Stories

Έχει τον τρόπο να περνάει στους «16» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός!

Το απόλυτο με εννιά προκρίσεις στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας μετράει την τελευταία 10ετία ο Παναθηναϊκός και ψάχνει το… 10 το καλό με τον Ατρόμητο, που τον έχει αποκλείσει! Το sport-fm.gr θυμάται…

Παναθηναϊκός:Έχει τον τρόπο να περνάει τους 32 του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται αύριο (27/10) στις 7:00 το απόγευμα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παιχνίδι νοκ άουτ, που κρίνει έναν τίτλο. Ή, για να είμαστε ακριβείς, την περαιτέρω παρουσία -εν προκειμένω- τόσο των «πράσινων» όσο και της ομάδας των δυτικών προαστίων στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια ποδοσφαιρική διοργάνωση και… όπου βγάλει.

Με την ψυχολογία αμφότερων «τσαλακωμένη», από τα πρόσφατα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, θα έλεγε κανείς «ποιος ασχολείται με το Κύπελλο;». Ωστόσο, δεν (μπορεί να) είναι έτσι…

Ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, δε, που πάντοτε οφείλει να κυνηγάει την διάκριση στην συγκεκριμένη διοργάνωση και το Κύπελλο να αποτελεί στόχο του!

Από εκεί και πέρα, ανεξαρτήτως έδρας, φόρμας, τραυματιών και… λοιπών, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαθέτει ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο κι ένα επιπλέον «όπλο». Την παράδοση.

Μια ματιά στα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού στην αντίστοιχη φάση του Κυπέλλου τα περασμένα χρόνια δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, διαθέτει την… τεχνογνωσία για να ξεπερνάει το εκάστοτε εμπόδιο και να συνεχίζει.

Για την ακρίβεια, εννιά φορές αγωνίστηκε το «τριφύλλι» στους «32» την τελευταία δεκαετία, μετρώντας ισάριθμες προκρίσεις!

Το sport-fn.gr κάνει βουτιά στο παρελθόν και σας τις θυμίζει όλες, μια προς μια…

«Καθάρισε» ο Βύντρα


Ο Λουκάς Βύντρα αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για εννιά χρόνια συνολικά και πέτυχε 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα εξ αυτών ήταν τη σεζόν 2011-12, απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη, στις 20 Δεκέμβρη του 2011. Όταν με κεφαλιά στο 22’ ο 40χρονος σήμερα αμυντικός της Λαμίας διαμόρφωσε το τελικό 0-1 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.



Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ…


Διπλά παιχνίδια την επόμενη χρονιά, με τους «πράσινους» να έχουν προβεί σε αντικατάσταση του Φερέιρα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και να βρίσκουν απέναντί τους την Προοδευτική.

Πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, μια… βροχερή Πέμπτη στις 29 Νοέμβρη του 2012 και την παράσταση κλέβει ο Μπρούνο Φορναρόλι. Ο λόγος; Ο Ουρουγουανός επιθετικός κάνει… σεφτέ, σκοράροντας στο 44’ και στο 62’, ενώ αυτά είναι και τα μοναδικά του μέχρι το τέλος της σεζόν! Μεσολαβεί το 2-0 από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 45ο λεπτό, ενώ το τελικό 4-0 «γράφει» ο Πάπε Σο, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη με κεφαλιά…



Η ρεβάνς στον Κορυδαλλό, στις 19 Δεκέμβρη, είναι… τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 2-1. Με τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο 6’ χάρτη στον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, τους Αντώνη Πετρόπουλο και Χάρη Μαυρία να χρίζονται σκόρερ και τον Στέφανο Καπίνο να αποκρούει πέναλτι του Λέκκα.



Τα… χρειάστηκε αλλά πέρασε


Την περίοδο 2013-14 το format του Κυπέλλου παραμένει ίδιο. Όπως και το… αποτέλεσμα, για τον ΠΑΟ, που φτάνει μάλιστα μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου!

