Stories

Δέθηκε με «κιτριναϊκό» και μετά με «πρασιναϊκό»: Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και ΠΑΟ!

Με αφορμή το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, το sport-fm.gr παρουσιάζει μία άγνωστη προσωπική ιστορία της Ρένας Βλαχοπούλου, από εκείνες που θα μπορούσε να είχε πρωταγωνιστήσει στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στην αγαπημένη ελληνική ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ» η Ρένα Βλαχοπούλου βρέθηκε άθελά της και εξαιτίας μίας μεγάλης παρεξήγησης στο «στόχαστρο» εκπροσώπων ποδοσφαιρικών ομάδων που ήθελαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του μεγάλου μπαλαδόρου Χούλιο Μπάλμας.



Με αφορμή το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, το sport-fm.gr θυμίζει μία μοναδική ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη για την προσωπική ζωή της σπουδαίας ηθοποιού.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, ίσως είναι η μοναδική Ελληνίδα που πήρε… μεταγραφή από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό!

Η Ρένα Βλαχοπούλου, όπως είναι γνωστό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας και για να την βοηθήσει οικονομικά σε ηλικία 16 ετών αποφασίζει να τραγουδήσει επαγγελματικά σε ζαχαροπλαστείο στην Σπιανάδα.

Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού!

Σε ένα από τα ζαχαροπλαστεία της κεντρικής πλατείας του νησιού γνωρίζει τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Βασιλείου. Ήταν ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε από το 1936 μέχρι το 1945.

Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού!

Το καλοκαίρι του 1938 ο Βασιλείου, φωτογράφος στο επάγγελμα, επισκέφτηκε την Κέρκυρα, όπου συνάντησε τη νεαρή Βλαχοπούλου που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και την ζήτησε σε γάμο, και την επόμενη χρονιά ανέβηκαν παρουσία λίγων καλών φίλων τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ένα χρόνο αργότερα αρχίζει το καλλιτεχνικό ταξίδι της Ρένας Βλαχοπούλου, αφού εγκαταλείπει το αγαπημένο της νησί, για να κυνηγήσει στην Αθήνα το όνειρό της. Μάλιστα, το 18χρονο κορίτσι στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό, αφού την ανακάλυψε ο Μίμης Τραϊφόρος και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε να εμφανίζεται στο θέατρο «Μοντιάλ» της οδού Πανεπιστημίου, μαζί με τις αδελφές Καλουτά και είχε ντουέτο με τη Σοφία Βέμπο!

«Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ Κώστας Βασιλείου. Ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τον έλεγαν “μπαλαρίνα”, γιατί ήταν τόσο πολύστροφος, που δεν προλάβαιναν οι άλλοι ποδοσφαιριστές να τον μαρκάρουν», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού!

Με τον «δικέφαλο», ο Βασιλείου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα τις σεζόν 1938/39 και 1939/40 και ένα Κύπελλο, ενώ κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα συμμετείχε και σε τρεις φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ελλάδας.

Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού!

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, καθώς το 1940 οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα και οι αγαπημένοι της γονείς σκοτώθηκαν ακαριαία, η Ρένα Βλαχοπούλου αποφασίζει το 1943 να αφήσει τον «κιτρινόμαυρο» Βασιλείου για χάρη του Γιάννη Κωστόπουλου που ήταν γιος μεγαλοτραπεζίτη και μεγάλος θαυμαστής της.

Επρόκειτο για τον γενικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, ενός γοητευτικού άνδρα και bon viveur εκείνης της εποχής. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτέλεσε σκάνδαλο για την κατεχόμενη Αθήνα, αφού ο Κύπριος άσος έκανε μήνυση κατηγορώντας την για μοιχεία και τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «εκούσια απαγωγή»!

Οι γάμοι της Βλαχοπούλου με παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού!

Από την πλευρά του, ο αδερφός της σπουδαίας ηθοποιού είχε δηλώσει στην Espresso: «Ύστερα από τέσσερα χρόνια η Ρένα χώρισε από τον Βασιλείου και παντρεύτηκε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο, της γνωστής οικογένειας των τραπεζιτών».

Ωστόσο, ούτε αυτός ο γάμος κράτησε πολύ και μετά από τρία χρόνια η Ρένα Βλαχοπούλου αποφασίζει κατά τη διάρκεια περιοδείας της στη Μέση Ανατολή να χωρίσει το στέλεχος του «τριφυλλιού». Μετά από χρόνια, η ίδια εκμυστηρεύτηκε πως ο γάμος της με τον Βασιλείου αποτελούσε για εκείνη ένα «διαβατήριο» για τη ζωή που είχε πλάσει στα εφηβικά της όνειρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x