Stories

Η μέρα που ο Χιμένεθ ύψωσε το δάχτυλο μέσα στη Λεωφόρο

Ο Μανόλο Χιμένεθ στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ της Κυριακής επιστρέφει στο γήπεδο όπου έκανε μια άσεμνη χειρονομία, αλλά είχε ισχυρό ελαφρυντικό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι από τους προπονητές με «κρύο» αίμα στον πάγκο. Ζει με πάθος το παιχνίδι, φωνάζει στους παίκτες του, συχνά και στον διαιτητή πιστοποιώντας σε κάθε του κίνηση το μεσογειακό του ταμπεραμέντο. Ουδέποτε όμως ξέφυγε από τα «εσκαμμένα», πέρα από μια φορά, στο γήπεδο που θα επισκεφτεί την Κυριακή.



Ήταν 19 Νοεμβρίου του 2017, στην πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ, όταν παρά την κακή τους εμφάνιση οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σώσει τον βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1) χάρη σε… buzzer beater του Μάρκο Λιβάγια στο 94’.

Δέκα λεπτά νωρίτερα, ο Ανδαλουσιανός προπονητής είχε «συλληφθεί» από την κάμερα να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προς την κερκίδα. Το πλάνο δεν άργησε να γίνει… viral, με τον ανταγωνισμό να ζητά την παραδειγματική του τιμωρία.



Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη της πράξης του και απολογήθηκε μια μέρα μετά με γραπτή του δήλωση.

«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα γήπεδα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό αγώνα. Καταλαβαίνω απόλυτα και όσους έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν κρύφτηκα και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου. Είμαι ειλικρινά μεταμελημένος και οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη πρώτα απ’ όλα απέναντι στην ομάδα μου, η ιστορία και το ήθος της οποίας δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απεναντίας τους σέβομαι απόλυτα, όπως και την ομάδα τους, και η άσχημη αντίδρασή μου είχε να κάνει με έναν συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα με έβριζε στα ιταλικά πίσω από τον πάγκο μου. Ούτε αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για εμένα. Για μια ακόμα φορά ζητάω συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με την συμπεριφορά μου».

Η πρώτη και η… δεύτερη τιμωρία

Παρά τη μεταμέλειά του, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν απέφυγε την «καμπάνα». Ο αθλητικός δικαστής της Super League τιμώρησε τον Σεβιγιάνο προπονητή με πρόστιμο 10.000 ευρώ (όπως και την ΠΑΕ ΑΕΚ) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μέρες. Έτσι απουσίαζε από τον πάγκο της «Ένωσης» στα ματς με Πλατανιά (νίκη 3-0), Λεβαδειακό (νίκη 0-2) για το πρωτάθλημα και Καλλιθέα για το Κύπελλο (νίκη 2-3), αλλά δεν… «καθάρισε».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εκτίμησε πως υπήρξε εσφαλμένη εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα, καθώς για την άσεμνη χειρονομία του Ισπανού προπονητή προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η προβλεπόμενη ποινή ήταν από έναν έως έξι μήνες. Έτσι άσκησε έφεση που συζητήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου η τιμωρία αυξήθηκε σε 45 μέρες. Έτσι απουσίασε από άλλα τέσσερα παιχνίδια, με Παναιτωλικό (νίκη 0-4 για το πρωτάθλημα εκτός, νίκη με 1-0 για το Κύπελλο εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (νίκη με 3-1 εντός) και Λάρισα (0-0 εκτός).

Όλα για τη μητέρα του

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πρώτη στιγμή εξήγησε πως η χειρονομία του δεν ήταν προς τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά είχε συγκεκριμένο παραλήπτη. Όπως τόνισε κάποιους μήνες μετά σε συνέντευξή του, οι ύβρεις είχαν στόχο τη μητέρα του και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό το θέμα. Βλέπετε, λίγους μήνες πριν είχε διαγνωστεί με σοβαρή ασθένεια, η οποία ήταν και ο λόγος που στο τέλος της σεζόν ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ για να βρίσκεται κοντά της.



«Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, είναι κάτι που δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί, αλλά ελπίζω να μην επιδεινωθεί. Με αυτήν την κατάσταση κι αυτήν την απόσταση δεν αισθανόμουν άνετος. Ήταν λάθος και ασέβεια η αντίδρασή μου στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Όμως αντέδρασα έτσι γιατί ένας συγκεκριμένος οπαδός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβριζε τη μητέρα μου. Προσφάτως τότε είχε γίνει η διάγνωση για την ασθένειά της και δεν άντεξα. Είναι ένας δειλός, ένας κακομαθημένος, που κρύβεται στη μάζα, αλλά εγώ ήμουν βλάκας που αντέδρασα έτσι. Κι επαναλαμβάνω, δεν ήθελα να προσβάλω τον κόσμο του Παναθηναϊκό, αλλά αντέδρασα απέναντι σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο», είχε δηλώσει.

Τα δάκρυα για την Ντολόρες

Η σχέση τους είναι πολύ δυνατή και είχε επιβεβαιωθεί όταν μίλησε για αυτή στο κανάλι της Σεβίλλης. «Για μένα είναι η καλύτερη μητέρα του κόσμου. Ήταν πολύ απαιτητική μαζί μου και μερικές φορές πολύ προστατευτική. Ταυτίζομαι πολύ με τους γονείς μου, ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερός μου φίλος (σ.σ. έχει φύγει από τη ζωή). Η μητέρα μου έλεγε στους φίλους μου, στη γυναίκα μου, σε όλους "Ο Μανόλο μου είναι o πληροφοριοδότης μου, μου τα λέει όλα, ό,τι έκανε ο αδερφός του κλπ". Δεν είχα μυστικά από τη μητέρα μου», δήλωσε με περηφάνια για τη μητέρα του.

Η Ντολόρες έστειλε ένα μήνυμα λατρείας στον γιο της μέσω βίντεο, εκείνος βούρκωσε. «Γιε μου, Μανόλο, σ’ αγαπώ πολύ. Πάρα πολύ. Δεν θα σταματήσω να σου λέω ποτέ πόσο σ’ αγαπώ», ήταν τα λόγια της που «λύγισαν» τον… σκληρό Μανόλο on camera.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x