Stories

Κασίγιας: Ο τερματοφύλακας που έγινε από κοινός θνητός… Άγιος!

Η ζωή ενός... Αγίου. Ενός εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων που πέρασαν από το ποδόσφαιρο. Του Ίκερ Κασίγιας!

Κασίγιας:Ο τερματοφύλακας που έγινε από κοινός θνητός…Άγιος

Ο Ίκερ Κασίγιας θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το ποδόσφαιρο. Κρατούσε την εστία του απαραβίαστη και ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου.

Γεννήθηκε στις 20 Μάϊου του 1981 στην Ισπανία. Έπαιζε ποδόσφαιρο στο σχολείο μέχρι τα εννιά του όπου οι σκάουτερς της Ρεάλ Μαδρίτης τον εντόπισαν και τον πήραν να παίζει στις ακαδημίες της ομάδας. Από την αρχή ξεχώρισε στη θέση του τερματοφύλακα, αφού είχε γρήγορα αντανακλαστικά, δυνατά πόδια και ήταν καλός στα τετ-α-τετ.



Στις 27 Νοεμβρίου του 1998 σε ηλικία 16 ετών, κλήθηκε στην πρώτη ομάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετώπιζε την Ρόζενμποργκ στην Νορβηγία. Οι δυο βασικοί τερματοφύλακες ήταν τραυματίες, ωστόσο δεν έκανε το ντεμπούτο του καθώς ο τρίτος κίπερ, Σαντιάγκο Κανιθάρες ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999 βρέθηκε βασικός κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί 3-3, με τον ίδιο να έχει αναφέρει σχετικά για αυτό το ματς: «Θυμάμαι τον πρώτο μου αγώνα, που ήταν στην Ελλάδα εναντίον του Ολυμπιακού και τελείωσε 3-3. Ήταν ένα πολύπλοκο, σκληρό και δύσκολο ματς».



Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της εθνικής Ισπανίας το έκανε στις 3 Ιουνίου του 2000 σε ένα φιλικό ματς πριν το Γιούρο κόντρα στην Σουηδία. Μετά από τρεις μήνες, στις 2 Σεπτεμβρίου, κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή για την Ισπανία κόντρα στην Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Από εκεί και έπειτα ο Ίκερ Κασίγιας ξεκίνησε να κάνει μια χρυσή καριέρα και να του δίνεται το παρατσούκλι «άγιος» γιατί κατάφερνε να σώζει πάντα την εστία του.

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της «βασίλισσας» όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο ιδανικά, όπως και η πορεία της ομάδας τότε. Οι σχέσεις των δυο αντρών ήταν τεταμένες, με τον Κασίγιας να… χάνει τη μάχη με τον «Special One» και να μην έχει την υποστήριξη κανενός, ούτε καν του προέδρου του, Φλορεντίνο Πέρεθ. Και ο λόγος ήταν η σχέση του τερματοφύλακα με την δημοσιογράφο Σάρα Καρμπονέρο.



Ο Μουρίνιο έλεγε τον Κασίγιας χαφιέ και τον κατηγορούσε ότι ο κίπερ έλεγε ό,τι γινόταν στην ομάδα στην αγαπημένη του. Στην αρχή η σχέση τους ήταν κρυφή, με τον Ισπανό να την κάνει γνωστή με ένα φιλί στην Καρμπονέρο στον αέρα.



Το 2015, ύστερα από 16 χρόνια, στην πρώτη ομάδα, ο «Άγιος» Ίκερ αποφάσισε να αποχωρήσει από την «βασίλισσα» με σκοπό να πάει στην Πόρτο. Αυτή η μετακίνηση θα φέρει κύματα αντιδράσεων από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης οι οποίοι τα έβαλαν με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, που δεν «προστάτεψε» τον Κασίγιας και αποχώρησε από τον ισπανικό σύλλογο.

Το 2019 ο Κασίγιας έπρεπε να κάνει το μεγαλύτερο επίτευγμα και το κατάφερε. Έπρεπε να κρατήσει καθαρή την εστία της ζωής του και ο «Άγιος» Ίκερ το κατέστη δυνατό! Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο τερματοφύλακας έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που έκανε την προπόνηση με την Πόρτο. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά ύστερα από χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη.



Όμως η ατυχία δεν σταμάτησε εκεί και λίγο καιρό μετά η γυναίκα του Σάρα Καρμπονέρο σε μια τυπική εξέταση που έκανε διεγνώσθη με καρκίνο στις ωοθήκες και ευτυχώς χειρουργήθηκε με επιτυχία. Η ίδια είχε ανεβάσει στα social media:

«Ενώ ακόμα δεν είχαμε συνέλθει από τον τρόμο, η ζωή μας εξέπληξε ξανά. Αυτή τη φορά άγγιξε εμένα αυτή η άσχημη λέξη με τα 6 γράμματα που ούτε να γράψω δεν μπορώ. Στις πρόσφατες εξετάσεις που έκανα ο γιατρός μου διέγνωσε έναν όγκο στις ωοθήκες τον οποία τον αφαίρεσα ήδη με επέμβαση. Όλα πήγαν πολύ καλά, ευτυχώς προλάβαμε πολύ νωρίς.

Ωστόσο θα ακολουθήσουν μερικοί μήνες όπου θα υποφέρω, αφού θα πρέπει να κάνω την κατάλληλη θεραπεία. Είμαι ήρεμη και αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Ξέρω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά κι ότι θα έχει ευχάριστο τέλος. Έχω την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου και μιας σπουδαίας ιατρικής ομάδας. Δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω από τους δημοσιογράφους τον σεβασμό και την κατανόηση, με την οποία πάντα μου συμπεριφέρεστε, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για μένα και την οικογένεια μου».


Το ζευγάρι πρόσφατα ανακοίνωσε τον χωρισμό του, ενώ ο Ίκερ Κασίγιας τον τελευταίο χρόνο έγινε πρεσβευτής της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς εξαιτίας του προβλήματος υγείας που πέρασε έχασε τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο και δεν μπορούσε να αγωνιστεί άλλο!

Ο τερματοφύλακας που έγινε από κοινός θνητός… άγιος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x