Stories

Ο Γιαννίκης έχει ήδη «στριμώξει» τους αντιπάλους της ΑΕΚ

Αν θα πετύχει στην ΑΕΚ δεν το ξέρει κανείς. Ωστόσο οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Αργύρη Γιαννίκη με τους μεγάλους της αντιπάλους δημιουργούν αισιοδοξία ότι θα την παρουσιάσει μεταμορφωμένη στα ντέρμπι

Ο Γιαννίκης έχει ήδη «στριμώξει» τους αντιπάλους της ΑΕΚ

Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν ο Αργύρης Γιαννίκης θα πετύχει στην ΑΕΚ.

Ακόμα κι αν διαθέτει μαγική σφαίρα ή κληρονομικό χάρισμα, είναι αδύνατο να προβλέψει αν θα στεριώσει στην «Ένωση» ή θα τον… ρουφήξει κι αυτόν η μαύρη τρύπα του πάγκου της.

Μπορεί λοιπόν οι προηγούμενες αποδόσεις να μην εγγυώνται τις μελλοντικές, ωστόσο η παρουσία του Ελληνο-γερμανού τεχνικού στον ΠΑΣ Γιάννινα αν μη τι άλλο έχει δώσει ενθαρρυντικά δείγματα για τη δουλειά του.

Και ένα από τα πιο ενδεικτικά στοιχεία του έργου του ήταν οι επιδόσεις του (και περισσότερο η εικόνα των Ηπειρωτών) στα παιχνίδια με τις πολύ ισχυρότερες -και κατά πολύ πλουσιότερες- ομάδες.

Στα δυο χρόνια που έκατσε στον πάγκο του ΠΑΣ ο Γιαννίκης αντιμετώπισε συνολικά 16 φορές (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) αυτούς που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της ΑΕΚ.

Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών και με επίγνωση του ποιοτικού χάντικαπ σε κάθε περίπτωση, τα πήγε κάτι παραπάνω από καλά.

Για την ακρίβεια τόσο καλά, ώστε σε όλα σχεδόν τα ματς να κερδίσει είτε βαθμούς, είτε εντυπώσεις, είτε αμφότερα.

Ο Γιαννίκης έχει ήδη «στριμώξει» τους αντιπάλους της ΑΕΚ

Με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ του Γιαννίκη κοντραρίστηκε συνολικά τέσσερις φορές την περασμένη σεζόν. Μπορεί λοιπόν να μην πήρε νίκη, ωστόσο πήρε τα εύσημα για την παρουσία του και την αντίσταση που προέβαλε στην αντικειμενικά καλύτερη ομάδα της χώρας.

Κι αυτό διότι υπήρξε ο αντίπαλος που υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πρώτη βαθμολογική απώλεια (με το 1-1 των Ιωαννίνων). Τους ανάγκασε να «φτύσουν αίμα» για να τον νικήσουν στο «Καραϊσκάκη» (χάνοντας 1-0 στην τελευταία φάση του αγώνα).

Και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου -όπου θεωρούταν ο πιο ευκταίος αντίπαλος για όλους- μόνο τέτοιος δεν αποδείχθηκε:
Υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ν’ αποσπάσει εκείνος ισοπαλία στο πρώτο ματς (χάρη σ’ ένα φοβερό γκολ του Χασάν) και στη ρεβάνς πάλεψε στα ίσια την ανατροπή από το γρήγορο 2-0 (χάνοντας τελικά 3-1).

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αναγνώρισε τον βαθμό δυσκολίας που έβαλε ο ΠΑΣ σε όλα τα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον συνεχάρη θερμά μετά τη λήξη τους.

Τα παιχνίδια με Ολυμπιακό

Πρωτάθλημα

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1 (4/10/2020)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (17/1/2021)

Κύπελλο

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1 (7/4/2021)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (28/4/2021)



Η μεγάλη ομάδα που έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο από κάθε άλλη ο Γιαννίκης είναι ο Παναθηναϊκός. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν στον πάγκο του ΠΑΣ (όταν εκείνος αγωνιζόταν στη Super League 2), ο Ελληνο-γερμανός τεχνικός πανηγύρισε νίκη εναντίον του στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου (1-0).

