Stories

Ολυμπιακός: Repeat ήττα από Λεβαδειακό μετά από 15 χρόνια και τον… Λεμονή

Ο Λεβαδειακός νίκησε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από ένα «πικρό» 3-2, όταν οι Βοιωτοί είχαν στον πάγκο τους τον… Τάκη Λεμονή.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από τον Λεβαδειακό στο πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου και αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Πειραιωτών από τους Βοιωτούς εδώ και 15,5 χρόνια.

Στις 30 Απριλίου του 2006 ο Λεβαδειακός, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο (!) υποδεχόταν τον Ολυμπιακό για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήθελε νίκη σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα για να σωθεί. Οι Πειραιώτες του Τροντ Σόλιντ, που είχαν ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, έχασαν τότε (όπως και το απόγευμα της Τετάρτης) με 3-2, αλλά οι Βοιωτοί δεν κατάφεραν στο τέλος της σεζόν να σωθούν.

Όπως και στο ματς Κυπέλλου, ο Λεβαδειακός είχε μπει φουριόζος προηγούμενος με 3-0 στο 17’, με γκολ των Δημητρόπουλου (6’), Μπούσι (9’) και Ρούσεφ (17’). Στο ημίχρονο ο Νορβηγός τεχνικός, σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ, ήταν έξαλλος και φώναζε στους παίκτες του «… προσέξτε μη γίνουμε ρεζίλι! Να μη γελοιοποιηθούμε. Θέλω να αλλάξετε τακτική και να παίξετε καλή μπάλα για να ανατρέψετε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά για ποια τακτική να μιλήσουμε, όταν στο πρώτο ημίχρονο χάσατε όλες τις μονομαχίες. Δεν κερδίσατε ούτε μία».

Ο Ολυμπιακός μείωσε με γκολ των Μάριτς (48’) και Κωνσταντίνου (60’), αλλά το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος. Η ήττα αυτή λειτούργησε ως «καμπανάκι» αφύπνισης για τους Πειραιώτες, που λίγες μέρες μετά, στις 10 Μαΐου, νικούσαν με 3-0 την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο στον τελικό του Κυπέλλου κάνοντας το νταμπλ.



Από εκείνο το ματς το 2006, ο Ολυμπιακός σε 23 ματς δεν είχε χάσει ούτε μία φορά από τον Λεβαδειακό, μετρώντας μόλις δύο ισοπαλίες, αμφότερες με 1-1 στη Βοιωτία, το 2007 και το 2018 για την Super League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x