Stories

Ο Κόντε έκανε... πλαστική στην Ίντερ για το πρώτο «σκουντέτο» μετά από 11 χρόνια!

«Θα πάμε στο τέλος όλοι σε ένα κέντρο ομορφιάς και θα κάνουμε πλαστική», είχε πει ο Αντόνιο Κόντε, όταν η Ίντερ δεν έπειθε με τις εμφανίσεις της. Ο Ιταλός δικαιώθηκε και οι «νερατζούρι» πανηγυρίζουν.

Ο Κόντε έκανε... πλαστική στην Ίντερ και πανηγυρίζει!

«Δεν νομίζω πως οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζονται για τη δουλειά τους, ούτε η δική μου δουλειά αναγνωρίζεται και ο σύλλογος μας δεν μας προστατεύει όπως θα έπρεπε. Πρέπει να μεγαλώσουμε και να βελτιωθούμε σε όλα τα κομμάτια, ακόμη και έξω απο το γήπεδο. Ένας μεγάλος σύλλογος προστατεύει περισσότερο τους παίκτες του. Θα τα συζητήσουμε όλα σε λίγο καιρό με τον πρόεδρο (σσ. Στίβεν Ζανγκ), τώρα είναι στην Κίνα.

Ήταν πολύ ζόρικη χρονιά, δύσκολη, αλλά τα παιδιά όταν ήταν σε απομόνωση κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δέσιμο μεταξύ τους παρά τις δυσκολίες (λόγω της πανδημίας). Φάγαμε... σκ@τ@ όλη τη χρονιά και δεν μας προστάτεψε κανείς. Έχω ένα όραμα, βλέπω το μονοπάτι που πρέπει να πάρουμε και ξέρω τι πρέπει να κάνουμε»...




Όλα τα παραπάνω ήταν η τελευταία τοποθέτηση του Αντόνιο Κόντε στο φινάλε της περσινής σεζόν και η αρχή για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από τα λόγια του Ιταλού τεχνικού μπορεί κανείς να αντιληφθεί αρκετά. Πρώτα απ' όλα έκανε λόγο για βελτίωση σε όλους τους τομείς. Αρχικά, στο αγωνιστικό όπου η Ίντερ είχε τερματίσει δεύτερη πίσω από την Γιουβέντους με μόλις έναν βαθμό διαφορά. Δεύτερον, ζητούσε μεγαλύτερη στήριξη από τη διοίκηση. Ο Κόντε ήξερε, από τη θητεία του στη Γιουβέντους, πως ο σύλλογος θα πρέπει να υπερασπίζεται το έμψυχο δυναμικό σε νίκες, σε ήττες, σε εις βάρος της αδικίες από τους διαιτητές. Άπαντες θα έπρεπε να γίνουν πιο ενεργοί και να προστατεύσουν την ομάδα, ακόμη και από τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Κόντε ήξερε πως δεν είχε άλλο περιθώριο λάθους. Η πρώτη χρονιά είχε κυλήσει με την Ίντερ να είναι... δεύτερη σε όλα: Στο πρωτάθλημα, στο Europa League όπου έχασε τον τελικό από τη Σεβίλλη, στο Κύπελλο που δεν έφτασε καν στον τελικό. Το όνομά του δεν είναι συνυφασμένο με την αποτυχία. Κόντε σημαίνει τίτλους και αυτό έπρεπε να περάσει και στην ομάδα.

«Δεν με νοιάζει αν είσαι χαρούμενος ή όχι, θέλω να κερδίζω»



Ο Αντόνιο Κόντε προσπάθησε να βρει ισορροπία μεταξύ θεάματος και αποτελέσματος, σε μια χρονιά δύσκολη και απαιτητική όπου η Ίντερ ήθελε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να πάει μακριά στο Champions League. Τρία καρπούζια κάτω από μια μασχάλη δεν ήταν εύκολο να χωρέσουν και αυτό φάνηκε εξ αρχής.

