Stories

Ο Τεξανός και ο «πρωτευουσιάνος» που βρήκαν το λιμάνι τους στον Πειραιά

Γουόκαπ και ΜακΚίσικ ανανεώσαν τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό και το sport-fm.gr καταγράφει το πόσο έδεσαν με την ιδιοσυγκρασία των Πειραιωτών προερχόμενοι από την... άλλη άκρη του κόσμου.

Σε μια χρονιά που σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος της αλλά τα «σημαντικότερα» τρόπαια δεν έχουν κριθεί ακόμα, οι περισσότερες ομάδες προετοιμάζονται να φορτσάρουν για πετύχουν τους στόχους τους και ύστερα να φτιάξουν το πλάνο της νέας σεζόν. Στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα και των αδερφών Αγγελόπουλων ισχύουν όλα τα παραπάνω και κάτι όμως ακόμα, ίσως ακόμα σημαντικότερο. Οι ανανεώσεις «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς, δείχνοντας ότι η επιθυμία για παραμονή στην elite δεν βασίζεται μόνο στα λόγια, αλλά περνάει και στις πράξεις, που μάλλον είναι και το σημαντικότερο όπως έχει αποδειχθεί στην ιστορία του μπάσκετ και σίγουρα στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Με τον Μουστάφα Φαλ και τον Σάσα Βεζένκοφ, του οποίου βέβαια η περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική, οι Πειραιώτες «έδεσαν» τους Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ, για τέσσερα και δύο χρόνια αντίστοιχα στο Στάδιος Ειρήνης και Φιλίας, με στόχο φυσικά να διατηρηθεί το υψηλό ατομικό επίπεδο που υπάρχει. Οι δύο Αμερικανοί αποτελούν εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις αγωνιστικά, με βίους αντίθετους στους ρόλους που έχουν μέσα στο παρκέ. Έχουν όμως και ένα τεράστιο κοινό. Γουστάρουν τρελά να παίζουν σε αυτή την ομάδα. Ήρθαν αμφότεροι με σκοπό να βοηθήσουν και έγιναν δύο από τα πιο σημαντικά γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή που θέλει και έχει κάθε δυνατότητα να το πιστεύει, ότι μπορεί να τα σηκώσει όλα φέτος.



Ο Τεξανός που έφτασε στον Πειραιά πριν δύο καλοκαίρια και ακόμα ψάχνει όλη η Ευρώπη να καταλάβει πως κατάφερε ο Ολυμπιακός να τον «βουτήξει» μέσα από τα χέρια όλων, μιας και είχε τρομακτική… ζήτηση μετά τις μαγικές εμφανίσεις στην Ζάλγκιρις, είναι ξεκίνησε ως η απόλυτη αμυντική μηχανή που πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βασικός με το σπαθί του, προσφορά στο σκοράρισμα, βραδιές με αμέτρητες ασίστ, μπλόκο σε κάθε αντίπαλη επίθεση και όποτε του’ρθει καρφώματα. Ένας μπασκετμπολίστας που ανεβάζει επίπεδα τους «ερυθρόλευκους» και τους κάνει να έχουν μια άνεση, μια ασφάλεια, μια ηρεμία σε όλους τους τομείς.

Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς ότι ο 30χρονος γκαρντ ήταν τρομερά κοντά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως η εμπόλεμη κατάσταση ειδικά εκείνο το διάστημα, τον έκανε να αφήσει αυτή την επαφή που είχε και να έρθει στην Ελλάδα. Αν δεν είχε συμβεί, ξέρεις κάποιος θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα; Δεν είμαστε μέντιουμ αλλά μάλλον όχι τόσο καλά. Η συνεισφορά είναι τρομακτικά μεγάλη, ενώ το σημαντικό είναι ότι ο… Θωμάς έχει μπει στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και απολαμβάνει κάθε στη χώρα μας. Αν δεν είχε ίσχυε αυτό, μάλλον δεν έβαζε την υπογραφή του τόσο εύκολα σε τετραετές συμβόλαιο, που ουσιαστικά τον οδηγεί… για πάντα στο λιμάνι.



Από την άλλη πλευρά, ένα παιδί γέννημα θρέμμα της Ουάσιγκτον εμφανίστηκε το 2020 στον Πειραιά, χωρίς κανένα λαμπερό παρελθόν, αλλά αστραφτερό μέλλον. Είναι ορισμός των λέξεων «τίμιος, εργατικός, πολύτιμος», ενώ έχει αποδεχθεί ότι δεν είναι βασικός, αλλά όποτε μπαίνει δίνει και την ψυχή του. Ο κόσμος τον γνώρισε σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι και βάση στατιστικών ο «αγαπημένος» του αντίπαλος. Η οικογένειά του έχει μπει σε φουλ «ερυθρόλευκους» ρυθμούς, κάτι που τον βοήθησε να καθιερωθεί στο ΣΕΦ και να αγαπηθεί από τους οπαδούς, ως ένα παιδί που αγαπά το μπάσκετ και έχει καταλάβει ακριβώς που παίζει, αν και ήρθε από την άλλη άκρη του πλανήτη.

Οδεύει ώστε να γίνει ο μακροβιότερος Αμερικανός στην ιστορία του Ολυμπιακού, με έναν… ήσυχο τρόπο, χωρίς να έχει προκαλέσει ποτέ και έχοντας μπει για τα καλά στο νόημα του τι πρέπει να προσφέρει. Από τα πιο παλιά μέλη αυτή της επιτυχημένης παρέας που δίνει τη σωστή εντύπωση σε όσους συμπατριώτες του έρχονται στον Πειραιά ότι εδώ μπορούν να βρουν την μπασκετική Ιθάκη, αποκτώντας την ευκαιρία μέσα από το οργανισμό να βγάλουν στο παρκέ ό,τι καλύτερο έχουν. Έτσι και αλλιώς σημασία δεν έχει να είσαι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά να δουλεύεις και να προοδεύεις. Ο Σακίλ λοιπόν σίγουρα τα έχει κάνει αυτά.



Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και τα... άλλα παιδιά, είναι έτοιμα να ηγηθούν μιας σπουδαίας προσπάθειας που σκοπό έχει να μείνει στην ιστορία, ως μια από τις πιο επιτυχημένες, αν όχι η πιο επιτυχημένη, χρονιά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το δημιούργημα που υπάρχει και βασίζεται κυρίως σε παίκτες που δεν ήρθαν… χθες, έχει σκοπό και στόχο να πετύχει όλα όσα αναφέραμε. Ο χορός των ανανεώσεων πάντως δεν θα αργήσει λογικά να συνεχιστεί, ενώ θα έρθουν όμορφα πράγματα και για του χρόνου. Το τμήμα αυτό λαμβάνει τεράστιας ανταπόκρισης και αγάπης, κυρίως για το όμορφο μπάσκετ που παίζει αλλά και για την συμπάθεια που βγάζει στο φίλαθλο κοινό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x