Stories

Παναθηναϊκός: Οι ισόπαλες πρεμιέρες στα play-offs και ο… θρίαμβος στην Τρίπολη

Μια νίκη έχει την τελευταία 10ετία ο Παναθηναϊκός στο εκάστοτε πρώτο του ματς στο «μίνι πρωτάθλημα» αλλά κι ένα επιβλητικό 4-0 επί του Αστέρα!

Τα φετινά play-offs βρίσκουν τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής.

Παιχνίδι που, σε θεωρητικό επίπεδο, φαντάζει ως η πιο βατή «έξοδος» των «πράσινων» σε αυτό το «μίνι πρωτάθλημα» των 10 αγώνων που θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της επόμενης περιόδου, βάσει ονόματος και υπολοίπων… συναγωνιστών.

Παράλληλα, όμως, είναι κι ένα ματς με την δική του, ξεχωριστή θα έλεγε κανείς, σημειολογία για τον Παναθηναϊκό με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα του ξανά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»…

Βλέπετε, η προηγούμενη συνάντηση των δύο εν λόγω αντιπάλων στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας αφενός κατέληξε σε έναν περιφανή θρίαμβο του «τριφυλλιού», μετά την επικράτηση τους με το ευρύ 4-0!

Αφετέρου, συνιστά και την μοναδική νίκη του Παναθηναϊκού στην εκάστοτε πρεμιέρα του στα play-offs της τελευταίας δεκαετίας. Ενώ, στο ίδιο διάστημα, μετράει άλλες πέντε ισοπαλίες και καμία ήττα…

Το sport-fm.gr θυμάται όλα τα «επίμαχα» παιχνίδια, ένα προς ένα και σας τα προσφέρει στο… πιάτο.

Ισοπαλία με τύχη

Την σεζόν 2011-12, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ατρόμητο, στις 2 Μαΐου του 2012, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στην ισοπαλία, με σκορ 1-1.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Πίτου Γκαρσία με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση για την ομάδα του, έκανε το 0-1 για τους Περιστεριώτες!

Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια ενώ στάθηκαν διπλά τυχεροί: αφενός στο 49’ με τον Καραμάνο να έχει δοκάρι κι αφετέρου πέντε λεπτά μετά, όταν η μπάλα κόντραρε στον Τόμας, στρώθηκε στον Τοτσέ κι εκείνος με νέο διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα…



Άλλαξαν οι «ρόλοι», όχι το αποτέλεσμα


Δύο χρόνια μετά, για την περίοδο 2013-14, είναι ο Ατρόμητος εκείνος που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, στις 30 Απριλίου του 2014 και τον αγώνα να λήγει ξανά ισόπαλος, πάλι με σκορ 1-1.

Αυτή την φορά, το «τριφύλλι» ξεκίνησε καλύτερα, με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί και στον… φωτεινό πίνακα, καθώς στο 18’ και μετά από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, με σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Αμπέϊντ πέτυχε το 0-1 για την ομάδα του!

Ωστόσο, στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, ο Ταυλαρίδης απάντησε με το… ίδιο νόμισμα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες από τα δεξιά, «σφραγίζοντας» τελικά την ισοπαλία...



Ο… οδηγός για το σήμερα!


Την αμέσως επόμενη χρονιά (σ.σ. 2014-15) ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τρίπολη, για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, στις 20 \Μάη του 2015, με το επιβλητικό 0-4 να μην αναμένεται ούτε από τον ίδιο τον…Γιάννη Αναστασίου, τότε!

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 26’ χάρη σε σέντρα του Νάνο από… δεξιά και προβολή του Σίλντενφελντ, ενώ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Κλωναρίδης έβγαλε τον Καρέλη τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο. εκείνος τον πέρασε κι «έγραψε» το 0-2…

Ξανά ο Καρέλης, στο 55’, ύστερα από ωραία αντεπίθεση σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ οκτώ λεπτά πριν τη λήξη ο Μπεργκ με φοβερό πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.



Πρώτα η γκάφα, μετά η «ζωγραφιά»


Την σεζόν 2015-16, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται και πάλι μακριά από το «σπίτι» του, έστω και όχι… πάρα πολύ, υπό την έννοια ότι αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στις 11 Μαΐου του 2016 στη Νέα Σμύρνη.

Το ματς είναι «σφιχτό», όμως, από παρακινδυνευμένο γύρισμα του Νάνο προς τον Στιλ και την μπάλα να φεύγει τελικά μέσα από τα χέρια του δεύτερου, ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το ένατο τέρμα του κι έκανε το 1-0, σε κενή εστία στο 52ο λεπτό

Ευτυχώς για τον Άγγλο τερματοφύλακα, ωστόσο, στο 66’ από κάθετη πάσα του Μέστο, ο Λέτο γύρισε επί τόπου, «έπιασε» ένα εκπληκτικό σουτ και ισοφάρισε σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!



Μια απ’ τα ίδια…

Την αμέσως επόμενη χρονιά, οι δύο ομάδες… ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 14/05/2017 και πάλι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι -τί άλλο;- ισοπαλία, ξανά με σκορ 1-1

Αυτή την φορά, βέβαια, είναι ο ΠΑΟ εκείνος που ανοίγει πρώτος το σκορ, στα… τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, με σουτ του Μπεργκ από το ύψος της περιοχής, παρότι μάλιστα αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 12’, λόγω της αποβολής του Ζέκα με απευθείας κόκκινη, για φάουλ στον Μασούντ!

Ωστόσο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στην ισοφάριση, καθώς από σέντρα του Μασούντ και κεφαλιά-πάσα του Μπεν, ο Μασούρας με μια ακόμα κεφαλιά νίκησε τον Βλαχοδήμο.



Η… καθιερωμένη ισοπαλία

Για να φτάσουμε στην τελευταία χρονικά πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, την περυσινή, με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο στο ΟΑΚΑ, στις 7 Ιουνίου του 2020.

Ματς στο οποίο το «τριφύλλι» είδε να μην καταλογίζεται πέναλτι σε… διπλή ανατροπή του Γιόχανσον από τους Λόπες και Σιμόες, είδε να ακυρώνεται γκολ του Μακέντα για φάουλ του στον Λιβάγια στο ξεκίνημα της φάσης στο 52’, αλλά τελικά προηγήθηκε με τον Ιταλό να σκοράρει στο 65’ από ασίστ του Νάγκι.

Για να έρθει τελικά η απάντηση από πλευράς «Ένωσης», με τον Λιβάγια να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 76ο λεπτό με μια πολύ όμορφη ενέργεια και το 1-1 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x