Stories

Ούγκο Κάιπερς: Η «Ιθάκη» που βρήκε στα πάτρια εδάφη, η τριπλέτα-φωτιά και ο… Ντε Καμάργκο

Το sport-fm.gr καταγράφει τι κάνει ο Ούγκο Κάιπερς στην επιστροφή του στο Βέλγιο με τη Μαλίν, μετά το μέτριο πέρασμα από τον Ολυμπιακό.

Ήταν μία περίοδος, μεταξύ 2018 και 2019, που το όνομα του Ούγκο Κάιπερς ακουγόταν συχνά στην ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Τα 22 τέρματα που είχε πετύχει σε 28 αγώνες πρωταθλήματος στη Super League 2 με τον Εργοτέλη τη σεζόν 2017/18 είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ωστόσο η μεταγραφή είχε καταρρεύσει και ο ποδοσφαιριστής είχε καταλήξει έναν χρόνο αργότερα στον Ολυμπιακό.

Εκεί μέτρησε δύο μόλις γκολ σε 14 συμμετοχές συν άλλα πέντε σε 23 ματς με τη φανέλα της Αζαξιό (όπου έπαιξε δανεικός), προτού πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το Βέλγιο το προηγούμενο καλοκαίρι.



Εκεί, τον περίμενε η Μαλίν, στην οποία ο 25χρονος σήμερα επιθετικός φαίνεται πως βρήκε ξανά τον παλιό, καλό του εαυτό. Εκείνον που είχε δείξει στην Κρήτη πριν από κάποια χρόνια.

Σε 26 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Κάιπερς έχει μετρήσει δέκα γκολ και οκτώ ασίστ, με το πιο πρόσφατο τέρμα του να έρχεται στο εντός έδρας 2-2 με τη Σερκλ Μπριζ το Σάββατο (26/02).



Ολοκλήρωσε έτσι έναν τρομερό Φεβρουάριο, κατά τον οποίο είχε συμμετοχή σε γκολ και στα πέντε ματς όπου αγωνίστηκε! Πρώτα σκόραρε στο 3-2 επί της Μπέερσοτ, ακολούθησε η ασίστ στο 3-0 επί της Οστάνδης και έκτοτε σημείωσε από ένα γκολ στα παιχνίδια με Γκενκ (1-4), Αντβέρπ (2-1) και εσχάτως, Σερκλ.

Ο Βέλγος βρίσκεται στην πρώτη 15άδα των σκόρερ στη First Division, με τον Νίκολα Στορμ να είναι ο μοναδικός παίκτης της Μέχελεν που βρίσκεται πιο ψηλά από εκείνον – έχοντας να επιδείξει τον εντυπωσιακό απολογισμό των 15 τερμάτων.

Ο δε Κερίμ Μραμπτί έχει και αυτός δέκα, με τους τρεις να συνθέτουν μία από τις πιο επικίνδυνες τριάδες στο Βέλγιο φέτος.

Ο Κάιπερς έχει τη θέση του μοναδικού προωθημένου στο 4-2-3-1 του Βόουτερ Βράνκεν, με τον Βέλγο να παίζει στα αριστερά και τον Σουηδό ως επιτελικός χαφ – στα δεξιά βρίσκουμε τον έμπειρο Τζόφρι Χερμάν, με πιο μαζεμένα νούμερα (δύο γκολ και έξι ασίστ).



Εν συνόλω, η τριπλέτα Κάιπερς-Μραμπτί-Στορμ έχει φέτος 36 γκολ και 20 ασίστ να επιδείξει.

«Ο Κάιπερς είναι κορυφαίος επαγγελματίας» είχε πει σε συνέντευξή του ο Στορμ, που εξήγησε ότι «κανονικά πρέπει να είμαστε στο προπονητικό κέντρο στις 7:45, αλλά αυτός είναι ήδη στο γυμναστήριο από τις 7:30. Η εργατικότητά του είναι απίστευτη. Και είναι ένας από τους πιο δυνατούς σωματικά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του, ο πρώτος σκόρερ της Μαλίν, είχε αναφέρει ότι «μας ανοίγει πολλούς χώρους και επωφελούμαστε. Αξίζει αναγνώριση στην προσφορά του, βοηθά επιθετικά αλλά και αμυντικά».

Ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού και του Εργοτέλη λοιπόν δείχνει να έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην πατρίδα του, παραδίπλα από τη γενέτειρά του, Λιέγη.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, το Transfermarkt τον κοστολογεί στα δύο εκατομμύρια ευρώ – την ώρα που δεν είχε φτάσει ποτέ σε εξαψήφιο νούμερο όσο ανήκε σε ελληνική ομάδα. Ήδη μάλιστα σύλλογοι όπως η Γάνδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του να επιτρέπει στους Πειραιώτες να χαμογελούν.



Οι δε εμφανίσεις του Κάιπερς, οδήγησαν τον θρυλικό Ιγκόρ Ντε Καμάργκο στον... υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία! Ο 38χρονος πια επιθετικός ανήκε στη Μαλίν μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά τα πεπραγμένα του...νεανία τον έβγαλαν από την ενδεκάδα μετά από μερικές μαζεμένες συμμετοχές τον Δεκέμβριο και εν συνεχεία από την ομάδα, καθώς αποχώρησε για τη Μόλενμπεκ.

«Πιτσιρικάδες όπως ο Κάιπερς τον ξεπέρασαν» αναφέρει η Het Nieuwsblad σε συνέντευξη του άλλοτε φορ της Σταντάρ Λιέγης, της Γκενκ, της Γκλάντμπαχ, της Χόφενχαϊμ και του ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος πάντως έριξε το... καρφάκι του, αναφέροντας πως «οι νεαροί παίκτες δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα αν δεν έχουν δίπλα τους εμπειρότερους. Αλλά δεν θεωρώ ντροπή το ότι δεν κατάφερα να κλείσω την καριέρα μου στη Μαλίν. Πρέπει να ζυγίζω όσα λέω, απλά δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο μου φέρθηκαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x