Stories

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Ένας… πύργος για την άμυνα του Παναθηναϊκού

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα της νέας μεταγραφής του Παναθηναϊκού, του Χόρντουρ Μάγκνουσον, μέσω μιας αναδρομής στην ποδοσφαιρική του πορεία.

Το κενό που άφησε ο Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού φεύγοντας για τη Σαουδική Αραβία καλύφθηκε γρήγορα, με έναν ποδοσφαιριστή αντίστοιχης εμπειρίας του Ισπανού στόπερ.

Ο Χόρντουρ Μπιέργκβιν Μάγκνουσον, όπως είναι το πλήρες όνομά του, συμφώνησε με τους «πράσινους» και έρχεται για να αποτελέσει τον... πύργο στα μετόπισθεν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς – βλέποντας τον κόσμο από το ύψος του ενός μέτρου και των 91 εκατοστών!

Μέλος της χρυσής γενιάς της Ισλανδίας, η οποία πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro (2016) και Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018), ο Μάγκνουσον ξεκίνησε την καριέρα του στη Φραμ του Ρέικιαβικ, όπου γεννήθηκε.

Λίγο προτού ενηλικιωθεί, το 2011, τα λαγωνικά της Γιουβέντους τον εντόπισαν και η «βέκια σινιόρα» τον απέκτησε, με τον νεαρό τότε αμυντικό να εντάσσεται στην Κ19 του συλλόγου.

Μάγκνουσον: Η ιστορία του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού

Το 2013 ήρθε ο... προβιβασμός στην πρώτη ομάδα της Γιούβε, με την οποία όμως ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής δεν θα έπαιζε ποτέ. Τον Αύγουστο, παραχωρήθηκε στην Σπέτσια της Serie B, με τους «μπιανκονέρι» να διατηρούν το 50% των δικαιωμάτων του.

Μετά από μία σεζόν και 21 συμμετοχές στη Β’ κατηγορία της Ιταλίας, η «βέκια σινιόρα» τον έφερε ξανά στο Τορίνο, δίχως όμως να τον εμπιστευτεί, για μία ακόμη φορά.

Αυτή τη φορά, τον έδωσε δανεικό σε ομάδα της Serie A, με τη νεοφώτιστη Τσεζένα να τον αποκτά για έναν χρόνο. Ο Μάγκνουσον μέτρησε δώδεκα συμμετοχές αλλά η ομάδα του υποβιβάστηκε, επιστρέφοντας άμεσα στα... αλώνια, εξασφαλίζοντας πάντως την επέκταση του δανεισμού του ποδοσφαιριστή.

Ο Ισλανδός ακολούθησε τους «ιππόκαμπους» στη Serie B και φόρεσε άλλες 28 φορές τη φανέλα τους, σκοράροντας μία φορά και μοιράζοντας μία ασίστ.



Το καλοκαίρι του 2016 αποτέλεσε μέλος της αποστολής της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας για το Euro της Γαλλίας, με την οποία είχε χριστεί ήδη διεθνής από το ’14. Η ομάδα του έφτασε μέχρι τους «8» αλλά ο Μάγκνουσον δεν αγωνίστηκε λεπτό, καθώς οι Άρνασον και Σίγκουρντσον ήταν αμετακίνητοι...

Λίγο μετά το Ευρωπαϊκό, έλαβε τέλος και η ιταλική περιπέτεια, καθώς η Μπρίστολ Σίτι της Championship τον απέκτησε για μια τριετία, έναντι ποσού που ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Παρότι όμως υπέγραψε μέχρι το 2019, θα έμενε στο Μπρίστολ για δύο χρόνια – μετρώντας σε αυτό το διάστημα 61 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου μετείχε ως διεθνής, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμφώνησε με τη Σίτι για τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού, για ποσό που φέρεται να έφτασε τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Μάγκνουσον: Η ιστορία του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού

Στη ρωσική πρωτεύουσα θα έμενε για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του – τέσσερα χρόνια. Βασικός τα πρώτα τρία, μέτρησε 27, 34 και 28 συμμετοχές αντίστοιχα, κατακτώντας παράλληλα ένα Super Cup την πρώτη του χρονιά εκεί.

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον Απρίλιο του 2021, έφερε εμπόδια στην καριέρα του Μάγκνουσον. Κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας 2-1 επί της Ταμπόφ, υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα και έμεινε εκτός για οκτώ μήνες, χάνοντας το τέλος της σεζόν, την καλοκαιρινή προετοιμασία αλλά και το πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς.

Τη σεζόν 2021/22, στην σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περιορίστηκε στις τέσσερις συμμετοχές και τον Μάιο έγινε γνωστό ότι το συμβόλαιό του, που έληγε τον Ιούνιο, δεν θα επεκτεινόταν (αν και υπήρξαν κάποιες φήμες για 1+1 πριν από μερικές ημέρες, που τελικά διαψεύστηκαν).



Μάλιστα, με το που είχε γίνει γνωστό το ότι θα αποδεσμευτεί, ομάδες όπως η Τορπέντο Μόσχας, η Κράσνονταρ, η Βασιλεία, το Στρασβούργο και η Άουγκσμπουργκ είχαν παρουσιαστεί ως ενδιαφερόμενες.

Εν συνόλω, φόρεσε 93 φορές τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ.

Τώρα, έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό, όντας μόλις ο δεύτερος Ισλανδός που θα παίξει με το τριφύλλι στο στήθος μετά τον Χέλγκι Σίγκουρντσον, το 1999. Ένας αριστεροπόδαρος... πύργος με εξαιρετικές μεταβιβάσεις για το κέντρο της άμυνας, με τον Μάγκνουσον να έχει την ευχέρεια να παίξει και στα αριστερά. Κάτι που έκανε κυρίως ως παίκτης της Μπρίστολ Σίτι αλλά και στην εθνική, αν και δύσκολα θα δούμε στους «πράσινους», από την στιγμή που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ οι Χουάνκαρ και Γκάνεα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x