Stories

Γουίλιαν Αράο: Ένας χαφ από το «πάνω ράφι» με αγάπη στα σπορ και την οικογένεια για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γουίλιαν Αράο και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Βραζιλιάνο άσο, που συνιστά νέα αναβάθμιση, μέσα και… έξω από το γήπεδο.

Γουίλιαν Αράο: Το προφίλ του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού

Το τελευταίο μεταγραφικό «χτύπημα» του Παναθηναϊκού είναι εδώ και λίγη ώρα γεγονός και ακούει στο όνομα του Γουίλιαν Αράο, τον οποίο απέκτησε από τη Φενέρμπαχτσε!

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ -που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και ως στόπερ- ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, πλέον, από τους «πράσινους» σήμερα (17/08) και συνιστά μια ακόμα ποιοτική αναβάθμιση της μεσαίας τους γραμμής, μαζί με τους Φίλιπ Τζουριτσιτς και Τόνι Βιλένα, μεταγραφές που επίσης έκαναν αίσθηση

Στόχος που υπήρξε ξεκάθαρος από την αρχή του φετινού καλοκαιριού, προκειμένου να ικανοποιηθούν -σε μια ακόμα περίπτωση από πλευράς διοίκησης- τα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στόχος ο οποίος, σε μια ακόμα περίπτωση… επιτεύχθηκε.



Ο Αράο έρχεται με «προίκα» την εμπειρία του, διακρίσεις και τίτλους -μεταξύ άλλων και τρία Copa Libertadores- προσφέροντας παράλληλα συναγωνισμό στον Ρούμπεν Πέρεθ στον άξονα του «νέου» Παναθηναϊκού!

Το sport-fm.gr σας προσφέρει στην… οθόνη σας όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον 31χρονο μέσο. Παρουσιάζοντάς τον τόσο μέσα όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Για αυτό του άναψε… πράσινο ο Γιοβάνοβιτς


Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο Αράο έρχεται στον Παναθηναϊκό προκειμένου να του δώσει στοιχεία που λείπουν από τους υπάρχοντες συμπαίκτες του και τα οποία εκείνος διαθέτει σε… αφθονία!

Δηλαδή δύναμη, τρεξίματα, επιθετικότητα στην πρώτη πάσα του αντιπάλου, καλές τοποθετήσεις και γρήγορες αντιδράσεις. Ωστόσο, δεν είναι -μόνο- αυτά που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την χρηματιστηριακή αξία του μέχρι πρότινος παίκτη της Φενέρ…

Όντας ένας σύγχρονος ανασταλτικός μέσος, διαθέτει ταυτόχρονα το προσόν να «βλέπει» γήπεδο, ενώ μπορεί και απειλεί την αντίπαλη εστία με πολλούς τρόπους. Καθώς διαθέτει δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ είναι αποτελεσματικός και με το κεφάλι, στα «στημένα»!

Γουίλιαν Αράο: Το προφίλ του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού

Με δύο λόγια, είναι «εξάρι» που… ξέρει ποδόσφαιρο, δεν αρκείται απλά στο αμυντικό κομμάτι του ρόλου του, παίζοντας σκληρά ή μόνο μαρκάροντας. Αντιθέτως, συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του, με ηρεμία και σωστή προώθηση της μπάλας, χωρίς να θέλει να την κρατάει πολύ στα πόδια του.

Κοιτάζει, δηλαδή, εξίσου τόσο την κάλυψη των χώρων και την ανάκτηση της από τον αντίπαλο, όσο και την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και σωστή μεταβίβασή της, για να ξεκινήσει σωστά κάποια επίθεση.

Όλα αυτά, τα έχει εκτιμήσει… δεόντως ο Γιοβάνοβιτς, με αποτέλεσμα να εστιάσει -αυτός και ο Γιάννης Παπαδημητρίου- στην περίπτωση του Αράο και να την ολοκληρώσουν. Θεωρώντας ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που χρειάζεται η ομάδα του.

Μια ακόμα εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και το γεγονός ότι έρχεται έτοιμος να παίξει ακόμα και... αύριο. Βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, διαθέτοντας αγωνιστικό ρυθμό από τη συμμετοχή του σε κάποια φιλικά με τη τουρκική ομάδα και μπορεί να βοηθήσει με το… καλημέρα!



Στο Top-5 του ESPN και στην κορυφή του Μαρτίνς!

Σύμφωνοι, είθισται στις περισσότερες μεταγραφικές «ιστορίες» να γράφονται και υπερβολές. Αποτελεί δημοσιογραφικό «χούι», αλλά συνάμα και απαραίτητο συστατικό για την τέρψη της κοινής γνώμης…

Τί γίνεται, όμως, όταν τα εγκώμια και η αποθέωση προέρχονται από έναν «κολοσσό» όπως το «ESPN», στην προκειμένη περίπτωση; Για να μην μακρηγορούμε και παραθέτοντας και το σχετικό σχεδόν προ τετραετίας δημοσίευμα της βραζιλιάνικης έκδοσης του ειδησεογραφικού πρακτορείου, αρκεί μόνο να σημειώσουμε ένα πράγμα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 ο Αράο έφτασε όχι απλά να γίνεται αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων για τα… κατορθώματά του στο γήπεδο αλλά να θεωρείται τη δεδομένη χρονική στιγμή ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος!