Ο Εργοτέλης είναι το πρώτο «εμπόδιο» που συναντούν, με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να λυτρώνει την ομάδα του στο 90’, με κεφαλιά, για το τελικό 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 25 Σεπτέμβρη του 2013. Νωρίτερα, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης είχε ανοίξει το σκορ στο 41’, ενώ είχε ακολουθήσει η ισοφάριση στο 59’ από τον Γιώργο Διαμαντάκο…



Ο επαναληπτικός στο Παγκρήτιο στάδιο έναν μήνα μετά αποδεικνύεται εξίσου «πονηρός», για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Όμως, μια κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ με το… καλημέρα στην επανάληψη, από ασίστ του Ντάνιελ Πράνιτς είναι αρκετή για τη νίκη-πρόκριση, με 2Χ2!



Ξεμπέρδεψε νωρίς


Την επόμενη χρονιά καθιερώνεται η φάση των ομίλων, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν συναντάει κάποιο πρόβλημα ως προς την πρόκριση από τον Η’ όμιλο.

Ξεκινάει με «διπλό» στον Βόλο χάρη σε γκολ του Αμπντούλ Ατζαγκούν στο 17’, απέναντι τον τοπικό Ολυμπιακό. Νικάει και τον Παναιτωλικό στην Λεωφόρο με 3-1, με τέρματα των Κλωναρίδη στο 50’, Ουασίμ Μπούι στο 58’ και Μπεργκ στο 84’ -έχοντας μεσολαβήσει η ισοφάριση δια ποδός Κουτρουμάνου στο 62ο λεπτό- και εξασφαλίζει το «εισιτήριο»… πρόωρα.

Έτσι, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στα Χανιά, με την ομώνυμη ομάδα, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και λήγει 2-2. Μάλιστα, το παίζει με… 11 Έλληνες στο βασικό του σχήμα!



Με την ίδια συνταγή!


Μια από τα ίδια θα έλεγε κανείς περιγράφοντας την κατάσταση της σεζόν 2015-16. Οι «τριφυλλοφόροι» τοποθετούνται στον Δ’ όμιλο, ξεκινώντας με 3-0 επί του Λεβαδειακού, χάρη σε κερδισμένο πέναλτι του Σωτήρη Νίνη που εκτέλεσε ο ίδιος στο 24’, κεφαλιά του Στάθη Ταυλαρίδη από ασίστ του Νίνη δύο λεπτά μετά και τον Κλωναρίδη να διαμορφώνει το σκορ στο 77ο λεπτό.

Ακολουθεί η νίκη μέσα στην Πάτρα, με 2-1 και δις σκόρερ τον Κλωναρίδη, στο 7’ και στο 41’, ενώ ο Λάμπρος Στεργίδης πέτυχε το γκολ της τιμής της Παναχαϊκής στο 90ο λεπτό.

Για να έρθει το ταξίδι… αναψυχής στην Κέρκυρα, με τον Παναθηναϊκό «περασμένο» και το 1-1, από τα τέρματα του πρώην «πράσινου» Παναγιώτη Βλάχου και του Κλωναρίδη.



Τρίτη και… παραλίγο φαρμακερή!


Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον Γ’ όμιλο και… μια ανάσα από το κάζο του πρόωρου αποκλεισμού. «Λευκή ισοπαλία» με τον Ηρακλή στην Λεωφόρο, ήττα από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 2-1, παρά το γκολ του Μπεργκ στο 31’, με ανατροπή και τους Αμπντέλ Χαντί-Μάριος Ογκμπόε να την «υπογράφουν», με πέναλτι στο 69ο και σουτ στο 84ο λεπτό αντίστοιχα.

Το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 15 Δεκέμβρη του 2016 στην Ριζούπολη, αποκτάει χαρακτήρα… τελικού. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη, την οποία και παίρνουν με επεισοδιακό τρόπο. Ο Σάββας Σιατραβάνης στέλνει την «ελαφρά ταξιαρχία» στα αποδυτήρια προηγούμενη 2-0, με ισάριθμα γκολ στο 11’ και στο 43’. Ακολουθούν τρία γκολ σε 11’ για τον Παναθηναϊκό με Μπεργκ, Πολ Ζοσέ Εμποκού και Σεμπάστιαν Λέτο. Ενώ μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο Γιώργος Ντάσιος με αυτογκόλ κάνει το 2-4 στο 74’, ο Νούνο Ρέις αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 75’ και ο Σιατραβάνης σκοράρει με πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό, για το τελικό 3-4!



