Stories

Ντάρβιν Νούνιες: Το... ομορφόπαιδο που πρότειναν -μάταια- όλοι οι σταρ της Ουρουγουάης

Ο Ντάρβιν Νούνιες ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του και το sport-fm.gr ξεδιπλώνει τις πτυχές της πορείας του, τα... κονέ των συμπατριωτών του και τις ατάκες του Κλοπ.

Μπορεί να αριθμεί λιγότερους κατοίκους από την Αθήνα, περίπου 3,5 εκατομμύρια ψυχές, ωστόσο η Ουρουγουάη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες... ποδοσφαιρομάνες όλων των εποχών.

Ειδικά από εννιάρια, η μικρή χώρα της νότιας Αμερικής, έχει να επιδείξει την τελευταία εικοσαετία ονόματα όπως ο Βάλτερ Παντιάνι, Αλβάρο Ρεκόμπα, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Λουίς Σουάρες και ο Έντισον Καβάνι.

Με τους τρεις πρώτους να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια και τους δύο επόμενους να πλησιάζουν το τέλος της λαμπρής καριέρας τους, υπάρχει ανάγκη για τη διάδοχη κατάσταση στην γραμμή κρούσης της «σελέστε». Φαίνεται όμως ότι αυτή υπάρχει ήδη!

Ο λόγος ασφαλώς για τον Ντάρβιν Νούνιες, ο οποίος αναμένεται να κοστίσει... χρυσάφι στη Λίβερπουλ, που δίνει μάχη με ομάδες όπως ο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η νεόπλουτη Νιούκαστλ για να τον κλείσει από την Μπενφίκα.



Ο Καβάνι φέρεται να τον είχε προτείνει εδώ και μήνες στους «κόκκινους διαβόλους», ενώ ο Φορλάν είχε αναφέρει και αυτός πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν «καλή τόσο για τον παίκτη, όσο και για την ομάδα».

Ο δε Σουάρες, είχε επισημάνει το όνομα του νεαρού συμπατριώτη του στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα το 2020. Τότε που ο 23χρονος σήμερα φορ αγωνιζόταν στη Segunda Division με τη φανέλα της Αλμερία.

«Τους είχα πει να δώσουν βάση στον Νούνιες, ότι είναι πολύ καλός και ότι έχει πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία στο παιχνίδι του» είχε αναφέρει ο άλλοτε κανονιέρης των «μπλαουγκράνα». Οι Καταλανοί είχαν όντως επιχειρήσει να τον πάρουν, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που είχαν αρχίσει να γιγαντώνονται τον είχαν σπρώξει στην αγκαλιά της Μπενφίκα, τον Σεπτέμβριο του ’20 – έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποσό που έκανε... πλούσια την Αλμερία, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στη La Liga. Η Union τον είχε ανακαλύψει το 2019 στην πατρίδα του, όπου αγωνιζόταν στην ιστορική Πενιαρόλ. Εκεί είχε ανδρωθεί ποδοσφαιρικά, με το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα να έρχεται τον Νοέμβριο του 2017, σε ηλικία 18 ετών.



Μερικά προβλήματα τραυματισμών στο γόνατο τον περιόρισαν σε τέσσερα γκολ σε 22 συμμετοχές μέχρι το 2019, χρονιά κατά την οποία κλήθηκε και για πρώτη φορά στην εθνική. Τα προσόντα του δεν μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητα. Με ύψος 1.87, τρομερή δύναμη παρά το νεαρό της ηλικίας του και το φονικό ένστικτο που χρειάζεται ένας σέντερ φορ, άφησε την πατρίδα του για την Ισπανία σε ηλικία 20 ετών και έκανε σαφές εξαρχής ότι οι άνθρωποι της Αλμερία είχαν κάνει διάνα.

Σε 32 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα, μέτρησε 16 γκολ και τρεις ασίστ, με την Μπενφίκα να τον αποκτά τον επόμενο χρόνο και να τον βλέπει να ντεμπουτάρει στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για τα προκριματικά του Champions League.

Η πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία ήταν... αναγνωριστική. Συνολικά, μέτρησε 43 συμμετοχές, καθώς και 13 γκολ συν 12 ασίστ, όμως αντιμετώπισε εκ νέου προβλήματα τραυματισμών, τα οποία του στέρησαν και τη συμμετοχή στο Copa America στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.



