Stories

Όταν ο Μήτρογλου παραμόρφωσε το πρόσωπο του Μανωλά πριν βάλει γκολ στον Ολυμπιακό! (video)

Λίγες ώρες πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, το sport-fm.gr θυμάται ένα αντίστοιχο παιχνίδι για τα play-off, που άφησε (κυριολεκτικά) τα σημάδια του στον Κώστα Μανωλά…

Το τρίπτυχο ΑΕΚ-Ολυμπιακός-Μανωλάς έχει μεγάλη ιστορία.

Από την εποχή που αγωνιζόταν ο Στέλιος (και το αλήστου μνήμης στιγμιότυπο όπου έχει αρπάξει τον Νινιάδη από το λαιμό) μέχρι την εποχή που ο Κώστας μεταπήδησε στους Πειραιώτες (και έγινε ένας ακόμα κρίκος στην αντιπαλότητα των δυο ομάδων) έχουν παιχθεί πολλά επεισόδια.

Εξίσου χαρακτηριστικό όμως (έως και ειρωνικό) είναι το πώς ξεκίνησε η σύνδεση του ανιψιού Μανωλά με τους «ερυθρόλευκους».

Σ’ ένα βράδυ όπου δεν σκόραρε απλά εναντίον τους (και μάλιστα το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα).

Αλλά το έκανε έχοντας υποστεί έναν τραυματισμό, απ’ αυτούς που δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε εκείνος που τον παθαίνει, ούτε κάποιος που τον έχει δει



Στις 19 Μαΐου λοιπόν του 2010 ήταν προγραμματισμένο ένα παιχνίδι πλέι-οφ της Super League σαν αυτό που -καλή ώρα- έρχεται την προσεχή Κυριακή.

Οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές, αφού ήταν για την τελευταία αγωνιστική, οι ομάδες ήταν σε κακή κατάσταση και το μόνο που διακυβευόταν ήταν η κατάταξή τους (και το πόσο νωρίς θα ξεκινούσαν στα προκριματικά του Europa League την επόμενη σεζόν).

Δεν χρειάστηκε ωστόσο να συμπληρωθούν ούτε δέκα δευτερόλεπτα για να καταγραφεί μια φάση που θα το έκανε αξέχαστο σε όσους το παρακολουθούσαν:

Εναέρια μονομαχία του Μήτρογλου με τον Μανωλά, αγκωνιά του επιθετικού των Πειραιωτών στο πρόσωπο του (τότε) αμυντικού της ΑΕΚ και ένας τραυματισμός που αρχικά φάνηκε επιπόλαιος.



Ήταν τέτοια η εντύπωση πως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό, που ο νεαρός στόπερ συνέχισε κανονικά το παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε μια προώθησή του λίγα λεπτά αργότερα βρήκε και δίχτυα:

Με ένα κοντινό πλασέ έπειτα από σύγχυση στην περιοχή, το οποίο άνοιξε το σκορ και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Μανωλά (που έδειχνε με πάθος το έμβλημα της «Ένωσης» στη φανέλα).



Τα σημάδια ωστόσο από το χτύπημα που είχε δεχθεί νωρίτερα είχαν αρχίσει ήδη να φαίνονται στο πρόσωπό του.

Αφού λοιπόν ο Γιάννης Παπαδόπουλος απάντησε άμεσα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας με ωραίο πλασέ σε 1-1, ο Μανωλάς απευθύνθηκε προς τον πάγκο. Και λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ», ζήτησε αλλαγή.



Το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του όμως φάνηκε λίγα λεπτά αργότερα: Όταν το πρήξιμο στο ζυγωματικό γιγαντώθηκε, έκλεισε το ένα του μάτι και παραμόρφωσε το πρόσωπό του.

Είχε μια εικόνα αντίστοιχη (ίσως και χειρότερη) με το πρόσωπο του Νίκου Ζήση μετά το δολοφονικό χτύπημα του Βαρεζάο στο Ευρωμπάσκετ τέσσερα χρόνια νωρίτερα.



Όπως και σε αυτή την περίπτωση όμως, το θετικό ήταν πώς γλίτωσε τα χειρότερα. Αφότου ταλαιπωρήθηκε φυσικά για κάποιο διάστημα, ξεπέρασε τον τραυματισμό χωρίς εκείνος να του αφήσει κάποια σοβαρή συνέπεια.

Αντίθετα, το γκολ του σ' εκείνο το ματς είχε κατά μια έννοια σοβαρή συνέπεια για τη μετέπειτα ομάδα του. Γιατί με το δεύτερο που πέτυχε έπειτα ο Μπλάνκο, σφραγίζοντας το τελικό 2-1, ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέμπτος.

Και αφού αναγκάστηκε να παίξει προκριματικά από τον Ιούλιο, γνώρισε έπειτα οδυνηρό αποκλεισμό τον Αύγουστο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς (17' Λεονάρντο), Γιάχιτς, Γκέντσογλου (76' Αλεξόπουλος), Λαγός, Καφές, Μαντούκα, Νέμεθ (88' Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Γκαλίτσιος (75' Φετφατζίδης), Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x