Το ξεκίνημα της σεζόν βρήκε μια Ίντερ που να παίζει μόνο επίθεση, αψηφώντας τι θα συμβεί στην άμυνά της. Το μότο ήταν «να βάλουμε ένα περισσότερο από αυτά που θα φάμε» και φάνηκε εξ αρχής. Πρώτη αγωνιστική το 4-3 επί της Φιορεντίνα, δεύτερη το 5-2 μέσα στην Μπενεβέντο. Ακολούθησε το 1-1 με τη Λάτσιο και η... σφαλιάρα από τη Μίλαν (1-2). Η Ίντερ δεν πατούσε καλά στο ξεκίνημα, δεχόταν εύκολα γκολ. Φάνηκε και στο 2-2 με την Γκλάντμπαχ για την πρεμιέρα του Champions League, ματς στο οποίο προηγήθηκε, είδε τους Γερμανούς να ανατρέπουν το σκορ και... σώθηκαν στο φινάλε από τον Λουκάκου.



«Εσείς οι δημοσιογράφοι μιλάτε για χαρά, εγώ μιλάω για νίκες και για σκληρή δουλειά. Στόχος μου είναι να περάσω το μέταλλο του νικητή στο μυαλό των παικτών μου. Το μέταλλο του νικητή δεν είναι αρκετό για να τους κάνεις χαρούμενους, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει 20 παίκτες χαρούμενους. Θέλω παίκτες έτοιμους για μάχη, να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και να κερδίζουν όλοι μαζί. Δεν με νοιάζει αν είσαι χαρούμενος ή όχι», είχε αναφέρει ο Κόντε δείχνοντας ξεκάθαρα το πνεύμα νικητή που ήθελε να περάσει στην Ίντερ.

Ακολούθησε η νίκη επί της Τζένοα με την ηρεμία να επανέρχεται. Για λίγες ημέρες, όμως, αφού ήρθαν τέσσερα σερί αποτελέσματα για να... δέσει το γλυκό. Το 0-0 με την Σαχτάρ και η ήττα με 3-2 από τη Ρεάλ για το Champions League, το 2-2 με την Πάρμα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και το 1-1 με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για το πρωτάθλημα. Όλοι βάδιζαν πάνω σε μια λεπτή κλωστή, με τον Αντόνιο Κόντε να... παραπατάει και να μοιάζει ακόμη και έτοιμος να αποχωρήσει με τα σενάρια για να τον διαδεχθεί ο Μαξ Αλέγκρι να φουντώνουν.



«Όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, είναι σημαντικό να το υπογραμίσεις και να βρεις την καλύτερη λύση για να μην επαναληφθεί στο μέλλον». Ατάκα που έχει πει πολλάκις στην καριέρα του ο Κόντε και ήξερε πως ισχύει απόλυτα στην Ίντερ που δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, που δεχόταν το ένα γκολ μετά το άλλο.

Η Σαχτάρ έφερε... συννεφιά, αλλά η Ίντερ γλίτωσε την «μπόρα»



Η Ίντερ χώλαινε, αλλά στο πρωτάθλημα άρχιζε να βρίσκει ρυθμό με διαδοχικές νίκες. Η ήττα με 2-0 εντός έδρας από τη Ρεάλ επανέφερε την γκρίνια στην Ίντερ, αλλά ακολούθησε το τρίποντο με την Γκλάντμπαχ και η Ίντερ έψαχνε νίκη-πρόκριση επί της Σαχτάρ. Η Ίντερ ξεκίνησε δυνατά, είχε δοκάρι με τον Λαουτάρο και πίεζε ασφυκτικά. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς το γκολ να έρθει, όμως από το άλλο ματς έρχονταν τα ευχάριστα αφού η Ρεάλ κέρδιζε την Γκλάντμπαχ. Απίστευτη πίεση, ευκαιρίες και τελικά η Ίντερ κολλάει στο 0-0 με την Σαχτάρ, μένοντας τέταρτη και τελευταία στον όμιλό της! Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε αποτύχει!



