Stories

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

Με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, το sportfm.gr θυμάται τις άλλες περιπτώσεις που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι «έδεσαν» πρόωρα με την ομάδα, παίκτες και… προπονητή.

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει μέχρι το 2024 στο ρόστερ του τον Σάσα Βεζένκοφ, επεκτείνοντας πρόωρα το συμβόλαιό του, με ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ.

Αυτή, ήταν μία ακόμα κίνηση που αποδεικνύει την αλλαγή πλεύσης της διοίκησης των αδελφών Αγγελόπουλων σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια, καθώς στο παρελθόν η διαφορετική φιλοσοφία που υπήρχε στις ανανεώσεις, είχε στοιχίσει την απώλεια πολύ σημαντικών «κρίκων» της αλυσίδας των τεράστιων επιτυχιών της ομάδας. Στην κορυφή, μπαίνει αναμφίβολα ο Κάιλ Χάινς το 2013, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που αν είχαν συμφωνηθεί από την ΚΑΕ νωρίτερα πριν την λήξη του συμβολαίου τους, η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Πλέον όμως η πολιτική που ακολουθείται εδώ και δύο χρόνια είναι εντελώς διαφορετική, ενώ και στο παρελθόν για κάποιους παίκτες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει εξαίρεση και είχαν κλείσει νωρίς-νωρίς τις υποθέσεις. Η τακτική αυτή, θεωρείται μονόδρομος (σ.σ. εφόσον βέβαια υπάρχει η ίδια θέληση και από την πλευρά των αθλητών) από την στιγμή που τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό έχουν αλλάξει και κάλλιστα μία ομάδα με μεγαλύτερο… πορτοφόλι, μπορεί να δελεάσει οικονομικά παίκτες που ξεχωρίζουν. Με αφορμή την πρόωρη επέκταση του Σάσα Βεζένκοφ λοιπόν, το sportfm.gr θυμήθηκε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, οκτώ παικτών και ενός προπονητή, όπου ο Ολυμπιακός κινήθηκε… αστραπιαία.

ΑΝΤΡΙΑ ΖΙΖΙΤΣ (2007)

Στα πρώτα χρόνια των αδελφών Αγγελόπουλων (ήταν κάτοχοι του μάνατζμεντ της ΚΑΕ), γίνεται η πρώτη πρόωρη ανανέωση και μάλιστα ξένου παίκτη. Ο Κροάτης φόργουορντ, Άντρια Ζίζιτς, υπογράφει τον Μάρτιο του 2007 ανανέωση μέχρι το 2010, παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν σε μερικούς μήνες. Παρόλα αυτά, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, για να αδειάσει μία θέση κοινοτικού στο ρόστερ. Ο πολύ χρήσιμος για τους «ερυθρόλευκους» παίκτης, καταλήγει μάλιστα μετά από μερικές ημέρες στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (2008)

Λίγο πριν την έναρξη των ημιτελικών των πλέι οφ το 2008, ο διεθνής τότε φόργουορντ ανανεώνει για 4 χρόνια με τον Ολυμπιακό. Παρότι στο συμβόλαιό που είχε υπογράψει το 2005 υπήρχε οψιόν μέχρι και το 2009, έχει γίνει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην αγορά και η ΚΑΕ τον «δένει» πριν βγει στην αγορά το καλοκαίρι, αυξάνοντας του τις απολαβές κατακόρυφα.

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (2014)

Μετά την επιστροφή του από την Μάλαγα, είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο το 2012. Έναν χρόνο πριν την λήξη του, ο Ολυμπιακός τον καλεί για πρόωρη επέκταση με πολύ υψηλότερες απολαβές, καθώς οι προτάσεις που έχει στα χέρια του από το εξωτερικό (σ.σ. κυρίως από την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς) είναι… εξωπραγματικές. Έτσι οι δύο πλευρές ανανεώνουν μέχρι το 2017.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (2014)

Έναν χρόνο πριν την λήξη του πρώτου, τετραετούς συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2011, και με τον ανταγωνισμό (σ.σ. Παναθηναϊκός) να καταθέτει έστω και για επικοινωνιακούς λόγους επίσημες προτάσεις, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανταμείβουν τον νεαρό τότε πλέι μέικερ με νέο τριετές συμβόλαιο και φυσικά πολύ καλύτερες αποδοχές.

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (2014)

Έχοντας πιάσει λιμάνι το καλοκαίρι του 2013 όντας άσημος από την βελγική Οστάνδη, έχει γίνει ήδη βασικό «γρανάζι» της ομάδας και η απόδοσή του είναι καταπληκτική. Το συμβόλαιό του λήγει το 2015, όμως τον Νοέμβριο του 2014 η ΚΑΕ ανακοινώνει αιφνιδιαστικά την πρόωρη επέκτασή του ως το καλοκαίρι του 2017, λίγες μάλιστα ημέρες μετά από έναν τραυματισμό του. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προλαβαίνουν τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχουν εκφράσει ήδη ανεπίσημο ενδιαφέρον.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2017)

Έχοντας διανύσει τα δύο από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του και αφού εκπνέει η προθεσμία που είχαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς για να τον αποκτήσουν, ο Ολυμπιακός υπογράφει τον Σέρβο σέντερ για τρία ακόμα χρόνια, δηλαδή ως το 2020. Του αυξάνει τις αποδοχές και βάζει υψηλότερες ρήτρες για το ΝΒΑ, αλλά και τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Αποδείχθηκαν… αχρείαστες, καθώς, στις ΗΠΑ δεν πήγε ποτέ και με επιλογή της ΚΑΕ που απορρίπτει το 2019 εξαιρετική πρόταση της ΤΣΣΚΑ για την πώλησή του, αποχωρεί ως ελεύθερος.

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (2020)

Το καλοκαίρι του 2020 με το συμβόλαιο του να λήγει το 2021 ανανεώνει μέχρι το 2023, μαζί με μια αναπροσαρμογή στις απολαβές του που βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός του δείχνει για μία ακόμα φορά, αλλά για πρώτη πρόωρα την έμπρακτη στήριξη στο πρόσωπό του και τον καθιστά μέλος της οικογένειας για περισσότερο από μία δεκαετία.

ΣΑΚΙΛ ΜΑΚΚΙΣΙΚ (2021)

Αποκτήθηκε με υπόδειξη του Γιώργου Μπαρτζώκα τον Φεβρουάριο του 2020, όμως η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επέτρεψε να αγωνιστεί πολύ. Τα πρώτα σημάδια όμως ήταν ήδη θετικά και έτσι τον Φεβρουάριο του 2021, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η συνεργασία του με την ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» τον ανανεώνουν μέχρι το 2023.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (2015)

Ο 54χρονος, είναι ο μοναδικός προπονητής που επί εποχής αδελφών Αγγελόπουλων έχει κληθεί να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του. Ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2014 με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2016, όμως τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και η δουλειά του ανταμείβονται το 2015, με πρόωρη επέκταση ως το 2018 και πολύ καλύτερες απολαβές.

Οι 9+1 πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x