Stories

Γι' αυτό ο Μέσι έχει άχτι τον Λαόθ: Θεωρεί ότι του στέρησε το πρωτάθλημα του 2014 με την Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι έχει άχτι τον Ματέου Λαόθ και το έδειξε και στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Θεός συγχωρεί, ο Λιονέλ Μέσι ποτέ. Ούτε και ξεχνά. Ο 35χρονος σούπερ σταρ μετά τη δραματική πρόκριση της Αργεντινής επί της Ολλανδίας στα πέναλτι για τα προημιτελικά του Μουντιάλ κατακεραύνωσε τον διαιτητή Ματέου Λαόθ λέγοντας πως δεν είναι άξιος να σφυρίζει τέτοια παιχνίδια και αποφεύγοντας να πει περισσότερα για να μην τιμωρηθεί.

Το ξέσπασμα του «Λέο», πάντως, δεν πηγάζει μόνο από τις αποφάσεις που πήρε ο Ισπανός διαιτητής στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού υπάρχει και... προϊστορία. Ο Λαόθ ήταν διαιτητής στον αγώνα Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο στις 17 Μαΐου του 2014 για την τελευταία αγωνιστική της La Liga. Ο τίτλος κρινόταν σε εκείνον τον αγώνα, με τους «μπλαουγκράνα» του Μέσι να θέλουν μόνο νίκη και τους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε να βολεύονται και με ισοπαλία.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 33' με τον Λουίς Σουάρες, αλλά στο 49' ο Ντιέγκο Γοδίν ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Και λίγο μετά έγινε η φάση που έβαλε τον Λαόθ στη μαύρη λίστα του Αργεντινού άσου.

Στο 64' ο Μέσι σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κακώς όπως αποδείχτηκε, αφού ο ίδιος έγινε αποδέκτης της μπάλας όχι από συμπαίκτη του (τον Σεσκ Φάμπρεγας εν προκειμένω), αλλά από αντίπαλο. Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος και η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, κάτι που ο Μέσι δεν χώνεψε ποτέ.



Λίγα χρόνια μετά, ο Χόρχε Παουτάσο, βοηθός του τότε προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο, είχε αποκαλύψει πως ο Λαόθ είχε παραδεχτεί το λάθος του και του είχε ζητήσει συγγνώμη. «Ο Λαόθ είχε απολογηθεί στον Τάτα για το ακυρωθέν γκολ. Είπε πως έκανε λάθος και πως ήταν αναστατωμένος γιατί μπορεί αυτό το λάθος να επηρέασε το μέλλον του Τάτα και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ. Αν υπήρχε τότε VAR, το πρωτάθλημα που κατέκτησε τότε η Ατλέτικο θα ήταν της Μπαρτσελόνα», ανέφερε.

Ο Λαόθ είχε εκνευρίσει τον Μέσι και πιο πρόσφατα. Το Νοέμβριο του 2020, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο «Λέο» είχε πανηγυρίσει ένα όμορφο γκολ κατά της Οσασούνα αφιερώνοντάς το στον θρύλο του ποδοσφαίρου της χώρας, αποκαλύπτοντας μια φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις κάτω από αυτή της Μπαρτσελόνα. Ο διεθνής ρέφερι τηρώντας κατά γράμμα τον κανονισμό και χωρίς να κάνει καμία εξαίρεση λόγω της στιγμής, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Μέσι.



Μέσι: Γιατί έχει άχτι τον διαιτητή Λαόθ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x