Stories

Το σταυροδρόμι του Κέιν μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που θέλει όσο τίποτα να τον δει να φεύγει…

Ο Χάρι Κέιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Μπάγερν Μονάχου, που βλέπει στο πρόσωπό του τον νέο της γκολτζή, με τον Άλαν Σίρερ να αναλύει τις επιλογές του Άγγλου.

Κέιν: Το σταυροδρόμι μέσα από τα μάτια του Σίρερ

Αποτελεί ίσως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της γενιάς του χωρίς τίτλο. Σημαία της Τότεναμ, στην οποία αγωνίζεται από το 2009, ο Χάρι Κέιν έχει στο ενεργητικό του 280 γκολ και 64 ασίστ σε 435 συμμετοχές, ενώ αποτελεί τον πρώτο της σκόρερ σε ετήσια βάση από το 2015 μέχρι σήμερα. Φέτος δε, άφησε πίσω του τον θρυλικό Τζίμι Γκριβς στην πρώτη θέση των all time γκολτζήδων του συλλόγου. Τίτλο όμως, δεν έχει πανηγυρίσει...

Η σημαία λοιπόν, ενδέχεται να κατέβει από τον ιστό της. Έναν χρόνο συμβόλαιο έχει ακόμα με τους “spurs”, οι οποίοι έχουν μπροστά τους το δίλημμα. Τον πουλάνε αυτό το καλοκαίρι με ένα αξιόλογο ποσό ή ρισκάρουν να περιμένουν μήπως ο Κέιν ανανεώσει, κινδυνεύοντας να τον χάσουν του χρόνου... τσάμπα;

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στη γωνία, πρόθυμη να δώσει παραπάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ξανά γκολτζή έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Όσο μεγάλο είναι το δίλημμα της διοίκησης της Τότεναμ όμως, άλλο τόσο είναι και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Κακά τα ψέματα, όταν έχεις περάσει όλη σου την καριέρα σε μια ομάδα (με εξαίρεση κάποιους δανεισμούς μεταξύ 2011 και 2013), το να φύγεις για πρώτη φορά, όχι απλά για άλλη ομάδα, αλλά και για άλλη χώρα, στα 30 σου, φαντάζει ζόρικο.



Με το σταυροδρόμι αυτό του έμπειρου επιθετικού καταπιάστηκε σε άρθρο του στο Athletic ο Άλαν Σίρερ. Έναν από τους πιο εμβληματικούς σκόρερ στη σύγχρονη ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που αναρωτιέται «πώς κρίνει κανείς την ποδοσφαιρική του ύπαρξη;»

Ο 53χρονος πλέον παλαίμαχος σέντερ φορ, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να μπει στη θέση του Κέιν, προτού αναφέρει, εντελώς υποθετικά, πως εάν μπορούσε να μεταφέρει τις εμπειρίες του αρχηγού της Τότεναμ στο σώμα του, θα αποφάσιζε να φύγει και να προσπαθήσει να κατακτήσει επιτέλους κάποιο τρόπαιο.

Προχωρώντας, ενέπλεξε την υπόθεση της απόκτησης του Τζέιμς Μάντισον από την Τότεναμ, εξηγώντας πως εάν ήταν στη θέση του μεσοεπιθετικού της Λέστερ, θα ζητούσε –προτού υπογράψει στους Λονδρέζους- διαβεβαιώσεις ότι ο Κέιν θα μείνει!



«Φανταστείτε πόσο θα νευριάζατε εάν κάνατε εικόνα τον εαυτό σας να δημιουργεί ευκαιρίες για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και μετά... μπαμ! Να έχει φύγει...» τα λόγια του Σίρερ.

Ο θρύλος της Νιουκάστλ δεν παρέλειψε να αστειευτεί κιόλας, θυμίζοντας πως πιθανότατα είναι ένας από τους ανθρώπους που θα ήθελαν να φύγει... χθες ο Κέιν από την Αγγλία!

