Stories

Ντάβιντε Αστόρι: Τρία χρόνια χωρίς τον Capitano

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον ξαφνικό χαμό του Ντάβιντε Αστόρι.

Το πρωί της 3η Μαρτίου του 2018 ο Ντάβιντε Αστόρι δεν κατέβηκε να πάρει πρωϊνό μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Φιορεντίνα, όταν είχαν ταξιδέψει στο Ούντινε για ένα ματς με την Ουντινέζε.

Όλοι ανησυχήσαν καθώς ο αρχηγός των «βιόλα» ήταν ο πρώτος που ξυπνούσε και περίμενε όλους τους συμπαίκτες του. Τότε όμως όχι…

Σε ηλικία 31 ετών ο Ντάβιντε Αστόρι άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του. Στο ξενοδοχείο που ήταν με την αποστολή ένα βράδυ πριν τον αγώνα.

Όλη η ομάδα συγκλονισμένη όπως όλος ο κόσμος όταν μαθεύτηκε. Μα γιατί; Γιατί να φύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο;



Αργότερα, ξεκίνησαν τα σενάρια για ανθρωποκτονία από δυο γιατρούς, λέγοντας πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής πέθανε από ταχυκαρδία. Ακόμη και σήμερα η υπόθεση είναι ανοιχτή και κανείς δεν έμαθε τους ακριβείς λόγους του θανάτου του.





«Αρχηγέ μου. Γιατί δεν κατέβηκες για πρωϊνό με όλους μας; Γιατί δεν πήρες τα παπούτσια σου έξω από το δωμάτιο του Μάρκο (σσ. Σπορτιέλο) και μετά να κατέβεις να πιείς τον χυμό σου όπως συνήθιζες;

Τώρα μας λένε όλοι ότι η ζωή συνεχίζεται, ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνέλθουμε, αλλά πως θα είναι με την απουσία σου; Ποιος θα κατεβαίνει το πρωί κάτω και θα μας υποδέχεται με ένα χαμόγελο;

Έλα πίσω στην Φλωρεντία, σε περιμένουν να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου και να μας φέρεις όλη τη θετικότητα και την καλοσύνη που έκανες σε καθημερινή βάση. Βγες έξω από το αναθεματισμένο δωμάτιο. Θα σε περιμένουμε αύριο στην προπόνηση.

Όπου και να είσαι τώρα, συνέχιζε να παίζεις άμυνα και να κάνεις το σωστό για εμάς.

Αρχηγέ μου. Για πάντα αρχηγέ μου».


Με αυτό το συγκινητικό γράμμα είχε αποχαιρετήσει τον συμπαίκτη και φίλο του ο Ρικάρντο Σαπονάρα.

Ο Ντάβιντε Αστόρι ξεκίνησε από την Μίλαν, συνέχισε δανεικός στην Πιτσιγκετόνε και στην Κρεμονέζε, αργότερα αποκτήθηκε από την Κάλιαρι όπου αγωνίστηκε για 8 χρόνια, ενώ έκανε το πέρασμα του από την Ρόμα μέχρι να τον κάνει δικό της η τελευταία του ομάδα η Φιορεντίνα. Δεν είχε δεχτεί ποτέ κόκκινη κάρτα στην καριέρα του παρότι αμυντικός, ενώ η Κάλιαρι και η Φιορεντίνα απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο 13 προς τιμήν του.

Επιπλέον, στα σημερινά παιχνίδια η ιταλική Ομοσπονδία αποφάσισε να τον τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όλα τα παιχνίδια θα διακόπτονται στο 13ο λεπτό και θα γίνεται ενός λεπτού σιγή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x