Έτσι ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω την ευκαιρία να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος που πήγα στη Γουέστ Μπρόμ; Το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και να ανακαλύψω την Πρέμιερ Λιγκ»… Πάντως, στο περασμένο Euro ήταν ο άνθρωπος που είδε την πρώτη κόκκινη της διοργάνωσης. Είναι «σκύλος» και… δαγκώνει.

Ο Κριχόβιακ είναι ένας άνθρωπος που συχνά-πυκνά χαμογελά. Διασκεδάζει το ποδόσφαιρο και τη ζωή του. Ένας αδύνατος αλλά μυώδης χαφ, ο οποίος δεν έχει ούτε μια… ουγγιά λίπους στο σώμα του. Προσέχει τη διατροφή του, σε υπερβολικό βαθμό, όπως και το ντύσιμό του. Η φωτογραφία και η μόδα είναι δύο από τα χόμπι του, σε βαθμό που κάποιος που δεν τον γνωρίζει μπορεί κάλλιστα να τον περάσει για μοντέλο και όχι για έναν... σκύλο χαφ. Για τον τρόπο που ντύνεται, αλλά και για το γεγονός πως προσέχει τον εαυτό του και το εκκεντρικό πολλές φορές στιλ του έχουν σταθεί ως αφορμή για να δεχτεί μεγάλο τρολάρισμα από τους συμπαίκτες του.



Πρώτος απ’ όλους ο καλός του φίλος, Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος διαρκώς τον πειράζει. «Δεν καταλαβαίνει τη μόδα, οπότε όταν δεν συμφωνεί μαζί μου τότε αισθάνομαι ωραία», είχε πει ο Γκρέγκορζ για τον Σέζνι. Για να καταλάβει κανείς την σχέση των δύο ποδοσφαιριστών, ο Σέζνι είχε ποστάρει μια φωτογραφία με μια λεοπάρ γούνα και είχε αναφέρει πως είναι κατάλληλη για τον Κριχόβιακ.



Ο Πολωνός χαφ δεν μένει, όμως, μόνο στα λόγια και στο… image του. Έχει ανοίξει δύο επιχειρήσεις επενδύοντας στον τομέα της μόδας, έχοντας πραγματοποιήσει και fashion week. Για του λόγου το αληθές, εδώ θα πάρετε μια… μυρωδιά από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ζωή του.

Πέραν της μητρικής του γλώσσας, δηλαδή των πολωνικών, ο Κριχόβιακ μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Κάτι που τον έχει βοηθήσει να προσαρμοστεί άμεσα σε κάθε σύλλογο που έχει αγωνιστεί. Βέβαια, η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του παίζει και αυτή σημαίνοντα ρόλο για να «κουμπώσει» στον σύλλογο του οποίου επιλέγει να φορέσει τη φανέλα.

Ο Κριχόβιακ είναι μια σπουδαία προσωπικότητα. Ήταν ο άνθρωπος που όταν οι Ρώσοι αποφάσισαν να εισβάλουν στην Ουκρανία, μάζεψε όλους τους συμπαίκτες του που δεν είχαν καταγωγή από τη Ρωσία και τους έπεισε να αποχωρήσουν. Αφού πρώτα έκαναν μποϊκοτάζ στις προπονήσεις και η διοίκηση της Κράσνονταρ τους κατηγόρησε πως δεν έχουν… αυγά, οι ποδοσφαιριστές εν τέλει αποφάσισαν να αποχωρήσουν οριστικά από τον σύλλογο.

Οι φιλοδοξίες του Κριχόβιακ στο γήπεδο μπορούν να παρομοιαστούν με τις περιπέτειές του έξω από αυτό. Του αρέσει πάντα να αναζητά τον επόμενο προορισμό του, ο οποίος θα καλύπτει τα «θέλω» του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x