Stories

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ένας παρεξηγημένος σταρ με… μυστικά που δεν ήξερες και πρέπει να μάθεις!

Τέσσερα απολαυστικά επεισόδια στο Netflix που αξίζουν κάθε λεπτό. Κυρίες και κύριοι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το ντοκιμαντέρ του στο Netflix

Αν αγαπάς τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, πρέπει να δεις αυτό το ντοκιμαντέρ. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, πρέπει να δεις αυτό το ντοκιμαντέρ. Αν σου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, πρέπει να δεις, μάντεψε! Το ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Συστάσεις για την καριέρα του Άγγλου δεν χρειάζονται, λίγο πολύ ούτε και για τη ζωή του. Παρόλα αυτά, άγνωστες ιστορίες, λεπτομέρειες και… σκάνδαλα θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τα τέσσερα επεισόδια του Netflix περίπου μιας ώρας, θα περάσουν νεράκι.

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί… Καθίστε αναπαυτικά, διαβάστε το παρακάτω κείμενο και ύστερα ανοίξτε την τηλεόρασή σας να δείτε τον αξεπέραστο κύριο Ντέιβιντ Μπέκαμ!



«Το σουτ»


Το περιβόητο γκολ του Μπέκαμ από το κέντρο με το οποίο συστήθηκε στο ποδόσφαιρο! Όπως είπαμε και νωρίτερα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την καριέρα του Άγγλου, ωστόσο είναι ωραίο να ακούς ιστορίες μέσα από τα χείλη του ίδιου και τον γονιών του.



Η σχέση του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η αγάπη του για εκείνον και ο δεύτερός του πατέρας. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ «μεγαλώνει» τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και ηλικιακά, με τους χορηγούς να σπεύδουν να τον υπογράψουν στην συνέχεια. Ο Φέργκιουσον από την άλλη πλευρά τον κρατάει προσγειωμένο, θέλοντας να τον κάνει να έχει το μυαλό του μόνο μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Η γνωριμία του με τη Βικτόρια και ο… γάμος

«Την βλέπεις αυτή; Θα την παντρευτώ!» αποκαλύπτει ο Γκάρι Νέβιλ ότι του είπε ο Μπέκαμ μόλις είδε τη Βικτόρια.

Σε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ βλέπουμε τη Βικτόρια να μιλάει με αγάπη και στοργή για τον σύζυγό της και αποκαλύπτει πράγματα για την σχέση τους και μετέπειτα για τον γάμο τους. Πολλές φορές συγκινημένη, άλλες στεναχωρημένη με τις δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα δείχνοντας αγάπη. Μια πλευρά της που σε καμία περίπτωση δεν έχει δει ο κόσμος.

Μάλιστα, η Βικτόρια του είχε βγάλει και ένα ιδιαίτερα περίεργο παρατσούκλι, αποκαλώντας τον «χρυσές μπάλες». Τον αποκάλεσε έτσι για το πώς κατάφερε να αλλάξει τη φήμη του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, στην περίφημη αποβολή για την «κλωτσιά» στον Τσόλο Σιμεόνε, με την ίδια να λέει: «Τον αποκαλώ Χρυσές Μπάλες τώρα».



Το όνειρο της εθνικής Αγγλίας, που μετά έγινε ο χειρότερος εφιάλτης

-Θεωρείς ότι ήταν κόκκινη; ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Ούτε καν. Έπεσα χωρίς σχεδόν καμία επαφή», αποκαλύπτει οΤσόλο Σιμεόνε στο ντοκιμαντέρ για το περιβόητο παιχνίδι του Μουντιάλ του 1998, ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία.

«Ντροπή του έθνους», το μίσος ολόκληρης της Αγγλίας προς το πρόσωπο του Μπέκαμ και η κατάθλιψη που πέρασε, χωρίς να έχει καμία βοήθεια από πουθενά. Ένα σημαντικό θέμα που θίγεται της ψυχικής υγείας, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες αθλητές, αλλά που ακόμη και σήμερα θεωρείται ορισμένες φορές ταμπού.

