Stories

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σαν σήμερα πριν 92 χρόνια έβαλε τέλος στο χειρότερο ξεκίνημά της!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν 92 χρόνια θα επικρατούσε της Μπέρμιγχαμ στην έδρα της, βάζοντας τέλος στη χειρότερη έναρξη της ιστορίας της στα πρωταθλήματα που έχει συμμετάσχει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σίγουρα δεν διανύει μια «λαμπρή» περίοδο, με την ίδια να ψάχνει για ακόμη μια σεζόν να αποκτήσει ταυτότητα και «πλεύση» ενώ οδεύουμε στην ολοκλήρωση σχεδόν μιας δεκαετίας από το «αντίο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον».

Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν το ιδανικό για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, όπου μεταξύ άλλων γνώρισε την συντριβή – ταπείνωση με 4-0 από την Μπρέντφορντ, στην έναρξη του πρωταθλήματος την εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον και τον διασυρμό με 6-3 από την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο οι κόκκινοι «διάβολοι» φαίνεται να ορθοποδούν και σιγά-σιγά να κάνουν βήματα ως προς την σωστή κατεύθυνση. Πλέον βρίσκονται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 23 βαθμούς (επτά νίκες, δυο ισοπαλίες και τρείς ήττες).

Υπήρχαν όμως και χειρότερα. Πολύ χειρότερα για την ακρίβεια... Σήμερα, 1η Νοέμβρη, συμπληρώνονται 92 χρόνια από την ημέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάζεψε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου μετά από την χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας της.

Πιο αναλυτικά, την σεζόν 1930/31, την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου, οι –όχι ακόμα- «μπέμπηδες θα επικρατούσαν με 2-0 στην έδρα τους επί της Μπέρμιγχαμ, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης η Γιουνάιτεντ είχε μόλις συλλέξει τους πρώτους της πόντους!

Ναι, καλά διαβάσατε, οι κόκκινοι «διάβολοι» δεν είχαν καταφέρει όχι απλά να κερδίσουν, αλλά ούτε καν να γευτούν τον πόντο της ισοπαλίας μέχρι εκείνη την ημέρα. Ξεκινώντας αναδρομικά, ηττήθηκαν διαδοχικά από τις Άστον Βίλα (3-4), Μίντλεσμπρο (3-1), Τσέλσι (6-2), Χάντερσφιλντ (0-6), Νιουκάστλ (4-7), Χάντερσφιλντ (3-0), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3-0), Γκρίμσμπι Τάουν (0-2), Μάντσεστερ Σίτι (4-1), Γουέστ Χαμ (5-1), Άρσεναλ (1-2) και Πόρτσμουθ (4-1).

Μετρώντας 12 αγωνιστικές με ισάριθμες ήττες, είναι με διαφορά η χειρότερη εκκίνηση για τους «κόκκινους» του Μάντσεστερ, που εκείνη την σεζόν σε 42 αναμετρήσεις θα έφταναν στην πολυπόθητη νίκη μόνο έξι φορές πλην αυτής που αναφέραμε πιο πάνω. Συνολικά οι οκτώ ισοπαλίες και 27 ήττες σε συνδυασμό με τα 53 γκολ υπέρ και τα.. 115 κατά ήταν αρκετά να βυθίσουν την Γιουνάιτεντ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποχαιρετώντας την κατηγορία.

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x