Stories

Γύρισε… μπούμερανγκ: Η πτώση Ίβιτς από κουτάκι μπύρας στη Λεωφόρο που βρήκε μπροστά του ο ΠΑΟΚ!

Ενόψει του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, το sport-fm.gr βάζει μια… μπύρα και θυμάται την κλασικότερη ποδοσφαιρική επιβεβαίωση του «πως τα φέρνει η ρημάδα η ζωή»!

Ο νόμος του Κάρμα (που τόσο συχνά ακούμε πλέον και για αθλητικούς λόγους) είναι σαφής:

Λέει πως ο άνθρωπος δρέπει, αναπόφευκτα, κάποια στιγμή τους καρπούς των πράξεων και των σκέψεών του.

Από την άλλη, υπάρχει και η ελληνική εκδοχή. Αυτή που λέει (πιο περιγραφικά αν μη τι άλλο) πώς πως «όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στ’ αλάτι».

Είτε επικαλεστείς όμως ρητά του βουδισμού, είτε πατροπαράδοτες παροιμίες, το νόημα είναι το ίδιο (και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή):

Μην κάνεις ποτέ αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν…

Και μια από τις χαρακτηριστικότερες αποδείξεις του πόσο εύκολο είναι μια στάση σου σε κάποια συγκυρία να τη βρεις μπροστά σου σε κάποια άλλη προέκυψε (ή μάλλον ξεκίνησε) από ένα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Όπως, καλή ώρα, αυτό που έρχεται την Κυριακή

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου του 2017 το «τριφύλλι» φιλοξενούσε τους Θεσσαλονικείς για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ. Στο ημίχρονο προηγούταν 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ.

Έπειτα λοιπόν από μια γερή συμπλοκή στην περιοχή (και αφότου είχαν προηγηθεί ήδη δυο αποβολές) ήρθε το περιστατικό που σημάδεψε ολόκληρη τη σεζόν. Αλλά και την επόμενη…

Ένα κουτάκι μπύρας (που φάνηκε άδειο στην εκ των υστέρων ανάλυση της φάσης από το… VAR) εκτοξεύεται από την εξέδρα και χτυπάει τον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πέφτει κάτω, το παιχνίδι διακόπτεται και ο Σέρβος μεταφέρεται στ’ αποδυτήρια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



Λίγη ώρα αργότερα βγαίνει με μπανταρισμένο κεφάλι, διακομίζεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού, ο διαιτητής Κομίνης ανακοινώνει ότι διακόπτεται οριστικά το ματς.

Ο ΠΑΟΚ το κερδίζει 3-0 στα χαρτιά (παρόλο που μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν πίσω στο σκορ) και ο Παναθηναϊκός, εκτός του μηδενισμού, τιμωρείται βαριά από την αθλητική δικαιοσύνη:

Αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι-οφ, δυο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (που έγινε μια στην Επιτροπή Εφέσεων) και 41.500 ευρώ πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, κατακεραυνώνει όσους τολμούν να ισχυριστούν πως ο τραυματισμός του Ίβιτς δεν ήταν και τόσο σοβαρός. Υπεραμύνεται του δικαιώματος που του δίνει ο κανονισμός να πάρει το ματς, δεν δείχνει κανένα πρόβλημα (το αντίθετο) να κερδίσει τη νίκη στα χαρτιά.



Αν και πήρε ωστόσο τους βαθμούς, δεν κατάφερε να τους χαρεί.

Διότι σε ένα σενάριο βγαλμένο θα έλεγε κανείς από τις πιο εκδικητικές φαντασιώσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» πάνε αδιάφοροι και με μισή ομάδα την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ στην Τούμπα.

Παίρνουν όμως ένα… κουφό διπλό (3-2) και αφήνουν τον ΠΑΟΚ εκτός των προκριματικών του Champions League (όπου βρέθηκε εντέλει η ΑΕΚ).

Αυτό που θεωρήθηκε όμως «θεία δίκη» από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήταν τίποτα μπροστά στη σκληρή διαπίστωση που θα έκανε την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ για το πόσο εύκολα μπορεί κάτι να σου γυρίσει… μπούμερανγκ.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2018 λοιπόν ο «δικέφαλος του Βορρά» ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, με διαφορά δυο πόντων από την ΑΕΚ και με τον αντίπαλό του εκτός τίτλου.

Στην κατάμεστη Τούμπα το σκηνικό μοιάζει ιδανικό για μια μεγάλη νίκη (την πρώτη σε ντέρμπι εκείνης της σεζόν) που θ’ άνοιγε ακόμα περισσότερο τον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια.

Ώσπου ένα ρολό ταμειακής μηχανής, απ’ αυτά που εκτοξεύουν οι οπαδοί για να κάνουν ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο, πετυχαίνει τον Όσκαρ Γκαρθία στο πρόσωπο.



Όπως συνέβη την προηγούμενη σεζόν με τον Ίβιτς, ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού σωριάζεται στο έδαφος και μέσα σε μια Τούμπα που επιδεικνύει παροιμιώδη ψυχραιμία μεταφέρεται στ’ αποδυτήρια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ουρλιάζουν πως ο αντίπαλος έψαχνε απλώς μια αφορμή για να μην παίξει, ο συγχωρεμένος Σάββας Θεοδωρίδης ενισχύει αυτή την εντύπωση φωνάζοντας επιδεικτικά «πήρα την ομάδα κι έφυγα, γεια σας» και ο Βιεϊρίνια ωρύεται με το (ιστορικό πλέον) «τιναφτορε»



Τα πράγματα όμως έχουν δρομολογηθεί. Ο Γκαρθία μεταφέρεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και η γνωμάτευση δίνει πάτημα στον ισχυρισμό του Ολυμπιακού πως δεν ήταν σε θέση να κοουτσάρει:

«Οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου και παράλληλα ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη και ναυτία».



Κατόπιν όλων αυτών το ματς δεν αρχίζει ποτέ. Ο Ολυμπιακός το παίρνει στα χαρτιά και ο ΠΑΟΚ έρχεται αντιμέτωπος με τις ποινές. Αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμός της έδρας του για δυο αγωνιστικές και… αμηχανία να εξηγήσει τα ανεξήγητα:

Πώς γίνεται ο τραυματισμός του Ίβιτς στη Λεωφόρο να ήταν επαρκής λόγος διακοπής του αγώνα, αλλά ο τραυματισμός του Γκαρθία στην Τούμπα να μην είναι επαρκής λόγος για να μην ξεκινήσει…

Πώς γίνεται ο δικός του προπονητής ν’ αποχωρεί με αναπηρικό καροτσάκι έπειτα από χτύπημα άδειου κουτιού μπύρας, αλλά τον προπονητή του Ολυμπιακού να τον χαρακτηρίζει (πιθανότατα και δικαίως) «θεατρίνο» για χτύπημα από ρολό

Πώς γίνεται να κατηγορεί τον Ολυμπιακό ότι ήθελε να πάρει «αέρα» το ματς (και την ΑΕΚ εκ των υστέρων ότι πήρε «στα χαρτιά» το πρωτάθλημα), αλλά στη Λεωφόρο να μην είχε κανένα απολύτως πρόβλημα που πήρε το τρίποντο στο δικαστήριο…

Πώς γίνεται ν’ αγνοούσε πως η ζωή κάνει κύκλους, ο τροχός γυρίζει και το κάρμα σχεδόν πάντοτε τιμωρεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x