«Η κόκκινη κάρτα»


Οι δύσκολες στιγμές που περνούσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον Άγγλο να μην βρίσκει στήριξη πουθενά. Εξομολογήσεις της Βικτόρια για εκείνη την περίοδο, η μητέρα του που συγκινείται και η σχέση που είχε με τον πατέρα του. Η αγάπη του κόσμου που ξαναγύρισε ή που δεν έφυγε ποτέ και ο Τσόλο που αντάλλαξε φανέλα με τον Ντέιβιντ. Όλα αυτά συνθέτουν το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ.



Το γκολ κόντρα στην Ελλάδα που τον έβαλε ξανά στις καρδιές των Άγγλων

2002, Αγγλία-Ελλάδα. Πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν αυτό για τον Άγγλο και την ευθύνη που ένιωθε.

Ο Άγγελος Χαριστέας παγώνει το Ολντ Τράφορντ και ανοίγει το σκορ, στέλνοντας μάλιστα την Ελλάδα στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Επιπλέον, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες, ο κόσμος στις κερκίδες γιούχαρε τον Μπέκαμ. Ο Σέριγχαμ στο 67’ ισοφάρισε για τους Άγγλους ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική μας.

Μέχρι που ήρθε το… τέλειο φάουλ από τον Μπέκαμ στο φινάλε του αγώνα για το τελικό 2-2, χαρίζοντας στην Αγγλία την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο Μπέκαμ από… μαύρο πρόβατο, είχε γίνε ήρωας.



Το παπούτσι και το «γαμιε@@»…

Η ιστορία με το παπούτσι είναι γνωστή σε όλους. Ένα «γ@@@@σαι» του Μπέκαμ στον σερ Άλεξ ήταν αρκετό, ώστε να γίνει έξαλλος και να κλωτσήσει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Εκείνη την στιγμή έτυχε να είναι το παπούτσι του Σόλσκιερ. Βέβαια, ο Νέβιλ που έχει… σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντοκιμαντέρ, διηγείται πως δεν ήταν ο μοναδικός που είχε βρίσει με αυτόν τον τρόπο τον Σερ Άλεξ. Βέβαια, όλοι το μετάνιωναν μετά!



Η σχέση «πατέρα-γιου» έρχεται σε οριστική ρήξη όταν ο Μπέκαμ άρχισε να γίνεται απόλυτος σταρ. Ο Φέργκιουσον δεν ανεχόταν τέτοια στην ομάδα του ακόμη και αν δεν επηρέαζε τόσο την απόδοση του Άγγλου η εξωγηπεδική του ζωή.

Το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Φλορεντίνο Πέρεθ

«Ο Μπέκαμ γεννήθηκε για να παίξει στη Ρεάλ», λέει ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας. Ο Σερ Άλεξ ήθελε να φύγει ο Μπέκαμ από τη Γιουνάιτεντ, έτσι όπως έγινε, αλλά ο Άγγλος ποτέ δεν το ήθελε. «Ήταν το σπίτι μου. Είχαμε τις στιγμές μας αλλά αγαπούσα τον Φέργκιουσον».

Η Γιουνάιτεντ είχε συμφωνήσει πάντως με την Μπαρτσελόνα, αλλά ο ίδιος θέλησε απλώς να πάει στη Ρεάλ! Κάτι που είχε αρχίσει να σκέφτεται για τα καλά, όταν έπαιξε αντίπαλος με τους Μαδριλένους, με τον Ζιντάν στο φινάλε να του δίνει τη φανέλα του και να του λέει να πάει να αγωνιστεί εκεί.



«Ο ακούραστος Ντέιβιντ»


Στο τελευταίο επεισόδιο μπαίνουμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια του ζευγαριού, με το τρίτο πρόσωπο, που ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε.

«Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στον γάμο μας. Ένιωθα ότι όλοι ήταν εναντίον μας. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και εμείς ήμασταν ο ένας εναντίον στον άλλον»
, παραδέχεται η Βικτόρια.

Βλέπουμε τις δυσκολίες στη Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα την αποθέωση, το τέλος και την επιλογή του Μπέκαμ να πάει στο MLS. Η απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του, η… στάση στην Παρί Σεν Ζερμέν και τελικά η απόσυρση.

«Αγάπησα το άθλημα περισσότερο από τον καθένα, αλλά το σώμα μου δεν άντεχε άλλο».

Με ποια εικόνα κλείνει το ντοκιμαντέρ; Αυτό δεν σας το λέμε, απλά να ξέρετε πως εμφανίζεται ο GOAT!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x