Stories

Ηγέτης, αρχηγός και πάνω απ' όλα… Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτούνης άξιζε αυτόν τον τελικό!

Ήταν δίκαιο για τον φυσικό ηγέτη του Ολυμπιακού να είναι παρόντας στη μεγαλύτερη στιγμή του συλλόγου, ιδιαίτερα μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του που τον έκαναν ακόμη πιο δυνατό.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτουνης άξιζε αυτόν τον τελικό!

Ο Ολυμπιακός ζει το όνειρό του, ένα όνειρο τρελό όπως φωνάζουν οι φίλοι της ομάδας τόσα και τόσα χρόνια. Έναν ευρωπαϊκό τελικό! Και έγινε, με τους «ερυθρόλευκους» στις 29 Μαΐου να αντιμετωπίζουν τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena και να αποδεικνύουν σε όλους πως αυτή την ομάδα ακόμα και στα δύσκολα δεν πρέπει να την ξεγράφει κανείς.

Από αυτή τη μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών -ευτυχώς- δεν έλειψε ο αρχηγός της, ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος άξιζε όσο κανείς άλλος να ζήσει κάτι τέτοιο. Η επιτομή του αρχηγού, του ποδοσφαιριστή-ηγέτη ο οποίος μπορεί να σε πάρει από το χέρι και να σε οδηγήσει σε μεγάλες βραδιές που θα μείνουν στην ιστορία. Ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό που τον «μεγάλωσε» και τον έκανε αυτό τον παίκτη, αυτόν τον εμβληματικό αρχηγό. Βλέπεις τον 31χρονο σε κάθε ματς να παίζει με πάθος και να χαίρεται την κάθε στιγμή. Πώς να μην χαρεί κιόλας για την ομάδα της καρδιάς του;

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτουνης άξιζε αυτόν τον τελικό!

Δεν ήταν όμως όλα τέλεια τα τελευταία χρόνια για τον Φορτούνη. Αμφισβητήθηκε, έπεσε, αλλά σηκώθηκε πιο δυνατός από ποτέ. Πέρασε δυο χιαστούς και στα δυο πόδια και εκείνος δείχνει να μην χαμπαριάζει τίποτα. Παίζει σα να μην έχει τραυματιστεί ποτέ, παίζει σαν παιδί και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Εδώ και δέκα χρόνια φοράει τα ερυθρόλευκα και έχει δώσει τα πάντα!

Με τον Ολυμπιακό μετράει έξι πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα, ενώ από ατομικούς τίτλους έχει μπόλικους. Συγκεκριμένα έχει αναδειχθεί:

-Μέλος στην καλύτερη εντεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ 2015-16, για τη 2η αγωνιστική στην Φάση των 32[95]
-Μέλος της καλύτερης ομάδας (Team of the Tournament) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-19 2011
-Πρώτος σκόρερ της Super League με 18 γκολ (2015-16)[96]
-Πρώτος σε ασίστ στη Super League με 13 ασίστ (2015-16)
-Πρώτος σε ασίστ στη Super League με 9 ασίστ (2017-18)
-Πρώτος σε ασίστ στη Super League με 9 ασίστ (2018-19)
-Πρώτος σε ασίστ στη Super League με 11 ασίστ (2020-21)
-MVP της Super League (2015-16)
-MVP της Super League (2018-19)
-Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (2015-2016)
-Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (2018-2019)
-Μέλος της καλύτερης εντεκάδας του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 2015-16
-Μέλος της καλύτερης εντεκάδας του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 2016-17
-Μέλος της καλύτερης εντεκάδας του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 2018-19
-Πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού όλων των εποχών



Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Φορτούνης θα δέσει για πάντα στο λιμάνι του. Θα βρίσκεται στην συμπλήρωση των 100 χρόνων της ομάδας και σε λίγες ημέρες θα δώσει και την ψυχή του, όπως κάνει πάντα, για να σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πετάξει από χαρά στα ουράνια μαζί με όλους στον σύλλογο.

«Αυτή τη στιγμή δεν το έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει, είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Κάναμε έναν άθλο. Παίξαμε κόντρα σε μία καταπληκτική ομάδα, παίξαμε καλύτερα και στα δύο ματς, το αξίζαμε.

Ευχαριστούμε τον κόσμο τους περιμένουμε στον τελικό. Είχαμε καλή τακτική, ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή, μας βοήθησαν πάρα πολύ τα γκολ του Ελ Κααμπί κάναμε έναν άθλο και πάμε να το σηκώσουμε»
, ήταν τα λόγια του μετά την σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League.

Από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος και στη μυθική πρόκριση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Ο ηγέτης με τη Φενέρμπαχτσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με μια γκολάρα και μια εκπληκτική ασίστ, στον Γιόβετιτς, που μόνο αυτός και λίγοι ακόμη παίκτες θα μπορούσαν να δώσουν. Έφτυσε τα «σωθικά» του στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, ήταν εκ των κορυφαίων και στα δύο ιδιαίτερα απαιτητικά ημιτελικά με την Άστον Βίλα.






Ο Φορτούνης είναι ένας παίκτης τόσα χρόνια ο οποίος δεν έχει προκαλέσει ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδων. Κρατάει χαμηλό προφίλ, είναι ταπεινός και κοιτάζει μόνο αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να παίζει ποδόσφαιρο.

Αν ένας ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια άξιζε να ζήσει ένα τέτοιο βράδυ, σίγουρα αυτός ήταν ο Κώστας. Ο τύπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με την ιστορία του Ολυμπιακού, αυτός που θα μπει με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο στο χορτάρι της «OPAP Arena». Αυτός ο παικταράς που εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα παραλάβει στα χέρια του και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου και ομάδας ελληνικού ποδοσφαίρου…

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτουνης άξιζε αυτόν τον τελικό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x