Stories

Ο Μάρκους Μπεργκ έβλεπε ΠΑΟΚ και… αφήνιαζε: Τα 10 γκολ του Σουηδού και το φινάλε στον Παναθηναϊκό

Ο Μάρκους Μπεργκ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και το sport-fm.gr θυμάται το «αντίο» του Σουηδού killer στον Παναθηναϊκό, απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο είχε… πιάσει πελάτη!

«Σκόρερ για την ομάδα μας, με το νούμερο 9, ο Μάρκουουουους…». Για τέσσερα χρόνια, στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, η συγκεκριμένη φράση έπαιζε… στη διαπασών. Και… πολύ συχνά, είναι η αλήθεια!

Ο Μάρκους Μπεργκ, για τον οποίο και ο λόγος, βλέπετε, φρόντισε ουκ ολίγες να «φορτώσει» τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ και να χριστεί σκόρερ για λογαριασμό των «πράσινων» την τετραετία 2013-2017 στην οποία και φόρεσε την φανέλα τους…

Περιττό να συζητήσουμε για την… λατρεία των φίλων του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του Μπεργκ, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από συνθήματα, αλλά και δια ζώσης, σε κάθε του επαφή με τον κόσμο.

Μπεργκ: Τα 10 γκολ με ΠΑΟΚ και το φινάλε στον Παναθηναϊκό

Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, ο 37χρονος πλέον σέντερ φορ, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν που τον βρίσκει στην Γκέτεμποργκ. Να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από πάρα πολλούς. Να σκοράρει, ακόμα και στα… γεράματα.

Εξέλιξη η οποία προκάλεσε και την «ενεργοποίηση» του «τριφυλλιού», που θέλησε να αποχαιρετίσει τον Μπεργκ τόσο μέσω των social media, όσο και με ειδική, ξεχωριστή, ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Όπως ακριβώς άρμοζε σε έναν ξεχωριστό ποδοσφαιριστή για τον Σύλλογο!

Ο… αγαπημένος του αντίπαλος ΠΑΟΚ


Το είπαμε και προηγουμένως. Η καριέρα του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό κράτησε «μόνο» τέσσερα χρόνια, αλλά πρακτικά ήταν πολύ μεγάλη. Αφήνοντας το «αποτύπωμά» του, μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, τώρα, μια ματιά στα κατορθώματά του μαρτυράει πως ο Σουηδός killer είχε αναπτύξει μια… ιδιαίτερη σχέση με τον ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίο μάλιστα έπαιξε και τα περισσότερα παιχνίδια της εν Ελλάδι καριέρας του.

Για του λόγου το αληθές, μέτρησε 15 παιχνίδια απέναντι στους «δικέφαλο του Βορρά», που αποδείχτηκε ο αγαπημένος του αντίπαλος, έχοντας σε αυτά τον εντυπωσιακό απολογισμό των 10 τερμάτων και των τριών ασίστ, αλλά και την ακτάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας!


Μπεργκ: Τα 10 γκολ με ΠΑΟΚ και το φινάλε στον Παναθηναϊκό

Οι εντάσεις και το «αντίο»


Μια ακόμα επαλήθευση του ότι ο Μπεργκ… έβλεπε ΠΑΟΚ και «τρελαινόταν» έρχεται από το γεγονός ότι σκόραρε εναντίον του στο πρωτάθλημα σε όλες ανεξαιρέτως τις σεζόν που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ενδεικτικό του… πάθους που πάντοτε ξεχείλιζε στα συγκεκριμένα παιχνίδια, είναι και το γεγονός ότι κόντρα στους «ασπρόμαυρους» δέχτηκε εννιά φορές κίτρινη κάρτα.

Ενώ παράλληλα αποβλήθηκε για πρώτη και… μοναδική φορά στην καριέρα του με απευθείας κόκκινη κάρτα, μάλιστα. Όχι σε ένα… οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά σε αυτό που έμελλε να είναι και το τελευταίο του με τα πράσινα, στις 17 Μαΐου του 2017!

Παιχνίδι, βέβαια, ούτως ή άλλως επεισοδιακό, καθώς περιλάμβανε άλλες δύο αποβολές, τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς από ρίψη ενός τσίγκινου κουτιού μπύρας και την κατακύρωση του με 0-3, στα χαρτιά, για τον ΠΑΟΚ...

Έχοντας λοιπόν όλη αυτή την περίεργη σύνδεση, που έρχεται και να… επικαιροποιηθεί από το αυριανό (01/10) ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους Θεσσαλονικείς, το sport-fm.gr σας θυμίζει όλα τα τέρματα του Μάρκους Μπεργκ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1 (06/10/2013)
Το… πρώτο αίμα ήρθε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14, στο γήπεδο της Τούμπας, για την 7η αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος. Με τον Ζέκα να κάνει μια ωραία σέντρα ;από δεξιά, τον Μπεργκ να σηκώνεται στο δεύτερο δοκάρι και με σκαστή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ στο 21’, «συστηνόμενος» στο φίλαθλο κοινό…



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-4 (26/04/2014)
Η… κορωνίδα των επιδόσεων του Μπεργκ καταγράφεται την ίδια σεζόν, αλλά στον τελικό του εγχώριου Κυπέλλου και το εκκωφαντικό 4-1 της ομάδας του στο Ολυμπιακό στάδιο. Εκεί όπου πέτυχε ένα ιστορικό χατ-τρικ, σέρβιρε ένα ακόμα γκολ στον Νίκο Καρέλη και ταυτόχρονα πανηγύρισε τον μοναδικό του τίτλο με τον Παναθηναϊκό!



Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3 (08/03/2015)
Το… δις εξαμαρτείν έρχεται να απαντηθεί την αμέσως επόμενη χρονιά, ξανά σε επίπεδο Super League, αλλά αυτή την φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με τους φίλους των γηπεδούχων να βλέπουν τον King Marcus να κάνει ξανά χατ-τρικ και να οδηγεί την αγαπημένη τους ομάδα στην επικράτηση μετά από ένα «χορταστικό» παιχνίδι, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.



Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2 (21/02/2016)
Μένουμε… Λεωφόρο και μεταφερόμαστε στην σεζόν 2015-16, για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί όπου ο Μπεργκ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά συνεπής στην παράδοση που έχει ήδη «χτίσει» απέναντι στον ΠΑΟΚ, όντας εκείνος που πετυχαίνει το πρώτο τέρμα του αγώνα μόλις στο 10ο λεπτό, χάρη σε μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου.



Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1 (15/05/2016)
Η… σχέση του Μπεργκ με τον «δικέφαλο του Βορρά» κάθε άλλο παρά περιστασιακή είναι και αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί εκ νέου μέσα στην ίδια χρονιά! Στα playoffs του πρωταθλήματος και την 2η αγωνιστική, για την ακρίβεια, όταν από άνοιγμα του Σεμπάστιαν Λέτο στον κενό χώρο, μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και με φοβερό μονοκόμματο σουτ «γράφει» το 1-0, μόλις στο 46’!



Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3 (17/05/2017)
Ακόμα και στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, για τα playoffs της Super League την περίοδο 2016-17, παρότι αυτό δεν ολοκληρώθηκε… ποτέ, όπως προείπαμε, ο Μάρκους Μπεργκ φρόντισε να κάνει το καθήκον του. Αποχαιρετώντας τις δύο ομάδες όπως τις… γνώρισε: με ένα γκολ, το οποίο σημειώθηκε στο 9ο λεπτό ύστερα από γύρισμα «πάρε-βάλε» του Γκιγέρμε Μολίνς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x