Βλέπετε, ο παλαίμαχος φορ παραμένει ο πρώτος σκόρερ σε όλη την ιστορία της Premier League, με 260 τέρματα. Στη 2η θέση βρίσκεται ο ηγέτης της Τότεναμ, με 213. Έχει ακόμα μέχρι να φτάσει στην κορυφή, ωστόσο με δεδομένο ότι καταγράφει διψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς και ότι δεν έχει κλείσει καλά καλά τα 30, είναι σαφές πως ο Σίρερ ανησυχεί!

«Αν ο Χάρι θέλει να πάει στην Μπάγερν, θα οδηγήσω εγώ το γ@@@ο αυτοκίνητο μέχρι εκεί, οτιδήποτε για να προστατέψω το ρεκόρ μου! Στα σοβαρά όμως, οι ελπίδες είναι μάλλον άθλιες... Ο Κέιν προσέχει τον εαυτό του και έχει αποφύγει τους τραυματισμούς, είναι απόλυτα ικανός να επιστρέψει στην Αγγλία σε μερικά χρόνια και να βάλει αρκετά γκολ για να με προσπεράσει» τα λόγια του Σίρερ.



Στο θέμα των χρημάτων, το οποίο πιθανότατα έχει εξασφαλίσει μέχρι και για τα εγγόνια του ο φορ της Τότεναμ, ο 53χρονος παλαίμαχος αναφέρει πως «είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι κάτι που δεν τον κινητοποιεί, εξαιρώντας βέβαια το γεγονός πως μια τέτοια μεταγραφή θα σήμαινε πλούτος... γενεών για την οικογένειά του».

Όσο για τους τίτλους; Ο Σίρερ μας υπενθύμισε πως όταν η Τότεναμ είχε αφήσει το “White Hart Lane”, το 2017, ο Κέιν είχε πει πως «το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένας τίτλος». Πέρασαν έξι χρόνια, ούτε ένα ασημικό δεν μπήκε στο ντουλάπι, οι Λονδρέζοι έμειναν πίσω.

«Όταν είχα πάει στη Νιουκάστλ το 1996 για ποσό-ρεκόρ, η φιλοδοξία μας ήταν οι τίτλοι, αν και εμένα αυτή η... φαγούρα είχε φύγει νωρίτερα, όταν είχα πάρει το πρωτάθλημα με την Μπλάκμπερν» αναφέρει ο Σίρερ, που είχε επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του υπογράφοντας στις «καρακάξες».

Κέιν: Το σταυροδρόμι μέσα από τα μάτια του Σίρερ

Ο Κέιν, έχει περάσει όλη του την καριέρα, αφήνοντας εκτός τους δανεισμούς σε Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς και Λέστερ, στο Λονδίνο. «Δεν είναι κακό αυτό, δεν είναι... μη φιλόδοξο το να αγαπάς το μέρος από όπου είσαι, την ομάδα σου, την οικογένειά σου», το σχόλιο του Σίρερ.

Κλείνοντας, η κατακλείδα. Πώς κρίνεις τον εαυτό σου; «Εάν η Μπάγερν Μονάχου ή η Ρεάλ Μαδρίτης έρθουν για σένα, είναι δύσκολο να τις αγνοήσεις. Πρέπει να σε ενδιαφέρουν. Αν πάει στη Γερμανία, ο Χάρι θα κατακτήσει, πιθανότατα, την Bundesliga και θα έχει καλές πιθανότητες για το Champions League. Αν μείνει στην Τότεναμ θα τον λατρέψουν ακόμη περισσότερο.

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να μην παίρνεις αποφάσεις και να αφήνεις τη ζωή να προχωρήσει, όμως σε κάποιο στάδιο, ο Χάρι ή οι “spurs” ή ένας συνδυασμός των δύο πρέπει να προχωρήσουν ή να συμβιβαστούν. Κάποια στιγμή, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα ανακαλύψουμε πώς κρίνει τον εαυτό του και την επαγγελματική του ύπαρξη ο Κέιν. Τίποτα δεν θα είναι λάθος ή σωστό, θα είναι απλά ο εαυτός του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x