Ωστόσο, εμφανίσεις όπως εκείνη στο 4-2 επί της Λεχ Πόζναν για τους ομίλους του Europa League, όπου σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των «αετών» σημειώνοντας... χατ τρικ έκαναν σαφές ότι στη Λισαβόνα υπήρχε ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής.

Η σεζόν 2021/22 έφερε την έκρηξη του Νούνιες. Μπορεί η Μπενφίκα να έκανε μία μέτρια σεζόν εντός συνόρων, ωστόσο στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, με τον Ουρουγουανό μπομπέρ να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο κορυφαίο επίπεδο.

Σε δέκα ματς στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, σκόραρε έξι φορές – τρεις εκ των οποίων στα νοκ άουτ. Αυτός είχε δώσει στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση επί του Άγιαξ στους «16», ενώ ακολούθως πέτυχε δύο από τα τέσσερα τέρματα της Μπενφίκα στα δύο ματς με τη Λίβερπουλ (1-3, 3-3). Ειδικά στο “Anfield” είχε προκαλέσει... ζαλάδα στην άμυνα των “reds”, έχοντας και δύο ακυρωμένα γκολ!



Συνολικά, σκόραρε 34 φορές σε 41 αγώνες, μοιράζοντας και τέσσερις ασίστ. Την πρώτη χρονιά, είχε σχεδόν ίδιο αριθμό γκολ και... σερβιρισμάτων.

Τη δεύτερη, εκτοξεύτηκε ο αριθμός τερμάτων, με τον Νούνιες να είναι πλέον πολύ πιο σίγουρος για τις δυνατότητές του και να καθοδηγεί την Μπενφίκα.

Ενδεικτικά, ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν με... 22 γκολ λιγότερα, ο Ράφα Σίλβα, που σκόραρε 12 φορές! Οι υπόλοιποι επιθετικοί, όπως ο Σεφέροβιτς, ο Γιάρεμτσουκ και ο Ράμος, έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό...

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το Analyst, ο Νούνιες αποτέλεσε τον κορυφαίο σκόρερ όσον αφορά σε γκολ ανά λεπτά συμμετοχής στα έξι μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.



Με 26 τέρματα σε 1986’, έβρισκε δίχτυα ανά 76 λεπτά, νούμερο καλύτερο από εκείνα παικτών όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (1/84’), ο Έρλινγκ Χάαλαντ (1/87’), ο Πάτρικ Σικ (1/87’) και ο Καρίμ Μπενζεμά (1/96’)!

Κάπως έτσι, με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι στα δύο ματς της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα τι είναι ικανός να κάνει ο νεαρός φορ, φτάσαμε στο χρυσάφι που απλώνεται στα πόδια των «αετών» αλλά και του παίκτη για να φορέσει τη φανέλα των Κυπελλούχων Αγγλίας.



Άλλωστε με τον Σαντιό Μανέ φευγάτο, στο Μέρσεϊσαϊντ υπάρχει ανάγκη για έναν επιθετικό κλάσης.

«Είναι πολύ καλός επιθετικός, ο επόμενος σπουδαίος φορ από την Ουρουγουάη. Δεν ξέρω πώς θα τον χωρέσουν με Καβάνι και Σουάρες στην εθνική, είναι μία πρόκληση αυτή. Έχει πετύχει πολλά σημαντικά γκολ, δεν είναι... ντροπαλός. Ελπίζουμε πως δεν θα πάρει πολλές μπαλιές» δήλωνε ο Κλοπ πριν τα δύο ματς με τους Πορτογάλους, ωστόσο ο Νούνιες είχε σκοράρει, τελικά, σε αμφότερα.



Έτσι, ο Γερμανός είχε πει εν συνεχεία: «Πολύ όμορφος τύπος, ε; Και πολύ καλός παίκτης. Το ήξερα από πριν βέβαια, αλλά έπαιξε μπροστά στα μάτια μου και έδωσε μεγάλες μάχες με τον Κονατέ.

Δυνατός σωματικά, γρήγορος και ψύχραιμος στα τελειώματά του, αν είναι υγιής, έχει μια μεγάλη καριέρα μπροστά του».


Φαίνεται λοιπόν, πως η μεγάλη αυτή καριέρα, έχει την ευκαιρία να μπει στις ράγες στο “Anfield”, υπό τις οδηγίες του Κλοπ, αν τελεσφορήσει το deal...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x