Το αποτέλεσμα αυτό, πάντως, έδειξε να ξυπνάει την Ίντερ. Ακολούθησαν διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα και αναρρίχηση στη βαθμολογία, βλέποντας τη Μίλαν πάντως να έχει ξεφύγει αρκετά στο ξεκίνημα και να κάνει όνειρα για κατάκτηση του «σκουντέτο», με τη Γιουβέντους την ίδια ώρα να είναι σε κάκιστη κατάσταση και να δείχνει πως δεν θα διεκδικήσει καν τον τίτλο! Αρχές Γενάρη, η Ίντερ ηττήθηκε 2-1 από τη Σαμπντόρια στη δεύτερη ήττα της χρονιάς, ενώ τέσσερις ημέρες μετά έμεινε στο 2-2 με τη Ρόμα και έδειξε να παραπατάει ξανά.

«Όταν χάνεις, μαθαίνεις αρκετά για τον εαυτό σου. Αυτή η εμπειρία είναι σημαντική για το μέλλον», είχε πει ο Κόντε.

«Εγώ ξεκίνησα την αυτοκρατορία της Γιουβέντους, εγώ θα την τελειώσω»



O Aντόνιο Κόντε ήταν ο προπονητής που ξεκίνησε την αυτοκρατορία της Γιουβέντους. Με τον Ιταλό στον πάγκο η Μεγάλη Κυρία επέστρεψε στους τίτλους (2011/12) μετά τη διετία που το «σκουντέτο» κατέληξε στο Μιλάνο (πρώτα στην Ίντερ, μετά στη Μίλαν). Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια για να πετύχει η Γιουβέντους, αλλά και αυτός που ήθελε να τα... γκρεμίσει όλα! «Εγώ ξεκίνησε την αυτοκρατορία, εγώ θα την τελειώσει», είχε πει ο Κόντε και έμοιαζε σίγουρος για την επιτυχία του.

Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να συμβεί αυτό που τόνιζε επανειλλημένα. Ότι οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή, η Ίντερ σαν σύλλογος να φτάσει στο επίπεδο της Γιουβέντους! Ο Κόντε δημιούργησε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που έπαιζαν ο ένας για τον άλλον. Τους έκανε ξεκάθαρο με τις επιλογές του στα παιχνίδια πως η ομάδα είναι πάνω από όλα και όποιος ασχολείται στο γήπεδο με κάτι άλλο από το ματς θα μένει στον πάγκο ή και στην κερκίδα. Ο Βιδάλ μετά την αποβολή με τη Ρεάλ στο Champions League για διαμαρτυρία το... βίωσε με τον καλύτερο τρόπο: από ενδεκαδάτος, μεταξύ πάγκου και κερκίδας με λιγοστό χρόνο!



Έμαθε στους ποδοσφαιριστές του να παλεύουν μέχρι το τέλος και να μην παρατάνε κανένα παιχνίδι. Δεν είναι λίγα τα ματς που η Ίντερ βρήκε γκολ στο τελευταίο τέταρτο ή γενικότερα έλυσε τον... γόρδιο δεσμό στο δεύτερο μέρος. Μέχρι την 27η αγωνιστική η Ίντερ είχε 45 γκολ στο δεύτερο μέρος! Εξωφρενικός αριθμός! Οι νερατζούρι έβγαζαν μέταλλο πρωταθλήτριας ομάδας, έβγαζαν πνεύμα νικητή. Ο Κόντε έπαιρνε με την Ίντερ 2,30 πόντους μέσο όρο και η ομάδα του όδευε προς την κορυφή!

«Πρέπει να πεθάνουμε στο γήπεδο», είχε πει μετά από μια νίκη με την Βερόνα ο Κόντε, δείχνοντας στους παίκτες του τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να φτάσουν στην κορυφή και να γράψουν ιστορία.

Η... πλαστική ομορφιάς και ο Έρικσεν που βγήκε από την ναφθαλίνη



Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε δεν είχε σταθερότητα στις εμφανίσεις της. Μπορεί τα αποτελέσματα να έρχονταν και ο δεύτερος γύρος να ήταν εξαιρετικός, ωστόσο υπήρχαν πολλές φορές που δεν έπειθε και ακροβατούσε μεταξύ της ήττας και της νίκης! Ωστόσο, τα τρίποντα έρχονταν το ένα μετά το άλλο και αυτό ήταν που μετρούσε. Όταν ρωτήθηκε δε ο Ιταλός για την μέτρια εικόνα των παικτών του σε αρκετά ματς, ήταν... αφοπλιστικός.

