Stories

Καρίμ Μπενζεμά-Τόμας Μίλερ: Θρυλικές επιστροφές σε «τρικολόρ» και «πάντσερ»

Στόχος και για τους δύο, πέρα από την ομαδική επιτυχία είναι η προσωπική εξιλέωση με το εθνόσημο στο στήθος...

Μεγαλειώδες comeback που μόνο λάμψη και ποιότητα έχει να προσφέρει σε Γαλλία και Γερμανία είναι αυτό του Καρίμ Μπενζεμά και του Τόμας Μίλερ. Στόχος και για τους δύο, πέρα από την ομαδική επιτυχία είναι η προσωπική εξιλέωση με το εθνόσημο στο στήθος...

Καρίμ Μπενζεμά: Μια δεύτερη ευκαιρία στους Πρωταθλητές Κόσμου

Το 2015 η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έθεσε τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης εκτός Εθνικής Ομάδας επ’ αορίστων μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με το επίμαχο sex tape, που είχε απασχολήσει έντονα για μεγάλο χρονικό διάστημα το γαλλικό συγκρότημα.

Έκτοτε ο Καρίμ Μπενζεμά ωρίμασε όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και πνευματικά ενώ σε συνδυασμό με δύο καταπληκτικές σεζόν που πραγματοποίησε με τους Μαδριλένους «κέρδισε» πίσω τη θέση του στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας.

Ο 33χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη φυγή του Κριστιάνο από τη Ρεάλ και έγινε ο ηγέτης που τόσο απεγνωσμένα ζητούσαν οι Μερένχες.

Και επειδή οι ηγέτες φαίνονται στα μεγάλα ματς, ο Μπενζεμά φρόντισε να το κάνει φανταστικά κόντρα στη Μπάρτσα, σκοράροντας με τακουνάκι:



Οι δύο σεζόν που προηγήθηκαν (2019-20, 2020-21) μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που έριξε εντός γηπέδων για να παρουσιάσει ίσως την πιο εντυπωσιακή εκδοχή του εαυτού του.

Ακόμη και όταν η Ρεάλ χρειαζόταν γκολ σε κρίσιμα σημεία με υποδεέστερους αντιπάλους, ο Μπενζεμά ήταν εκεί και με ευφάνταστες ενέργειες «ξελάσπωνε» τους Μαδριλένους. Το έκανε με τρομερό τρόπο στις καθυστερήσεις κόντρα στην Έλτσε για να γλυτώσει το...κάζο η Ρεάλ:



Σαν επανάληψη και κόντρα στην Εσπανιόλ, όπου χρειάστηκε να δημιουργήσει και με ανεπανάληπτο τακουνάκι να βρει τον Καζεμίρο για να ανοίξει το σκορ:



Αυτό καλείται να κάνει και στην Εθνική Γαλλίας πλέον, με σκοπό να οδηγήσει το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν στην ευρωπαϊκή διάκριση που στερήθηκε πέντε χρόνια πριν στο Σαιν – Ντενί (σ.σ. τελικός EURO 2016 Γαλλία – Πορτογαλία 0-1)

Τόμας Μίλερ: Ο αγαπημένος του κοινού στη θέση που του ανήκει

Ανιδιοτελής αγάπη και καθαρή λατρεία είναι τα συναισθήματα που τρέφει ο φίλαθλος γερμανικός ποδοσφαιρικός λαός για το χαρισματικό πολυεργαλείο της Μπάγερν και η επάνοδός του στα «πάντσερ» θα είναι… ηχηρή εν όψει EURO.

Το 2019, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόακιμ Λεβ πήρε μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς στη προσπάθεια του να φρεσκάρει με νέο αίμα την Εθνική ομάδα, απέσυρε τους Μίλερ, Χούμελς και Μπόατενγκ.

Ήταν 19 Νοεμβρίου το 2018 όταν ο Μίλερ φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το Εθνόσημο, με τον Γιόακιμ Λεβ να ανακοινώνει την απόσυρσή του 31χρονου λίγους μήνες μετά και κόντρα στη Σερβία στις 20.3.2019 οι Γερμανοί φίλαθλοι του επεφύλασσαν ένα «ζεστό αντίο».



Ο Τόμας Μίλερ μπορεί να μην είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στο κόσμο, η οξυδέρκειά του, η ταπεινότητα και η αντίληψη του όμως τον καθιστούν σίγουρα ως έναν από τους πιο ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς παίκτες της γενιάς του.

Διακρίνεται για τη μαχητικότητα του, σήμα κατατεθέν στη καριέρα του με τους Βαυαρούς και τα «πάντσερ» και αυτό είναι το συστατικό της επιτυχίας του.

Μάλιστα, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αιμορραγούσε στο κεφάλι και συνέχιζε ακατάπαυστα να αγωνίζεται μέχρι να διακόψει το ματς ο διαιτητής για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες:



Αξιοσημείωτη και η περίπτωση στον εντός έδρας αγώνα με τη Κολωνία. Ο Μίλερ πέρασε ως αλλαγή μετά από απουσία αρκετών ημερών λόγω κορωνοϊού. Χρειάστηκε μόλις 20 δευτερόλεπτα για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να δώσει ασίστ και η Μπάγερν να εξασφαλίσει τη νίκη:



Και κάπως έτσι κέρδισε πίσω τη θέση του στην Εθνική Γερμανίας. Οι δύο τελευταίες σεζόν που πραγματοποίησε στη Μπουντεσλίγκα πλάι στο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν ονειρικές καθώς μοίρασε συνολικά 42 ασίστ και σκόραρε 19 γκολ!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική ομαδική προσπάθεια των Βαυαρών στο ματς με τη Φράιμπουργκ με τον Μίλερ να χαρίζει μία ακόμη ασίστ στον Λεβαντόφκσι, ίσως την πιο αξιοπρόσεκτη στη χρονιά.



Στο συγκεκριμένο ματς η Μπάγερν δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο και χρειάστηκε η εκτελεστική δεινότητα του Τόμας Μίλερ για να πάρει το αποτέλεσμα.



O 31χρονος επιθετικός φιλοδοξεί να γίνει και πάλι ο παίκτης – κλειδί στην Εθνική Γερμανίας και να οδηγήσει τη Νάτσιοναλμανσαφτ στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Θυμίζουμε πως αποτελεί τον πρώτο εν ενεργεία σκόρερ σε Παγκόσμια Κύπελλα, έχοντας σκοράρει 10 φορές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x