Stories

Από Ρίμπο και Σκόκο, σε Τσόρι και Φερνάντες: Οι 6 γκολάρες σε τελικούς που μας άφησαν άφωνους!

Με αφορμή το μαγικό γκολ του Φερνάντες στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, το sport-fm.gr θυμάται άλλα έξι τέρματα που μας ξεσήκωσαν τον 21ο αιώνα.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet μας φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, καθώς ο Πάολο Φερνάντες έβαλε την πινελιά του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ της ΑΕΚ με ένα απίθανο γκολ.

Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τσούμπερ στην αντεπίθεση και... ταπείνωσε τον Ίνγκασον με μία μαγική ντρίμπλα, προτού τελειώσει ιδανικά τη φάση και μαζί τις όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για την ισοφάριση.

Η φάση αυτή μας θύμισε άλλες φορές που είδαμε γκολ σε ελληνικούς τελικούς και... πεταχτήκαμε από την καρέκλα μας με το στόμα ανοιχτό.



Προκειμένου να γίνει πιο εφικτή η αναζήτηση, περιορίστηκε στον 21ο αιώνα, οι τελικοί του οποίου ήταν αρκετοί για να μας φέρουν στο μυαλό έξι συγκεκριμένες φάσεις, τις οποίες και παραθέτουμε παρακάτω!

Ριβάλντο (Ολυμπιακός-Άρης 3-0, 2005)


Ήταν το ακλόνητο φαβορί του τελικού Κυπέλλου της σεζόν 2004/05 και το επιβεβαίωσε νικώντας 3-0 τον Άρη, ο οποίος μάλιστα είχε υποβιβαστεί από την Α’ Εθνική. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να καθαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ριβάλντο να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει σε τελικό!

Στο 70’, ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχος της μπάλας κοντά στο κόρνερ και δίχως να το σκεφτεί καθόλου, εξαπέλυσε μία ασύλληπτης ομορφιάς σέντρα-σουτ, που κατέληξε στον απέναντι πλευρά του Πουρλιοτόπουλου – ο οποίος έμεινε να κοιτά την μπάλα ανήμπορος... Κάπως έτσι ήρθε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους», που θα έφταναν στην πρώτη τους επιτυχία στον θεσμό μετά από μια εξαετία.

Δείτε το γκολ στο 1:25



Νέρι Καστίγιο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, 2006)


Ίδιο γήπεδο, ίδιο σκορ, απλά άλλη χρονιά και άλλος αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο και το 2006, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ στο Παγκρήτιο, με τον Νέρι Καστίγιο να σημειώνει γκολ για highlight στο τέλος του αγώνα! Στο 90’ και με το σκορ στο 2-0, ο Ουρουγουανός μπήκε στην περιοχή της Ένωσης από τα αριστερά έχοντας μπροστά του τρεις αντιπάλους.

Ούτε ένας εξ αυτών δεν κατάφερε να σταματήσει την επέλαση του πιτσιρικά τότε Καστίγιο, που τους... χόρεψε όλους προτού στείλει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Σορεντίνο! Ο ιδανικός επίλογος για μια μεγάλη χρονιά για τους Πειραιώτες, που είχαν κατακτήσει και το πρωτάθλημα κάνοντας το 4/4 στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Δείτε το γκολ στο 2:48



Νάτσο Σκόκο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-4, 15-14 πέν., 2009)
Ο τελικός των τελικών είχε... οκτώ διαφορετικά γκολ για να διαλέξουμε και ο Νάτσο Σκόκο φρόντισε να κάνει την επιλογή ακόμη πιο δύσκολη!

Ο Αργεντινός είχε πετύχει δύο τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, αμφότερα άκρως κρίσιμα, καθώς το ένα έκανε το 3-2 στο 90’ και το άλλο ισοφάρισε σε 4-4 στο 107’, οδηγώντας τον τελικό στην πιο συγκλονιστική διαδικασία πέναλτι που έχουμε δει... Εντέλει, θα ξεχωρίσει το πρώτο,υπό τις φωνές συναδέλφων ότι στο δεύτερο έπαιξε ρόλο η τύχη!

Στο τέρμα του 3-2 λοιπόν, ο «υδραυλικός» πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, άφησε πίσω του Άντζα και Αβραάμ προτού προλάβει την έξοδο του Νικοπολίδη και στείλει με υπέροχο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα! Ένα γκολ που έδειχνε πως θα έδινε την κούπα στην ΑΕΚ, ωστόσο ο τελικός είχε, εντέλει, πολύ δρόμο ακόμα...

Δείτε το γκολ στο 2:50



Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1, 2014)


Ένα από τα πιο επιβλητικά one man show που έχουμε δει ποτέ σε τελικό ήταν αυτό του Μάρκους Μπεργκ, που στον τελικό του Κυπέλλου του 2014 στο ΟΑΚΑ είχε πετύχει τρία από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού ενάντια στον ΠΑΟΚ. Στη λίστα θα μπει το δεύτερο, με το οποίο είχε έρθει το 2-0 για τους «πράσινους» στο 50ό λεπτό.

Ο Σουηδός πήρε την μπάλα από τον Κουτρουμπή και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά. Όντας σε πλάγια θέση, όλοι περίμεναν να δουν σέντρα, ωστόσο ο Σκανδιναβός είχε άλλα σχέδια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μυθικό πλασέ!

Δείτε το γκολ στο 5:52



Τσόρι Ντομίνγκες (Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1, 2015)


Τι κι αν ήρθε στα μέρη μας όντας ήδη 32 ετών; Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες ξεδίπλωσε τις ποδοσφαιρικές του αρετές για μια τετραετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, χαρίζοντάς μας μια σπάνια λατινιοαμερικάνικη φάση στον τελικό του 2015 με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Πίσω από τη σέντρα πήρε την μπάλα ο Αργεντινός, που καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες δύο αντίπαλους αμυντικούς, προτού σκοράρει με αλήτικο πλασέ από πλάγια θέση και με αμυντικό μπροστά του για το 2-0 στο 63’. Αδικούμε ίσως το φάουλ του Φορτούνη λίγο αργότερα, αλλά η εικόνα μιλά από μόνη της...

Δείτε το γκολ στο 4:22



Τσούμπα Άκπομ (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, 2019)


Η παντοκρατορία του ΠΑΟΚ στον θεσμό την τριετία 2017-2019 ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ και την τρίτη συνεχόμενη νίκη επί της ΑΕΚ σε τελικό.

Το 1-0 του ΟΑΚΑ το ’19 διαμορφώθηκε χάρη σε μια φοβερή έμπνευση του Τσούμπα Άκπομ, που με τη συμπλήρωσε 45 λεπτών αγώνα θα εκμεταλλευόταν την υπέροχη προσπάθεια του Πέλκα από τα δεξιά και θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα με φοβερό γυριστό από τη μικρή περιοχή! Πιο δύσκολη απ’ όσο φαίνεται η κίνηση του Βρετανού επιθετικού, που αντέδρασε αστραπιαία από κοντινή απόσταση και σκόραρε με τρόπο άκρως εντυπωσιακό.

Δείτε το γκολ στο 7:08

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x