Επιστροφή στην… κανονικότητα


Μια ακόμα χρονιά με το «μοντέλο» των ομίλων, τον ΠΑΟ να συμμετέχει στον Η’ όμιλο και να περνάει κάνοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία, ως… συνήθως δηλαδή.

Πρεμιέρα με την Λάρισα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και τους Αντρές Τσάβες και Γκιγέρμο Μολίνς να… ευθύνονται για το τελικό 2-0. Επικράτηση στην Καρδίτσα, υπό καταρρακτώδη βροχή, με 2-1 και ανατροπή, με τους Άντονι Μουνιέ και Μολίνς να «ακυρώνουν» το προβάδισμα της Αναγέννησης με τον Πλαβούκο. Καθώς και εκτός έδρας ισοπαλία με την Παναχαϊκή, με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ να ανοίγει το σκορ και τον Αργυρόπουλο να ισοφαρίζει με πέναλτι…



Σκόραρε σε όλα τα ματς και πέρασε


Την περίοδο 2018-19, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κληρώνεται στον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Παναιτωλικό, Ιεράπετρα και Κισσαμικό.

Περνάει δύσκολα από το Αγρίνιο, χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 84ο λεπτό, βλέπει τον ΟΦΙ να της βάζει δύσκολα και να φεύγει από το ΟΑΚΑ με το 2-2 (20’ Χατζηθεοδωρίδης, 90’ Καμπετσής – 25’ Χίζι, 43’ Αναστασόπουλος), για να κλείσει τον όμιλο με το «διπλό» στα Περιβόλια, με 2-1 από τις προσπάθειες των Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Νίκου Βέργου στο 7ο και στο 75ο λεπτό και έχοντας βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια να περάσει στους «16».



Με συνοπτικές διαδικασίες…


Την σεζόν 2019-20 το Κύπελλο επιστρέφει στο… προηγούμενο καθεστώς με την φάση των 32 να περιλαμβάνει διπλές αναμετρήσεις και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Παναχαϊκή.

Πρώτος αγώνας στις 30 Οκτωβρίου του 2019 στην Πάτρα, με τον Γιάννη Μπουζούκη να βάζει μπροστά την ομάδα του από το 26’, ενώ με αυτογκόλ ο Παναγιώτης Μωραϊτης κάνει και το 0-2, στο 45’. Ο ίδιος παίκτης μειώνει στο 64ο λεπτό για τους Αχαιούς, που μένουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Ρουγκάλα στο 70’, ενώ η κεφαλιά του Δημήτρη Κουρμπέλη διαμορφώνει το τελικό 1-3, στο αμέσως επόμενο λεπτό.



Η ρεβάνς στο Ολυμπιακό στάδιο δεν κρύβει απρόοπτα για το «τριφύλλι», που επικρατεί και πάλι, αυτή την φορά με 2-0, στις 5 Δεκέμβρη του 2019. Με τον Δημήτρη Κολοβό να σκοράρει στο 52’ και να «σερβίρει» στον Αργύρη Καμπετσή στο 71’.



Δεν συμμετείχε στην φάση


Για να φτάσουμε στην περσινή χρονιά, όπου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός:Έχει τον τρόπο να περνάει τους 32 του Κυπέλλου

Η… προϊστορία του Ατρόμητου


Από εκεί και πέρα αν και θα περίμενε κανείς να υπάρχει πληθώρα αναμετρήσεων, στο μέτρο του δυνατού, εντούτοις Παναθηναϊκός και Ατρόμητος έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά, σε διπλές αναμετρήσεις, για τον θεσμό του Κυπέλλου στο παρελθόν.

Ήταν την σεζόν 2015-16, με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα και τον Γιώργο Κουτρουμπή να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87ο λεπτό.

Ο επαναληπτικός στο Περιστέρι πήγαινε εξίσου «σβηστά», για να έρθει ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Μίλος Στόιτσεφ με μονοκόμματο σουτ στο 65’ και μαζί το 1-0 που διατηρήθηκε μέχρι τέλους ενώ φυσικά χάρισε στους γηπεδούχους την πρόκριση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x