Stories

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Η… πρόβα τελικού και ο θεσμός που πληγώνει τον Γκουαρδιόλα

Το ματς Κυπέλλου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αποτελεί κάτι περισσότερο από έναν ημιτελικό...

Μας καλομαθαίνουν οι Άγγλοι. Λίγες ημέρες μετά τη ματσάρα πρωταθλήματος ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, οι δύο ομάδες διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους σήμερα στις 17:30 στο “Wembley”, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, που θα γίνει στις 14 Μαΐου στο ίδιο γήπεδο.

Το διακύβευμα, ασφαλώς, μεγάλο και... πολλαπλό. Πέραν της αντιπαλότητας που έχει γεννηθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο ομάδες, η αίγλη του FA Cup προστίθεται στη δίψα που υπάρχει σε αμφότερες πλευρές για την κατάκτηση κάθε κούπας.

Οι «πολίτες» θέλουν το treble, ήτοι πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Οι «κόκκινοι» όλα τα παραπάνω, έχοντας ήδη στο ράφι το League Cup – πηγαίνοντας για το quadruple.



Η μάχη του τίτλου στην Premier League θα κριθεί ανάμεσά τους, αυτή του Κυπέλλου τους φέρνει αντιμέτωπους ένα βήμα πριν τον τελικό. Στη δε Ευρώπη, όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η κούπα με τα μεγάλα αυτιά θα κριθεί ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ.

Η μεν θα ανταμώσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, η δε με τη τη Βιγιαρεάλ. Αν λυγίσουν τους Ισπανούς, θα ανταμώσουν σε ένα τεράστιο ντέρμπι στο Παρίσι, στις 28 Μαΐου.

Μέχρι τότε, το σημερινό ματς του “Wembley”. Που, παραδόξως, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο σημαντικό νοκ άουτ ματς που θα δώσουν Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ από τότε που έπιασαν δουλειά στην Αγγλία.

Βλέπετε, από το 2016 και μετά, τα έχουν πει μία φορά στον τελικό του... χαριτωμένου Community Shield το 2019 (με νικήτρια τη Σίτι), καθώς και στο Champions League, το 2018, με τη διαφορά ότι τότε τα ματς ήταν διπλά – και είχαν κάτσει αμφότερα στο... κόκκινο (3-0 και 2-1).



Ο σημερινός ημιτελικός λοιπόν αποτελεί το πρώτο μονό ματς που φέρνει αντιμέτωπο τον Πεπ με τον Κλοπ. Αρκετά αγγλικά ΜΜΕ έσπευσαν να τον χρίσουν ως... πρόβα τελικού Champions League και περιμένουν να δουν την προσέγγιση των δύο προπονητών σε ένα ματς που μπορεί να κριθεί και στην παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός θα είναι ο 15ος ημιτελικός Κυπέλλου στην καριέρα του Γκουαρδιόλα. Μέχρι τώρα, ο 51χρονος τεχνικός έχει τρεις παρουσίες σε τετράδα Copa del Rey, τρεις στο DFB Pokal, τέσσερις στο League Cup και άλλες τέσσερις στο FA Cup.

Το Κύπελλο Αγγλίας αποτελεί τον θεσμό που δυσκολεύει περισσότερο τον Καταλανό, καθώς έχει μία μόλις πρόκριση και τρεις αποκλεισμούς.

Η μόνη φορά που τα κατάφερε ήταν τη σεζόν 2018/19, όταν είχε επιβληθεί 1-0 της Μπράιτον προτού διαλύσει με 6-0 τη Γουότφορντ στον τελικό.
Από εκεί και πέρα, είχε αποκλειστεί από Άρσεναλ (2-1 το 2017 και 2-0 το 2020 και Τσέλσι (1-0 το 2021).



Αντιστοίχως, είχε 3/3 στην Ισπανία, 2/3 στη Γερμανία και 4/4 στο Carabao Cup.

Στα 14 προαναφερθέντα ημιτελικά, μία φορά είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κλοπ – και είχε καταγράψει τη μοναδική του ήττα εκτός FA Cup.
Ήταν τη σεζόν 2014/15, όταν η Μπάγερν Μονάχου είχε ηττηθεί (0-2) από την Ντόρτμουντ στα πέναλτι μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στην “Allianz Arena”.

Και μια και πιάσαμε και τα στατιστικά, σε τελικούς, είχαν αναμετρηθεί τρεις φορές σε τελικούς Κυπέλλου και Super Cup Γερμανίας, με τον Κλοπ να έχει δύο νίκες και τον Γκουαρδιόλα μία, μεταξύ 2013 και 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x