Και αν, πάλι, βρεθεί κάποιος να πει ότι αυτό συνέβη λόγω του ότι ήταν συμπατριώτες του, πέραν του βιογραφικού του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού, θα τον παραπέμψουμε και σε έναν ακόμα καθ’ ύλην αρμόδιο. Και μάλιστα «αντίπαλο». Τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε προκρίνει… αναφανδόν την περίπτωση της απόκτησής του από το καλοκαίρι του 2018. Έλεγε, μάλιστα, τα καλύτερα για εκείνον και πίεζε για να ντύσει τον ποδοσφαιριστή στα ερυθρόλευκα.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός έφτασε όντως κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου κεντρικού χαφ, έχοντας προχωρημένες επαφές μαζί του. Τελικά, απέκτησε αντ’ αυτού για μια θέση στον άξονα τον Γκιγέρμε.



«Κολλημένος» με τα σπορ και την φαμίλια του

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Μότο το οποίο ενστερνίζονται αρκετοί άνθρωποι της χώρας μας, αλλά και… εκείνης του καφέ. Ο Αράο φαίνεται, λοιπόν, ότι είναι ένας εξ αυτών, όπως προκύπτει τουλάχιστον και από μια πρόχειρη αναζήτηση για τις συνήθειες του.

Πλην των παραπάνω, δε, αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά για τον ύψους 1,81μ. ποδοσφαιριστή είναι ότι γουστάρει τον αθλητισμό γενικότερα. Είναι αυτό που λέμε… κολλημένος με τα σπορ, γενικώς αλλά και ειδικώς!



Του αρέσει πολύ το ΝΒΑ και το να παρακολουθεί αγώνες του και μάλιστα διατηρεί φιλία με τον άλλοτε σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς, Γουάσινγκτον Γουίζαρντς και Χιούστον Ρόκετς, Νενέ. Τον οποίο έχει δει μάλιστα σε δράση και ζωντανά.

Δεν είναι όμως μόνο το μπάσκετ του οποίου δηλώνει μεγάλος fan. Αντιθέτως, και το ΝFL βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις του, με τους Ντένβερ Μπρόνκος να είναι η αγαπημένη του ομάδα…



Φυσικά, όπως κάθε αθλητής που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι αυτός έχει σε εκτίμηση και τα video games, με το Counter Strike να είναι το κορυφαίο παιχνίδι που παίζει. Στο διαδίκτυο υπάρχουν, δε, μέχρι και φωτογραφίες του Αράο με τον γνωστό gamer Ραφαέλ Παβανέλι.

Όσο για την οικογενειακή του κατάσταση; Ο Αράο παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αμάντα προ 11ετίας, σε μια ωραία, παραδοσιακή, τελετή. Έκτοτε, η φαμίλια τους αυξήθηκε κατά δύο μέλη, με τον Νάταν και την Ισαμπέλ να προσθέτουν ευτυχία και χαρά στο ζευγάρι!



Η κυρία Αράο διατηρεί κι έναν… ενεργότατο λογαριασμό στα social media όπου φροντίζει συχνά πυκνά να επιβεβαιώνει όλα όσο προαναφέραμε. Καθώς πάρα πολλές αναρτήσεις της είναι σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας, αλλά σχεδόν πάντα με τον σύζυγο, τα παιδιά ή και όλους μαζί. Όπως συμβαίνει, βέβαια, κι αντίστροφα.


Όταν μοίρασε χαρά και εκτός γηπέδου...


Σε απόλυτη… συνάρτηση είναι και η ιστορία που ακολουθεί, φυσικά με πρωταγωνιστή τον Αράο. Όταν, σε μια συνάντηση ποδοσφαιριστών της Φλαμένγκο -στην οποία έπαιζε ακόμα, τότε- με οπαδούς της βραζιλιάνικης ομάδας, κατάφερε με μια του κίνηση να κάνει μια μικρή φίλη της Φλαμένγκο να δακρύσει.

Η μικρή Σίλβια, λοιπόν, του έδωσε μερικές φωτογραφίες και εκείνος της πρότεινε να τον συνοδεύσει στον αγωνιστικό χώρο την επόμενη ημέρα, κρατώντας παράλληλα και την φανέλα που θα της έδινε!

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η Σίλβια τα… έχασε. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και πώς να σταματήσει να κλαίει με δάκρυα χαράς. «Είμαι ενθουσιασμένη. Θα περπατήσω μαζί του στον αγωνιστικό χώρο και θα μου δώσει την εμφάνισή του!», μονολογούσε συνεχώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x