Stories

Καναδάς: Ο αγέννητος Ντέιβιντ, το όνειρο του Μουντιάλ και ο… Παναιτωλικός

Με πρώτο σκόρερ τον επιθετικό της Λιλ, Τζόναθαν Ντέιβιντ, ο Καναδάς ονειρεύεται το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Καναδάς: Θέλει Μουντιάλ μετά το 1986

Την πρώτη και τελευταία, μέχρι σήμερα, φορά που ο Καναδάς εκπροσωπήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήτοι το 1986, ο Τζόναθαν Ντέιβιντ δεν υπήρχε ούτε σαν πιθανότητα.

Μόλις το 2000 γεννήθηκε ο επιθετικός της Λιλ, που σκόραρε τα ξημερώματα για το 1-0 της εθνικής ομάδας της πατρίδας του επί της Κόστα Ρίκα.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε τους Καναδούς στο +7 από την αντίπαλό τους, με την ομάδα του Τζον Χέρντμαν να είναι η μοναδική αήττητη στην προκριματική ζώνη της CONCACAF.



Μετά και το πέρας της 7ης αγωνιστικής, ήτοι του Α’ γύρου, ο Καναδάς έχει 3-4-0 και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή (τη μοιράζονται Μεξικό και ΗΠΑ), καθώς και στο +2 από τον Παναμά, που είναι 4ος.

Η 4η θέση οδηγεί στα μπαράζ, όμως για την ώρα οι Καναδοί ονειρεύονται την πρώτη τριάδα, με τον Ντέιβιντ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Πριν πληγώσει την Κόστα Ρίκα, ο νεαρός φορ είχε βρει δίχτυα και στο 4-1 επί του Παναμά, καθώς και στο 3-0 κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ. Κανείς δεν έχει περισσότερα γκολ από αυτόν στα εν λόγω προκριματικά, με τον Παναμέζο Μπλάκμπερν και τον Αμερικανό Πέπι να έχουν, όπως κι εκείνος, από τρία τέρματα.



Παρότι θα κλείσει τα 21 του χρόνια σε λίγους μήνες, ο Ντέιβιντ κάνει ήδη τη διαφορά. Σε μόλις 23 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής, έχει σκοράρει 18 φορές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις στο -4 από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας!

Συγκεκριμένα είναι 5ος στη λίστα, πίσω από τους Ντουέιν Ντε Ροσάριο (22), Κάιλ Λαρίν (20), Τζον Κάτλιφ (19) και Ντέιλ Μίτσελ (19), με τον δεύτερο να είναι ασφαλώς το... αντίπαλο δέος, μια και είναι εν ενεργεία και μόλις 26 ετών.

Όσον αφορά πάντως στη συχνότητα στο σκοράρισμα, είναι σαφές πως ο πιτσιρικάς τους βάζει κάτω όλους. Κατά μέσο όρο, πετυχαίνει 0,78 γκολ ανά αγώνα με την εθνική, με τον Λούκας Καβαλίνι να είναι ο μοναδικός στο top-10 που τον πλησιάζει (0,62 ανά ματς, έχει 16 σε 27).

Καναδάς: Θέλει Μουντιάλ μετά το 1986

Το απόλυτο crash test θα είναι το ματς με τους Μεξικανούς, τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου οι Καναδοί έχουν την ευκαιρία να πάρουν νίκη κορυφής και παράλληλα να κάνουν... statement ότι είναι εδώ για να πάνε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Άλλωστε το 2026 θα συμμετάσχουν στο τουρνουά ως συνδιοργανωτές του τότε Παγκόσμιου Κυπέλλου μαζί με ΗΠΑ και Μεξικό, συνεπώς αφενός θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αφετέρου να μην φτάσουν στις τέσσερις δεκαετίες δίχως παρουσία σε τελική φάση.

Εκτός του Ντέιβιντ, βλέπουμε και άλλα γνώριμα ονόματα στην ισχύουσα καναδική αποστολή. Ξεχωρίζει ασφαλώς ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου αλλά και ο μπαρουτοκαπνισμένος Ατίμπα Χάτσινσον, της Μπεσίκτας.

Καναδάς: Θέλει Μουντιάλ μετά το 1986

Κάτω από τα δοκάρια συναντάμε συνήθως τον Μίλαν Μπόργιαν του Ερυθρού Αστέρα, ενώ υπάρχει και ο Ντέρεκ Κορνέλιους, του Παναιτωλικού!

Βέβαια δεν αποτελεί μέλος του βασικού κορμού, καθώς έχει αγωνιστεί σε ένα μόνο ματς στον τρέχοντα γύρο των προκριματικών, μετρώντας 90’ στο 0-0 με την Τζαμάικα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x