Μπορεί λοιπόν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ν’ αποκλείστηκε (σ’ ένα ματς που προηγήθηκε μάλιστα πριν ηττηθεί 3-1) και στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος πέρυσι να έχασε 2-0 στη Λεωφόρο, ωστόσο αυτές ήταν οι μοναδικές φορές που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από αναμετρήσεις με το «τριφύλλι».

Διότι ακολούθησε ένα ανεπανάληπτο (όσο και εφιαλτικό για τους «πράσινους») ντεμαράζ:

Ένα 20ήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ΠΑΣ του Γιαννίκη τους απέκλεισε με δυο νίκες στο Κύπελλο (η πρώτη μάλιστα με έδρα το Αγρίνιο) και τους υποχρέωσε σε νέα ήττα για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος στους «Ζωσιμάδες».

Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό

Πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (12/12/2020)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0 (6/3/2021)

Κύπελλο

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0 (8/1/2020)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (15/1/2020)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1 (18/2/2021)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (3/3/2021)



Όσο για τη νέα του ομάδα, κι αυτή πέρασε δύσκολα απέναντι στον Γιαννίκη. Στο πρώτο παιχνίδι της περσινής Super League, η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΠΑΣ, ωστόσο της βγήκε η ψυχή μέχρι να το καταφέρει.

Χρειάστηκε ένα πέναλτι του Ανσαριφάρντ (σε μια άτσαλη έξοδο του Χουτεσιώτη πάνω στον Χνιντ), ενώ οι Γιαννιώτες είχαν ευκαιρίες, δοκάρι και δυο γκολ που (σωστά) δεν είχαν μετρήσει για οφσάιντ.

Όπως αποδείχθηκε όμως, οι Ηπειρώτες απλώς τα είχαν κρατήσει… κάβα για τον β’ γύρο. Διότι στο ματς του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ όχι απλά ζορίστηκε, αλλά έχασε με σχετική άνεση από τον ΠΑΣ, που τη χτύπησε ανελέητα στην κόντρα και έφυγε μ’ ένα καθαρό διπλό (2-0).

Τα παιχνίδια με ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1 (25/10/2020)
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (27/1/2021)



Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, είναι η μόνη ομάδα νίκησε τον Γιαννίκη και τις δυο φορές που συναντήθηκαν, ωστόσο ούτε εκείνος το κατάφερε με ευκολία.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς στο ματς του α’ γύρου του πρωταθλήματος στην Τούμπα ηττήθηκε στις καθυστερήσεις (παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 57’ και διαμαρτυρόμενος έντονα για επιθετικό φάουλ στην ίδια φάση).

Ακόμα, δε, και στο ματς του β’ γύρου, όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0, υπάρχει το ελαφρυντικό για την ομάδα του Γιαννίκη ότι χρειάστηκε να τον υποδεχθεί (εξαιτίας της κακοκαιρίας) ως γηπεδούχος στο γήπεδο του Περιστερίου.

Τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (22/11/2020)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 (15/2/2021)



Τέλος, ο Άρης τα βρήκε επίσης σκούρα με τον ΠΑΣ του Γιαννίκη, καθώς απέτυχε να τον νικήσει και τις δυο φορές που τον βρήκε απέναντί του:

Την πρώτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι Ηπειρώτες απέσπασαν 2-2 (παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα με δυο γκολ) και τη δεύτερη υποχρέωσαν τους «κίτρινους» σε λευκή ισοπαλία στον βούρκο τότε των «Ζωσιμάδων».

Τα παιχνίδια με Άρη

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (27/9/2020)
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0 (11/1/2021)



Συμπερασματικά σε σύνολο 16 αγώνων με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, ο Γιαννίκης μετράει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Με μια ομάδα δηλαδή των κυβικών του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μείνει αήττητος σε περισσότερα παιχνίδια απ’ αυτά που έχασε. Ακόμα, δε, και στις ήττες η ομάδα του ήταν ανταγωνιστική (ενώ 2 εξ αυτών ήρθαν στις καθυστερήσεις).

Σίγουρα λοιπόν ένας τέτοιος απολογισμός δεν θα είναι αρκετός στην ΑΕΚ (αν και καλύτερος απ’ αυτόν που έχει η ίδια η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια με τους μεγάλους αντιπάλους).

Ωστόσο ενισχύει αν μη τι άλλο την αισιοδοξία όσων των εμπιστεύτηκαν ότι -ανάμεσα στα άλλα- μπορεί να ξορκίσει και την κατάρα των ντέρμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x