Stories

Κάρλος Τέβες: Η απώλεια που τον σημάδεψε περισσότερο από το καυτό νερό στον λαιμό του

Μετά από μια καριέρα 20 ετών, ο Κάρλος Τέβες κρέμασε τα παπούτσια του και το sport-fm.gr καταγράφει την ιστορία του και τον απώλεια που τον οδήγησε στο να αφήσει τη μπάλα.

Η ζωή του Κάρλος Τέβες ήταν εξαρχής ιδιαίτερη. Μόνο το μπλέξιμο με την οικογένειά του να αναλογιστεί κανείς, αντιλαμβάνεται ότι ο Αργεντινός από την κακόφημη συνοικία “Fuerte Apache“ του Μπουένος Άιρες ήταν ξεχωριστός από μικρός.

Οι γονείς του, ήταν ο Χουάν Αλμπέρτο Καμπράλ και η Τρίνα Μαρτίνες. Ο μπαμπάς του σκοτώθηκε από πυροβολισμό, η δε μαμά του αδυνατούσε να τον μεγαλώσει, έτσι ανέλαβε τη φροντίδα του η θεία του, Αντριάνα. Η τελευταία έγινε ουσιαστικά η νέα του μάνα, με τον σύντροφο και εν συνεχεία σύζυγό της, Σεγούντο Τέβες, να γίνεται ο πατριός του. Αν και για τον «Απάτσι», ήταν ο πατέρας του.

Ο θάνατος του Σεγούντο τον Φεβρουάριο του 2021 έπαιξε ρόλο στο να φτάσουμε στην απόσυρση του πολύπειρου επιθετικού, έναν χρόνο αφότου έληξε η συνεργασία του με τη Μπόκα Τζούνιορς.



«Σταμάτησα να παίζω γιατί έχασα τον Νο1 θαυμαστή μου» είπε ο Τέβες, που απέρριψε πλουσιοπάροχες προτάσεις από τις ΗΠΑ.. Όπως τόνισε, «μου έδωσαν πολλά πράγματα, αλλά αυτό ήταν. Τα έδωσα όλα».

Ο θάνατος του πατριού του τον σημάδεψε, περισσότερο από το καυτό νερό που είχε πέσει πάνω του όταν ήταν μωρό - «χαρίζοντάς» του τις περίφημες ουλές που καλύπτουν μέρος του λαιμού του και του στήθους του.

Όταν είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στη Μπόκα Τζούνιορς, το 2001, οι άνθρωποι του συλλόγου του είχαν προτείνει να υποβληθεί σε κοσμητική χειρουργική επέμβαση. Εκείνος είχε αρνηθεί, θεωρώντας τα σημάδια κομμάτι του εαυτού του.

Όσο ενδιαφέρουσα ήταν η παιδική του ηλικία, άλλο τόσο ήταν και η ποδοσφαιρική του καριέρα. Εκ των πιο επικίνδυνων επιθετικών του 21ου αιώνα, μέτρησε πάνω από 300 γκολ σε συλλογικό επίπεδο, παίζοντας, εκτός της Μπόκα, και σε Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Σαγκάη Σενχούα.

Για έντεκα χρόνια αποτέλεσε και μέλος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, σκοράροντας 13 φορές σε 76 ματς και... μηδέν τίτλους, καθώς η πορεία του στην «αλμπισελέστε» συνέπεσε με τα πέτρινά της χρόνια.



Στην Ευρώπη βρέθηκε για πρώτη φορά το 2006, όταν η Γουέστ Χαμ τον είχε αποκτήσει μετά από 46 γκολ σε 76 ματς στη Βραζιλία. Παρέα, ο συμπαίκτης του και συμπατριώτης του, Χαβιέρ Μασεράνο, οι οποίοι έγιναν κάτοικοι Λονδίνου υπό πολύ περίεργες συνθήκες.

Στις μεταγραφές ενεπλάκησαν οι εταιρείες MSI, Just Sports και Global Soccer Agencies, με την Premier League να επιβάλλει αργότερα χρηματικό πρόστιμο ύψους 5,5 εκατομμυρίων λιρών στα «σφυριά»!

