Stories

Κάτσπερ το αστεράκι: Από το ατύχημα, στο πάνθεον του Euro και τη… διπλή μεταγραφή!

Ο Κάτσπερ Κοζλόφσκι άφησε την Πολωνία για το Βέλγιο μέσω... Μπράιτον και το sport-fm.gr ξεψαχνίζει την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Κάτσπερ Κοζλόφσκι: Από το ατύχημα στο Euro και τη μεταγραφή

Αποτελεί πλέον μία από τις σταθερές παρουσίες της Premier League η Μπράιτον, που έχει αρχίσει να ξεθαρρεύει και στο μεταγραφικό παζάρι, επιλέγοντας μάλιστα και την αγορά που προτιμά...

Πρόκειται για την πολωνική, στην οποία έχει ρίξει από το 2020 και μετά, ούτε λίγο ούτε πολύ, 27,5 εκατομμύρια ευρώ!

Έντεκα πήγαν στον βασικότατο φέτος, Γιάκουμπ Μόντερ, 5,5 στον νυν δανεικό στον Ολυμπιακό, Μίχαελ Καρμπόβνικ και τέλος, άλλα έντεκα δαπανήθηκαν πριν από μερικές ημέρες για τον Κάτσπερ Κοζλόφσκι.



Ίσως σας φαίνεται γνωστό το όνομα, ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Πογκόν Σέτσιν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τον μάθαμε και τον μάθατε στο Euro του προηγούμενου καλοκαιριού, όπου είχε πάρει χρόνο συμμετοχής με την εθνική ομάδα της Πολωνίας στο 1-1 με την Ισπανία στη φάση των ομίλων, γράφοντας ιστορία ως ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο νεαρός μέσος ήταν μόλις 17 ετών και 246 ημερών σε εκείνο το ματς, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το ρεκόρ που είχε θέσει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ της Αγγλίας έξι μέρες νωρίτερα!

Συνολικά με το εθνόσημο στο στήθος, μέτρησε έξι συμμετοχές μέσα στο 2021, όντας μία από τις αποκαλύψεις (ή ανακαλύψεις, αν προτιμάτε) του προσφάτως αποχωρήσαντα Πάουλο Σόουζα.



Ο Κοζλόφσκι λοιπόν ανάγκασε την Μπράιτον να δώσει έντεκα «χαρτιά» για να τον αποκτήσει, με τους «γλάρους» να τον στέλνουν... σούμπιτο στο Βέλγιο για να «ψηθεί».

Κι όχι σε κάποια τυχαία ομάδα, αλλά στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, η οποία στην πρώτη της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία μετά από σχεδόν μισό αιώνα, έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες οδηγώντας την κούρσα με επτά βαθμούς περισσότερους από τη 2η, Κλαμπ Μπριζ.

Εκεί θα μείνει μέχρι τον Ιούνιο, με τον Γκρέιαμ Πότερ να τον περιμένει στη συνέχεια για να τον ρίξει στα... βαθιά από τη νέα σεζόν.



Βέβαια η απόφαση να πάει στον συγκεκριμένο σύλλογο ο 18χρονος χαφ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία, καθώς η Ουνιόν ανήκει στον ίδιο άνθρωπο που διοικεί και την Μπράιτον: Τον Τόνι Μπλουμ...

Πριν φτάσει στη μεγάλη μεταγραφή, ο Κοζλόφσκι έφτιαξε το όνομά του με την έκπληξη του φετινού πολωνικού πρωταθλήματος, την Πογκόν.

Γέννημα θρέμμα Πομερανός, έγινε μέλος των ακαδημιών του συλλόγου στα 13 του χρόνια και μπήκε στη Β’ ομάδα το 2018. Η άνοδος στους μεγάλους ήρθε το 2019, με το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών και επτά, σχεδόν, μηνών, να τον καθιστά τον νεαρότερο στην ιστορία της ομάδας.

Ακολούθησαν τέσσερα γκολ και επτά ασίστ σε 43 συμμετοχές, με την Πογκόν να βρίσκεται την ώρα αυτή στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ekstraklasa, με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο, Λεχ Πόζναν.

Πίσω της, η Ράκοφ Τσεστόχοβα, η Ραντόμιακ Ράντομ και η Λέχια Γκντανσκ, με τις... παραδοσιακές Λέγκια Βαρσοβίας και Βίσλα Κρακοβίας να μάχονται την ίδια ώρα για τη σωτηρία...



Ασφαλώς η Μπράιτον δεν ήταν η μοναδική ξένη ομάδα που είχε το αστεράκι από το Κόζαλιν στη λίστα της. Και η Σάλτσμπουργκ τον παρακολουθούσε, και η Σεντ Ετιέν αλλά και η Τορίνο, με τους «γλάρους» εντέλει να κάνουν τον παίκτη δικό τους και παράλληλα το χατίρι του Πότερ πραγματικότητα.

«Το στιλ του μας ταιριάζει, όσο είμαι εδώ τα έχουμε πάει πολύ καλά όσον αφορά στην απόκτηση νεαρών παικτών και η περίπτωση του Κοζλόφσκι είναι αντίστοιχη» δήλωσε σχολιάζοντας τη μεταγραφή.

Υπάρχει όμως ένα γεγονός που έχει στιγματίσει τη ζωή του νεαρού μέσου και που παραλίγο να του στοιχίσει το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη μέχρι τώρα καριέρα του. Ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2020, όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο ενός συμπαίκτη του στην Πογκόν.



Το όχημα συγκρούστηκε με άλλο στον δρόμο για την προπόνηση, με τον 16χρονο τότε ποδοσφαιριστή να σπάει τρεις σπονδύλους, να γλιτώνει το χειρουργείο αλλά να νοσηλεύεται για πέντε ημέρες, προτού πάρει εξιτήριο φορώντας κηδεμόνα που στήριζε την σπονδυλική του στήλη.

Κάτσπερ Κοζλόφσκι: Από το ατύχημα στο Euro και τη μεταγραφή

Η αποκατάσταση διήρκησε μήνες και συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού, με τον Κοζλόφσκι να επιστρέφει στην αποστολή της Πογκόν μετά από οκτώ μήνες, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η πρώτη συμμετοχή ήρθε στις 24 Οκτωβρίου και το 0-0 με τη Λέγκια Βαρσοβίας, με τον Πολωνό να καταφέρνει τελικά να αφήσει πίσω του την άσχημη εμπειρία και να έχει πλέον μπροστά του μία άκρως συναρπαστική καριέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x