«Αν το ωραίο ποδόσφαιρο έρθει, όλα καλά. Ομως το σημαντικό είναι να έρθει το πρωτάθλημα, λείπει πολύ καιρό από την ομάδα. Αν βάλουμε από κάτω την Γιουβέντους, θα είναι κάτι εκπληκτικό. Θα πάμε όλοι σε ένα κέντρο ομορφιάς και θα κάνουμε πλαστική», ανέφερε και άφησε άπαντες... παγωτό ο Κόντε! Είχε δίκιο! Τα αποτελέσματα φέρνουν τίτλους, όχι το ωραίο ποδόσφαιρο απαραίτητα. Σε ορισμένα ματς η Ίντερ τα συνδύασε. Σε άλλα όχι. Ποιος νοιάστηκε, όμως;



Την ίδια ώρα, πάντως, που τα αποδυτήρια έδειχναν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, υπήρχε και ο Κρίστιαν Έρικσεν. Απομωνομένος, χωρίς όρεξη και με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. «Δεν διασκεδάζω το ποδόσφαιρο στην Ίντερ», είχε πει ο Δανός μαέστρος, όντας απογοητευμένος. Έψαχνε τον επόμενο σύλλογό του τον Ιανουάριο, αλλά κανείς δεν κάλυπτε τα τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ που ήθελε η Ίντερ. Μέχρι που στο τέλος του μήνα, ο Έρικσεν με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε τους «νερατζούρι» στα ημιτελικά του Κυπέλλου (άσχετα αν έμειναν εκτός τελικού από τη Γιουβέντους στη συνέχεια), αποκλείζοντας τη Μίλαν και το κλίμα άρχισε να γυρίζει!

Ο Έρικσεν άρχισε να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο Κόντε του έδινε ακόμη και φανέλα βασικού. Άρχισε να γίνεται ορισμένες φορές κομβικός για την ομάδα του, όπως στο εκτός έδρας 1-1 με τη Νάπολι και στην πιο πρόσφατη αγωνιστική που άνοιξε τον δρόμο στην Ίντερ για το 2-0 επί της Κροτόνε που σήμανε το ξεκίνημα για τους πανηγυρισμούς των «νερατζούρι» για το πρωτάθλημα. Ο Δανός δεν ήταν πλέον... άφαντος! Ίσα-ίσα, είχε φωνάξει «παρών» και ο Κόντε γνώριζε πως είχε σφάλει μαζί του!



Βάλτε σε όλα αυτά και το... φονικό δίδυμο Λου-Λα (σσ. Λουκάκου, Λαουτάρο) που έχει προσφέρει 36 γκολ , συν τη μυθική πορεία στον δεύτερο γύρο και το γλυκό έδεσε! Η Ίντερ έβλεπε κάθε ποδοσφαιριστή της από την θέση του να αποδίδει τα μέγιστα και το σκουντέτο να πλησιάζει πιο πολύ από ποτέ.

Ο γυμναστής Αντόνιο Πίντους άλλαξε τις ισορροπίες



Ένας από τους πιο κομβικούς ανθρώπους στην πορεία της Ίντερ είναι ο Αντόνιο Πίντους! Δεν μιλάμε για κάποιο ποδοσφαιριστή, αλλά για τον γυμναστή. Ο άνθρωπος που καθοδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης, που τύγχανε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ζινεντίν Ζιντάν. Ένας γυμναστής που γνωρίζει τη δουλειά καλύτερα από κάθε άλλον, που κάνει ιδιαίτερα δυνατές προετοιμασίες σε βαθμό που οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της, αλλά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.



Ο Πίντους έφτιαξε μια υπερβολικά γυμνασμένη ομάδα, που δεν σταματάει να τρέχει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχασαν τα περιττά κιλά σε σχέση με την περασμένη σεζόν, είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις εργομετρικές εξετάσεις. Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της κόπωσης των παικτών χρησιμοποιούσε θεραπείες αποστράγγισης μυών, μασάζ και επανένταξη χαμένης ενέργειας χάρη στη σωστή διατροφή.