Αυτό δεν επηρέασε τον Τέβες, που έναν χρόνο αργότερα (και αφού έδωσε τη Γουέστ Χαμ με γκολ στο τελευταίο ματς της σεζόν) έγινε ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με διετή δανεισμό. Ακολούθησαν 34 τέρματα σε 99 συμμετοχές, με τον Αργεντινό να παραμένει κάτοικος Μάντσεστερ και αργότερα αλλά για χάρη της Σίτι, η οποία δαπάνησε κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.



Ο «Απάτσι» αποτέλεσε μέλος της πρώτης σπουδαίας φουρνιάς των «πολιτών» στη σύγχρονη ιστορία τους, μετρώντας 73 γκολ και αποτελώντας μέλος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος το 2012.

Βέβαια κι εδώ δεν απέφυγε τις παράξενες καταστάσεις, καθώς η άρνησή του να περάσει ως αλλαγή σε αγώνα Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου έφερε την καρατόμησή του για αρκετούς μήνες – με αποτέλεσμα να μετρήσει μόλις 15 συμμετοχές τη σεζόν εκείνη.

Το καλοκαίρι του ’13, αποχώρησε μετά από επτά χρόνια στην Αγγλία για χάρη της Γιουβέντους, που έψαχνε γκολτζή και τον βρήκε μετά τις παραφωνίες με Μπέντνερ και Ανελκά.

Στο Τορίνο, μέτρησε 50 γκολ σε 95 αγώνες – αν και απέτυχε να το πράξει σε δύο περιπτώσεις ενάντια στον Ολυμπιακό, στα ματς για το Champions League τη σεζόν 2014/15. Είχε βέβαια ένα ακυρωθέν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στο 3-2 στην Ιταλία είχε συμμετοχή στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο.



Λίγο αργότερα, το καλοκαίρι του ’15, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ευρώπη για να επιστρέψει στην Αργεντινή και την ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά: Τη Μπόκα, η οποία απόλαυσε τις υπηρεσίες του (συμπεριλαμβανομένων 25 γκολ σε 56 αγώνες) για ενάμιση χρόνο, προτού σπρώξει χρυσάφι στα πόδια του η... Σαγκάη Σενχούα!

Ήταν η εποχή που οι ομάδες της Κίνας έδιναν χρήμα αβέρτα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τότε, τον Δεκέμβριο του 2016, ότι θα γινόταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με ετήσιες απολαβές ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο ίδιος ωστόσο είχε ρίξει τους τόνους, ισχυριζόμενος αργότερα πως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι – όχι βέβαια πως δεν είχε πλουσιοπάροχες αποδοχές. Το ξεκίνημά του ήταν ελπιδοφόρο, με γκολ στο ντεμπούτο του, ωστόσο η συνέχεια εξελίχτηκε σε φιάσκο.



Δεν είναι τόσο τα τέσσερα γκολ σε 20 συμμετοχές, όσο η... βαρεμάρα που έβγαζε στο γήπεδο! Το βίντεο που τον απεικόνιζε να στέκεται ατάραχος κοντά στη σέντρα όσο παιζόταν η μπάλα έγινε viral, ενώ ατάκες όπως το «οι Κινέζοι ποδοσφαιριστές δεν είναι καλοί» προκάλεσαν αντιδράσεις. Όσο για τη δική του άποψη για το διάστημα που έπαιξε στην Κίνα; «Διακοπές», το είχε χαρακτηρίσει!

Εντέλει, τον Ιανουάριο του 2018 πήρε ξανά τον δρόμο της επιστροφής για το Μπουένος Άιρες και το «Μπομπονέρα». Η Μπόκα ήταν ξανά εκεί για να τον υποδεχτεί και ο Τέβες την αποζημίωσε με 31 γκολ σε 131 συμμετοχές. Το τέλος μπήκε ουσιαστικά πέρυσι, όταν δήλωσε πως μπορούσε να παίξει όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση αλλά όχι πνευματικά. Ο θάνατος του Σεγούντο τον είχε στιγματίσει. Η ανακοίνωση της απόσυρσής του ήρθε απλά να δώσει το τυπικό φινάλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x