Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός… 24 χρόνια μετά. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν μία μεγάλη υπέρβαση απόψε στην BayArena, καλούμενοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» για να περάσουν από την ενδιάμεση φάση του Champions League.
Οι Πειραιώτες επισκέπτονται την έδρα της Μπάγερ για πρώτη φορά μετά τις 29/10/2002, όταν και πήγαν για να πάρουν αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Champions League, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί για συνέχεια στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου UEFA.
Διότι, μετά την ονειρική πρεμιέρα με το 6-2 στη Ριζούπολη απέναντι στη φιναλίστ της διοργάνωσης της περασμένης σεζόν, ακολούθησαν τρεις διαδοχικές ήττες, από τη Μακάμπι Χάιφα (3-0) στην Κύπρο και δύο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0 εκτός, 2-3 εντός).
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, αλλά έχασε με 2-0 έχοντας υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Κόλλια μετά το «διαζύγιο» με τον Τάκη Λεμονή και πριν αναλάβει ο Σρέτσκο Κάτανετς, ο οποίος ήταν στον πάγκο στην αυλαία με τη Μακάμπι Χάιφα (3-3) στη Ριζούπολη, που άφησε εκτός συνέχειας τους Πειραιώτες.
Το σκορ άνοιξε στο 14’ ο Ζουάν, που έπιασε σουτ λίγο έξω, με την μπάλα να κοντράρει στον Ανατολάκη και να «κρεμάει» τον Ελευθερόπουλο. Οι Πειραιώτες είχαν καλή φάση με κεφαλιά του Ζιοβάνι, ο οποίος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά πέρασε στο 24’ αντί του Χούτου. Στο β’ μέρος οι «ασπιρίνες» άγγιξαν το 2-0 με τον Μπερμπάτοφ που είχε δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος ο Ντρασένα χρεώθηκε με πέναλτι (με το replay να μην δικαιώνει τον Τρεταλάτζε) και ο Σνάιντερ εκτέλεσε από την άσπρη βούλα για το 2-0.
Από εκείνη τη μονομαχία υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος, με τον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος είναι σύμβουλος και πρέσβης για τους Πειραιώτες, να αποτελεί τον βασικό χαφ εκείνης της εποχής για τον Ολυμπιακό.
Οι συνθέσεις
Λεβερκούζεν (Κλάους Τοπμέλερ): Μπουτ - Ζίβκοβιτς, Λούσιο, Ζουάν (45’ Οτζιγκουέ), Πλασέντε – Μπάλιτς, Σνάιντερ, Μπάμπιτς, Μπαστούρκ - Νόιβιλ (62’ Σίμακ), Μπερμπάτοφ (90’ Μπρντάριτς)
Ολυμπιακός (Γιάννης Κόλλιας): Ελευθερόπουλος - Μαυρογενίδης, Ανατολάκης (46’ Ζέτερμπεργκ), Άντζας (63’ Οφορίκουε), Ντρασένα, Βενετίδης - Καρεμπέ, Πατσατζόγλου, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς - Χούτος (24’ Ζιοβάνι)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