Ο δεκάλογος του Αντόνιο Κόντε: Μειώστε το σεξ, κάθε εβδομάδα ζύγισμα



Για να έχει επιτυχία η δουλειά του Αντόνιο Πίντους, οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να ακολουθήσουν και έναν συγκεκριμένο δεκάλογο που τους είχε παραδώσει ο Αντόνιο Κόντε! Δεν αφορούσε, βέβαιο, μόνο την φυσική τους κατάσταση και τη διατροφή, αλλά και ορισμένα θέματα νοοτροπίας!



Προσοχή στον κορωνοϊό, ξεκούραση εκτός γηπέδων και λίγο... σεξ, διατροφή και... ζυγαριά κάθε εβδομάδα, σπίτι και όχι ξενοδοχείο πριν τους αγώνες (δείγμα του ότι τους εμπιστευόταν), ήταν τα τέσσερα που αφορούσαν το θέμα της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών.

Η ομάδα κερδίζει και χάνει όλη μαζί, οι έμπειροι να βοηθούν τους άπειρους, πρέσινγκ πέντε δευτερολέπτων όταν ένας παίκτης χάνει την μπάλα, καμία προσοχή στις κίτρινες αλλά και καμία διαμαρτυρία (δεχόταν να πάρουν κάρτα για μαρκαρίσματα και μόνο), ξεχωριστό DVD με τον αντίπαλο σε κάθε ποδοσφαιριστή ήταν τα αμιγώς αγωνιστικά και τα θέματα νοοτροπίας!

Το... αύριο των πρωταθλητών



Η Ίντερ έφτασε στην πηγή και τελικά ήπιε νερό! Μετά από 11 χρόνια, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου! Ωστόσο, τα δύσκολα έρχονται από εδώ και πέρα με ορισμένες αποφάσεις που θα παρθούν.

Ο βασικός χορηγός δεν θα είναι μετά από 27 χρόνια η Pirelli και οι ιδιοκτήτες ψάχνουν νέο, χωρίς να έχουν βρει ακόμη. Την ίδια ώρα, υπάρχουν επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού και κυρίως από τις ΗΠΑ για να βρουν συμπαίκτη στην χρηματοδότηση, αφού η κυβέρνηση της Κίνας δεν επιτρέπει στην οικογένεια Ζανγκ να ξοδέψει μεγάλα ποσά εκτός της χώρας.



Η κάνουλα θα κλείσει, τα χρήματα που θα δοθούν για μεταγραφές δεν θα είναι πολλά λόγω της οικονομικής κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός! Ενδεικτικά είναι και τα ονόματα που ήδη παίζουν στο ρεπορτάζ. Ο Βίνιο Βανεσντέν της Σταντάρ Λιέγης ίσως επιστρέψει, με τον 20χρονο στόπερ να είναι προϊόν των ακαδημιών των νερατζούρι. Ο Ντιμάρκο της Βερόνα εξετάζεται για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ για τον μόνο που φαίνεται ότι θα δοθούν παραπάνω χρήματα είναι ο Τιάγκο Αλμάδα, ο 20χρονος ταλαντούχος επιθετικός της Βελέζ που κοστολογείται στα 25 εκατ. ευρώ!

Τι άλλο υπάρχει στο προσκήνιο; Μα φυσικά το θέμα της παραμονής του Αντόνιο Κόντε! Η παρουσία του στον πάγκο της Ίντερ τη νέα σεζόν δεν είναι, βέβαιη. Περιμένει να συναντηθεί με τον Στίβεν Ζανγκ, ώστε να του παρουσιαστεί το πλάνο της νέας χρονιάς, ενώ μοιάζει πιθανό να του ζητηθεί μικρή μείωση από τα 13 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως. Ο Κόντε θέλει να μείνει, αλλά θέλει και ένα πλάνο για την νέα σεζόν όπως και χρήματα για μεταγραφές! Τι θα του παρουσιαστεί; Ουδείς γνωρίζει ακόμα, με την συνάντησή του με το αφεντικό της Ίντερ να πλησιάζει και να υπάρχει μεγάλη αγωνία!

Μέχρι τότε, όμως, οι «νερατζούρι» μπορούν να συνεχίζουν να πανηγυριζούν και να τραγουδούν το «Pazza Inter amala»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x