Stories

Ο Κουφός και οι άλλοι 10 «ερυθρόλευκοι» Έλληνες ψηλοί

Από τον Σχορτσανίτη και τον Μπουρούση, μέχρι τον Τσαϊρέλη και τον Μπόγρη, το sport-fm.gr «τσεκάρει» τους Έλληνες ψηλούς που πέρασαν από τον Ολυμπιακό.

Για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κάτω του μετρίου και κατά συνέπεια γνώρισε την ήττα από την Μπασκόνια στην Ισπανία (91-66), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του ματς, ήταν και η πρώτη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Κώστα Κουφού στην Ευρωλίγκα με τα «ερυθρόλευκα», με τον ομογενή σέντερ να «γράφει» 12 λεπτά και πέντε πόντους. Ο λόγος που αποκτήθηκε είναι να αντικαταστήσει τον τραυματία Χασάν Μάρτιν, κάτι που μένει να δούμε αν θα καταφέρει.

Με αφορμή λοιπόν την παρθενική εμφάνιση του Κώστα Κουφού, το sport-fm.gr, θυμάται τους υπόλοιπους 10 Έλληνες ψηλούς που αγωνίστηκαν με τους Πειραιώτες στην Ευρωλίγκα από τη σεζόν 2009-2010 και μετά, όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός επέστρεψε για τα καλά στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ένας παίκτης μια κατηγορία από μόνος του. Το «ερυθρόλευκο» πρότζεκτ για αρκετά χρόνια, που αν και έκανε σπουδαία πράγματα, δεν «έπιασε» ποτέ το ταβάνι του. Σε 71 ματς, σημείωσε 542 πόντους, βοηθώντας όπως και ο Μπουρούσης τον Ολυμπιακό να επιστρέφει σε τοπ επίπεδο.



Γιάννης Μπουρούσης: Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ο καλύτερος Έλληνας σέντερ που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια. Τα νούμερά του, άπιαστα. Το κοντέρ… έγραψε 97 συμμετοχές και 902 πόντους σε πέντε σεζόν. Αν και βοήθησε του Πειραιώτες να επιστρέψουν στην ελίτ, δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει τον τίτλο ούτε στο «επεισοδιακό» Final Four του Βερολίνου, αλλά ούτε και στο Παρίσι.

Ίαν Βουγιούκας: Μπορεί το όνομά του να έχει συνδεθεί απόλυτα με τον Παναθηναϊκό, όμως την σεζόν 2008-2009 κατέγραψε επτά συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα» στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας συνολικά τέσσερις πόντους. Μάλιστα η μια εμφάνιση ήταν κόντρα στους «πράσινους» στο ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: Παρά το γεγονός ότι έμεινε μια τριετία στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε μόλις σε 16 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας συνολικά 48 πόντους. Φυσικά ποτέ δεν υπήρξε πρώτη επιλογή ως σέντερ στον Πειραιά, ωστόσο στην Ευρώπη τουλάχιστον δεν έκανε και τα παιχνίδια της ζωής του. Προτού «κατηφορίσει» για το ΣΕΦ, είχε προλάβει να γράψει συμμετοχές με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.



Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Συνυπήρξε μαζί με τους Γιάννη Μπορούση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη, σε μια εποχή που οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν εμπιστοσύνη στους Έλληνες ψηλούς. Σε 48 παιχνίδια σημείωσε 268 πόντους, με την τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό να είναι και η καλύτερη (152), ενώ αργότερα αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα και με τον Παναθηναϊκό.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Μπαρουτοκαπνισμένος» όσο δεν πάει, έφτασε την σεζόν 2011-2012 στο «λιμάνι» με σκοπό να πλαισιώσει τους Ντόρσει και Χάινς. Αν μπορεί κάποιος να βρει μια λέξη για να τον χαρακτηρίσει είναι «τιμιότατος». Έπαιξε 13 φορές, σκόραρε 55 πόντους, κατέκτησε την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, είχε πρόγραμμα. Συγκαταλέγεται σε αυτούς που άφησαν θετικές εντυπώσεις από το πέρασμά τους.

Δημήτρης Μαυροειδής: Μπορεί να είχε ήδη επιτυχημένες παραστάσεις από την Ευρωλίγκα με Μαρούσι και Μπιλμπάο, στον Ολυμπιακό όμως κινήθηκε σε… ρηχά νερά με μόλις 16 πόντους σε 11 παιχνίδια. Παρόλα αυτά κατάφερε να στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης στον επικό τελικό του Λονδίνου(2013) και να γράψει ιστορία μαζί με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Βασίλης Καββαδάς: Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Πανιώνιο, «ανάγκασαν» τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει. Στις δύο σεζόν που έμεινε στο ΣΕΦ, κατέγραψε 16 συμμετοχές με 22 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το 2015 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.



Μιχάλης Τσαϊρέλης: Αποτέλεσε μέλος της ομάδας του Σφαιρόπουλου που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στη Basket League (2015,2016). Παρόλα αυτά, η συμμετοχές του στην Ευρώπη ήταν ελάχιστη. Πρόλαβε να καταγράψει έξι συμμετοχές, σκοράροντας 12 πόντους, πριν αποχωρήσει με προορισμό την ομάδα του Άρη το καλοκαίρι του 2016.

Γιώργος Μπόγρης: Ένας παίκτης που μπορεί να έμεινε μόλις μια διετία στον Πειραιά, αλλά σίγουρα άφησε το στίγμα του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αγωνιστικά, φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού σε 40 παιχνίδια και πέτυχε 54 πόντους. Κανείς δεν θα ξεχάσει την εμφάνισή του στην εκτός έδρας ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, με 12 πόντους και συνολικά πέντε ατομικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Παράλληλα, στο ρόστερ του Ολυμπιακού χωρίς να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα βρέθηκαν οι Πάρης Μαραγκός και Γιώργος Γεωργάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x