Stories

Δέκα χρόνια από τότε που ο Κριστιάνο ζήτησε από το «Καμπ Νόου» να… χαλαρώσει!

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποδράσει με σπουδαία νίκη από το «Καμπ Νόου» και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε έναν από τους πιο εμβληματικούς πανηγυρισμούς όλων των εποχών.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια ήταν η εποχή που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κινούνταν σε ώρα… Ισπανίας και οι λόγοι ήταν εύλογοι και προφανείς. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν το απόλυτο δίπολο εκείνης της περιόδου, καθώς εκτός από την κληρονομιά που φέρουν οι φανέλες των δύο ομάδων, υπήρχαν και οι κορυφαίες προσωπικότητες.

Οι δύο κορυφαίοι προπονητές, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο, διασταύρωναν τα ξίφη τους σε μια κόντρα που πολλές φορές ξέφευγε κατά πολύ τα όρια της… ευγένειας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στην απόλυτη ακμή τους και πραγματικά το να τους παρακολουθεί κάποιος στο ίδιο γήπεδο ήταν μια απόλαυση, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν μαζί μία… μεικτή κόσμου και μια μικρή ανάγνωση των ρόστερ μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Ντάνι Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Σάντσες, Μασεράνο, Μπουσκέτς από τη μία και από την άλλη υπήρχαν οι Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μπενζεμά, Οζίλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία. Κι όλοι αυτοί στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, 21 Απριλίου του 2012, διεξήχθη ένα από τα πιο σπουδαία «κλάσικο» όλων των εποχών στο κατάμεστο «Καμπ Νόου», καθώς έπειτα τρία χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά για να το κάνει έπρεπε να αποδράσει αλώβητη από τη Βαρκελώνη, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών τους «μπλαουγράνα».

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Μαδριλένους, με τον Σάμι Κεντίρα στο 17’ να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια να ακολουθεί το… σφυροκόπημα των γηπεδούχων. Πολλές ευκαιρίες, πολλές στιγμές και τελικά ο Αλέξις Σάντσες ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς αντί του Τσάβι βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα στο 70’.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η μαγική ασίστ του Οζίλ για τον Κριστιάνο, έφερε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας», το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο πανηγυρισμός του, με τον οποίο ζητούσε από τους 100.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα να χαλαρώσουν έχει μείνει στην ιστορία. Ήταν η πρώτη νίκη του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ να παίρνει τότε διαφορά επτά βαθμών ελάχιστες αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Εκείνη η νίκη αποτέλεσε ουσιαστικά το… κύκνειο άσμα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αφού τέσσερις μέρες αργότερα ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Τσέλσι για το Champions League, που έφερε και τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον πετυχημένο τεχνικό να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x