Stories

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες τηρεί την αργεντίνικη παράδοση στα γήπεδα της Serie A

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έφτασε τα 101 γκολ με τη φανέλα της Ίντερ στη Serie A και δυναμώνει τη σχέση των συμπατριωτών του με το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο φετινός τίτλος της Serie A φάνηκε εξ αρχής να κλείνει προς την «νερατζούρο» πλευρά του Μιλάνου. Λίγο η κατακόρυφη πτώση της Νάπολι, λίγο το χαμηλό ταβάνι της Μίλαν, η έλλειψη νοοτροπίας νικητή στη Γιουβέντους σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία της Ίντερ φέρνουν άνετα το Scudetto στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Μετά τα μαθήματα build – up που παρέδωσε η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι στο πιο δύσκολο «τεστ» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League, ακολούθησε η «παράσταση» στην έδρα της Λέτσε. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο αρχηγός και κορυφαίος παίκτης της σεζόν για την Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες.



Σε μία από τις καλύτερες εκδοχές των «νερατζούρι» από την ίδρυσή τους, ο Αργεντίνος φορ ηγείται και συνεχίζει την ιστορία που έγραψαν «θρύλοι» συμπατριώτες του στα γήπεδα της Ιταλίας. Αργεντινή και Calcio είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, με τους Μαραντόνα, Μπατιστούτα, Κρέσπο, Τέβες και Ζανέτι να είναι αυτοί που δυνάμωσαν τη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

Με τα δύο γκολ στο «Βία ντελ Μάρε», ο Λαουτάρο έφτασε τα 22 σε 23 αγώνες φέτος, ξεπέρασε τα 100 με τη φανέλα της Ίντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα και έγινε ο τρίτος μη Ιταλός ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει μετά τους Στέφανο Νίερς και Μάουρο Ικάρντι. Παράλληλα, μπήκε σε μία ξεχωριστή κατηγορία επιθετικών που σκοράρουν 20 γκολ plus σε τρεις διαδοχικές χρονιές.



Ο «Ταύρος» είναι πια στην ίδια λίστα με Μπατιστούτα, Ντι Νατάλε, Καβάνι, Κριστιάνο αποδεικνύοντας όχι μόνο την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και το πόσο καλά εξυπηρετεί τα «θέλω» του Ιντζάγκι. Ο Ιταλός προπονητής στηρίζει την επίθεση της ομάδας του γύρω από τον 26χρονο. Δίπλα στον Λαουτάρο όλοι βελτιώνονται και βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Από τους Ρομέλου Λουκάκου και Έντιν Τζέκο μέχρι τον Μάρκους Τουράμ και τον Μεχντί Ταρέμι που είναι «κλεισμένος» για το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι κινήσεις του βραχύσωμου επιθετικού και η συμμετοχή στην ανάπτυξη της Ίντερ, δημιουργεί χώρους για να αξιοποιήσει την ταχύτητά του ένας γρήγορος παίκτης όπως ο Γάλλος, αλλά και να παίξουν με πλάτη και να ξεμαρκαριστούν άλλα πιο βαριά κορμιά, όπως έκαναν ο Βέλγος και ο Βόσνιος.



Μέλος της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αργεντινής θα μπορούσε να είναι μοιραίος στην εξέλιξη του τουρνουά, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο λόγος ήταν ένας τραυματισμός στον αστράγαλο. Εκείνος όμως δεν θα έχανε με τίποτα το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός και δικαιώθηκε.

Ο Λαουτάρο εξελίσσεται, εάν δεν είναι ήδη, σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Σκοράρει με κάθε τρόπο παρά το ύψος του, παίζει με πλάτη, δημιουργεί, δίνει στήριγμα στους συμπαίκτες του και είναι μέρος του build – up. Με τον τίτλο του αρχηγού «μιλάει» στα μεγάλα παιχνίδια και «ανεβάζει» την Ίντερ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Χαβιέ Ζανέτι θα αισθάνεται δικαιωμένος για την «ανακάλυψη» του συμπατριώτη του το 2018 και τη μεταγραφή από την Ρασίνγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x