Stories

Τέτοιος ξένος δεν ξαναπέρασε από τον Ολυμπιακό: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποτελεί μέχρι και σήμερα την σημαία του Ολυμπιακού κι ας έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο λίγοι έχουν αφήσει το στίγμα τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ακόμη και σήμερα αποτελεί την σημαία του Ολυμπιακού.

Αγωνίστηκε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα 13 ολόκληρα χρόνια, γράφοντας τη δική του ιστορία! Ένας παικταράς με όλη την σημασία της λέξης, ο οποίος μια ημέρα σαν κι αυτή το 2009 αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, αφήνοντας φτωχότερο το ποδόσφαιρο.

Πάμε στο μακρινό πλέον 1991 όταν αποφάσισε να έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανηλειακού. Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο sportfm.gr πήρε αυτή την απόφαση λόγω του πολέμου που είχε ξεκινήσει στην Γιουγκοσλαβία.

«Είχαν ξεκινήσει οι δυσκολίες στην παλιά Γιουγκοσλαβία, άρχισε το 1991 ο πόλεμος και τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ήμουν δανεικός στην Σπάρτα Σουμπότιτσα από τον Ερυθρό Αστέρα, ξαναγύρισα στην ομάδα, δεν πήρα τις κατάλληλες ευκαιρίες, υπήρχαν τα προβλήματα γενικώς στη χώρα. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν ήθελε να με δώσει ξανά δανεικό, οπότε βρήκα μια λύση από το εξωτερικό και επειδή ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος αποφάσισα να ξεκινήσω από τον Πανηλειακό. Έτσι κατέβηκα στην Ελλάδα και έκανα μια νέα αρχή».

Ολυμπιακός: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Συνέχεια είχε η ομάδα της καρδιάς του, ο Ολυμπιακός, καθώς είχε δει τον Τζόρτζεβιτς στον Πανηλειακό και αμέσως τον έβαλε στο μάτι. Ωστόσο εκτός από τους Πειραιώτες, έντονο ενδιαφέρον είχε δείξει και η ΑΕΚ. Γιατί όμως ο Σέρβος διάλεξε τελικά τον Ολυμπιακό και όχι την Ένωση;

«Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που την συμπαθούσα πάρα πολύ τότε, ήρθα τον Δεκέμβριο του 1992 και το ‘93, ‘94, 95’ ήταν μια πολύ καλή ομάδα που έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που ζύγισα στην απόφασή μου ήταν ότι ο Ολυμπιακός διψούσε για τίτλους και πίστευα ότι πάει να γίνει κάτι καινούργιο. Είχα το σκεπτικό να πετύχω σε αυτή την αλλαγή και να πάρει μετά από τόσα χρόνια τίτλους η ομάδα. Αποδείχθηκε τελικά ότι αυτό το ζύγισμα ήταν πετυχημένο».

Έτσι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να φορέσει πρώτη φορά την φανέλα του Ολυμπιακού το 1996 και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Τίτλοι, επιτυχίες, τρόπαια!

Ολυμπιακός: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, φοβερές ντρίμπλες ήταν μόνο από τα λίγα χαρακτηριστικά του Τζόλε. Απίστευτος εκτελεστής των στημένων φάσεων, πολύ σύντομα έγινε η σημαία της ομάδας. Ο κόσμος τον αγαπούσε όσο λίγους και ο παίκτης τους αγάπησε το ίδιο.

Τα πρώτα πέντε χρόνια με τον Ολυμπιακό σκόραρε 50 φορές και κέρδισε πέντε πρωταθλήματα. Την 6η του χρονιά στους «ερυθρόλευκους», την σεζόν 2002/03 πέτυχε 14 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ. Επιπλέον, ο Τζόλε σκόραρε 4 γκολ σε 6 ματς στο Champions League, πετυχαίνοντας και χατ-τρικ κόντρα στη Λεβερκούζεν σε εκείνο το εμφατικό 6-2 των Πειραιωτών στη Ριζούπολη. Την επόμενη σεζόν, πέτυχε 10 γκολ στο πρωτάθλημα, μοιράζοντας 22 ασίστ. Ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στην πρώτη Εθνική, αν και εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στα 34 του χρόνια ο Τζόρτζεβιτς την σεζόν 2005/06 πέτυχε 15 γκολ και ήταν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να πετυχαίνει νταμπλ και να συμμετέχει στο Μουντιάλ του 2006 με τη Σερβία. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα για 10η φορά στα 11 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά, ενώ είχε να αντιμετωπίσει λίγες ημέρες αργότερα μια σημαντική απώλεια, του μικρότερου αδερφού του που πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα. Εκείνη η χρονιά ήταν από τις χειρότερες του Σέρβου, καθώς παραλίγο να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του σε τροχαίο, βλέποντας το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ο παίκτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει 12 συνολικά. Ακολουθούν με 10 κατακτήσεις οι Αντώνης Νικοπολίδης, Αλέκος Αλεξανδρής, Γιώργος Ανατολάκης και Μίμης Δομάζος.

Ολυμπιακός: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Σε ερώτηση σε συνέντευξη στο sportfm.gr για το τέλος της καριέρας του στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ που έληξε με σκορ 4-4 είχε αναφέρει:

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά για όλα υπάρχει ένα τέλος. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω έναν από τους ωραιότερους αγώνες που έχω δει ή έχω ζήσει ο ίδιος, ένα εξαιρετικό ματς. Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι το απόλαυσα με την ψυχή μου, γιατί ήταν ένα από τα τελευταία ντέρμπι που ήταν και οι οπαδοί των δύο ομάδων στο γήπεδο. Όταν υπάρχουν οπαδοί μόνο από τη μία ομάδα δεν νιώθεις το ντέρμπι και σε αυτό το παιχνίδι αυτή η ένταση, οι ανατροπές, οι πανηγυρισμοί. Υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και εύχομαι κάποια στιγμή οι νέοι να το ξαναζήσουν αυτό και να επανέλθει αυτό, κάτι που είναι φυσιολογικό. Να υπάρχει κόσμος και από τις δύο πλευρές στα παιχνίδια.

Ήταν κάτι το ξεχωριστό. Από εκεί και πέρα, έκλεισε αυτός ο κύκλος, τελείωσε. Νομίζω ότι ό,τι είχα να δώσω το έδωσα, έφυγα γεμάτος. Αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες προσαρμογής στην καθημερινότητα γιατί 25 χρόνια ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και υπήρχε μια συνήθεια, που ήταν δύσκολοι».


Ολυμπιακός: 13 χρόνια από το τέλος εποχής του Τζόλε!

Ο Τζόλε αποτελεί έναν παίκτη ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στον Ολυμπιακό , στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και 13 χρόνια μετά την απόσυρσή του, όλοι οι φίλαθλοι τον μνημονεύονται με αγάπη και θαυμασμό!

«Είναι μέρος της οικογένειάς μου. Όλες τις ομάδες και όλους τους αντιπάλους τούς σέβομαι και τους εκτιμώ, αλλά όταν περνάς τόσα χρόνια σε μία ομάδα και ο περισσότερος χρόνος είναι πετυχημένος και ευχάριστος, το μόνο που μπορείς να πεις είναι πως αποτελεί μέρος της οικογένειάς σου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x