Stories

Όταν ο Ντράζεν Πέτροβιτς έβαλε 115 πόντους στη Ρεάλ

Σαν σήμερα πριν 36 χρόνια ο Ντράζεν Πέτροβιτς σήκωνε την κούπα της Ευρώπης στο ΣΕΦ με την Τσιμπόνα απέναντι στη Ρεάλ και ολοκλήρωνε μια σεζόν με 115 πόντους εναντίον της.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν ικανός να κερδίσει μόνος του οποιαδήποτε ομάδα στα 80’s και τα 90’s. Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια το έκανε με τη φανέλα της Τσιμπόνα απέναντι στη Ρεάλ στον τελικό του Πρωταθλητριών του ΣΕΦ. Μόνο εκείνη τη σεζόν είχε βάλει 115 πόντους σε τρία ματς απέναντι στη μετέπειτα ομάδα του!



Ήταν 3 Απριλίου του 1985, όταν η ομάδα του Ζάγκρεμπ νικούσε με 87-78 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Ρεάλ Μαδρίτης κατακτώντας τη μεγάλη κούπα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς είχε «πετσοκόψει» την μετέπειτα ομάδα του με 36 πόντους, τους 26 στο δεύτερο ημίχρονο, τέσσερα χρόνια προτού στο ίδιο γήπεδο χαρίσει το Κυπελλούχων στη «βασίλισσα» απέναντι στην Καζέρτα του Όσκαρ Σμιντ (117-113) πετυχαίνοντας 62 πόντους.

Οι περίπου 15.000 θεατές ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα στο πλευρό της Τσιμπόνα. Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες που τάχθηκαν στο πλευρό της ομάδας του Πέτροβιτς, η οποία ένιωθε να παίζει σαν στο σπίτι της.

Τσιμπόνα (Νόβοσελ): Αλ. Πέτροβιτς 16, Ντρ. Πέτροβιτς 36, Τσούτουρα 16, Μ. Νάκιτς 7, Κνέγκο 10, Μπέτσιτς, Βουτσίτσεβιτς, Ούσιτς 2, Ι. Νάκιτς, Αράποβιτς.

Ρεάλ (Σάινθ): Κορμπαλάν 6, Ιτουριάγκα 15, Τζάκσον 10, Ρόμπινσον 22, Φ. Μαρτίν 14, Ντελ Κοράλ 2, Ρομάι 3, Βελάσκο 3, Ρουγγιάν 3, Α. Μαρτίν.



Στη Ρεάλ εκείνη τη σεζόν έβλεπαν εφιάλτες με τον Κροάτη γκαρντ. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων, με την Τσιμπόνα να νικά στο Ζάγκρεμπ με 99-90 με 44 πόντους του Πέτροβιτς, ενώ στον δεύτερο γύρο στη Μαδρίτη είχε 35 πόντους στη νέα νίκη της ομάδας του με 89-87.



Πριν τον τελικό του 1985, ο προπονητής της Ρεάλ, Λόλο Σάινθ, είχε ρωτηθεί πώς θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Πέτροβιτς. «Πρέπει να παίξουμε καλά και να προσευχηθούμε στο Θεό», είχε απαντήσει. Οι προσευχές όμως δεν έπιασαν, καθώς ο «γιος του διαβόλου» ήταν σεληνιασμένος, για άλλη μια φορά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x