Stories

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ο αντίπαλος Μπόλονι, οι κοινοί παρονομαστές και οι Γκαρσία-Βϊεϊρίνια!

Στην εποχή που ο Λάζλο Μπόλονι ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ και αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν αρκετοί... γνώριμοι για τις δύο ομάδες ποδοσφαιριστές.

Γνωρίσαμε τον Λάζλο Μπόλονι στην Ελλάδα, όταν ήρθε για να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ήταν το όχι τόσο μακρινό, ούτε και τόσο κοντινό βέβαια, καλοκαίρι του 2011 που ο Ρουμάνος κόουτς ήρθε στη χώρα μας για τον «δικέφαλο του βορρά» και πρόλαβε στον έναν σχεδόν χρόνο που παρέμεινε να αντιμετωπίσει την τωρινή του ομάδα τέσσερις φορές. Όλα τα ματς για το πρωτάθλημα, δύο για την κανονική διάρκεια και δύο για τα πλέι οφ.

Ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Λάζλο Μπόλονι κατέγραψε 2 νίκες και 2 ήττες. Σε όλα, κατέβασε την ομάδα του με αυτό το κλασικό, σφιχτό 4-2-3-1, με τα αποτελέσματα εν τέλει να αποδεικνύονται ισορροπημένα στις μάχες των δύο ομάδων. Με μία νίκη, μία ήττα εντός και το ίδιο εκτός (αλλά στο ΟΑΚΑ και όχι στη Λεωφόρο).

Σε αυτά τα παιχνίδια υπήρξαν αρκετοί και διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Μπήκαν εννέα γκολ με επτά διαφορετικούς σκόρερ, ενώ αγωνίστηκαν 42 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Από πλευράς ΠΑΟΚ 23, από αυτή του Παναθηναϊκού 19! Μέσα σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, υπήρξαν αρκετά γνώριμα πρόσωπα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η επιστροφή του Βιτόλο στην Τούμπα

Στο πρώτο μεταξύ τους ματς (30 Οκτωβρίου 2011), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Κώστας Χαλκιάς υπερασπίστηκε (ή μάλλον δεν) την εστία του ΠΑΟΚ, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα με το τριφύλλι από τα τμήματα των ακαδημιών μέχρι και το 2005. Ο Βίκτορ Βιτόλο μόλις είχε μετακομίσει από Θεσσαλονίκη-Αθήνα και έπαιξε για πρώτη φορά ως αντίπαλος με τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ οι Σπυρόπουλος, Κατσουράνης αγωνίστηκαν μετέπειτα στον ΠΑΟΚ. Στα του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί με προβάδισμα τριών τερμάτων στο 70ο λεπτό χάρη στα γκολ των Κλέιτον (33'), Κουίνσι (56'), Λέτο (70'), με τον Βιεϊρίνια απλώς να μειώνει στο 85'.



Ο Σαλπι-γκολ και ο Λάζαρος

Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου (4 Μαρτίου 2012), ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πάρει το «διπλό» αφού επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε το δεύτερο τέρμα στο 84ο λεπτό που κλείδωσε τη νίκη των φιλοξενούμενων, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του στην οποία είχε πάει από τον ΠΑΟΚ το 2006 και κάθισε ως το 2010 για να... επιστρέψει. Βασικός για τους πράσινους ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, αρκετά χρόνια πριν περάσει και από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το σκορ είχε ανοίξει ο Λίνο (52').



Τον πλήγωσε ξανά ο Σαλπιγγίδης

Η τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ (10 Μαΐου 2012) βρήκε αντιμέτωπος ξανά τις δύο ομάδες. Στην Τούμπα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι υποδέχτηκε την... μετέπειτα ομάδα του και την νίκησε με 1-0. Τα γνώρισμα πρόσωπα φυσικά και πάλι τα ίδια και... αρκετά. Σαλπιγγίδης-Χαλκιάς από πλευράς ΠΑΟΚ, Βιτόλο-Χριστοδουλόπουλος από την άλλη. Μοναδικός σκόρερ του παιχνιδιού ο Δημήτης Σαλπιγγίδης στο 32', πληγώνοντας για δεύτερο σερί παιχνίδι το "τριφύλλι".



Νίκη πρωτιάς με... συμμετοχή των πρώην

Τέταρτη και τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες εκείνη τη σεζόν ήταν τρεις ημέρες αργότερα (σσ. 13 Μαΐου). Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ του Μπόλονι, επικρατώντας 2-0 και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για να πάρει την πρωτιά στα πλέι-οφ και δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, όπως και τελικά έγινε. Ένας πρώην «θεσσαλονικιός» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο βασικό σχήμα και ένα ακόμη, ο Βιτόλο, να έρχεται από τον πάγκο για τους νικητές (με τα γκολ των Τοτσέ, Κλέιτον), με τον Κατσουράνη να έρχεται από τον πάγκο και αυτός και να πηγαίνει μετέπειτα στην Τούμπα. Οι πρώην «πράσινοι» Χαλκιάς-Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να σώσουν την ομάδα τους, γνωρίζοντας την... πίκρα της ήττας.



Ο «αγέραστος» Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο παίκτης Γκαρσία

Παρότι έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και σε εκείνα τα τέσσερα παιχνίδια αλλά και στο σημερινό. Ο... αγέραστος Αντελίνο Βιεϊρίνια αγωνιζόταν στην εποχή του Λάζλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ, πριν πάρει τη μεταγραφή του στη Γερμανία και στη Βόλφσμπουργκ. Επέστρεψε μετά από χρόνια στην Ελλάδα, ανανέωσε τελικά φέτος το καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ παρότι έμοιαζε... χλωμό και σήμερα θα βρεθεί ξανά απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον πρώην προπονητή του, Λάζλο Μπόλονι σε ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο συμβάν.

Φυσικά, δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει πως στη θητεία του Λάζλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ είχε ποδοσφαιριστή του τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο βετεράνος Ουρουγουανός χαφ και νυν τεχνικός στον «δικέφαλο του βορρά» αγωνίστηκε στα 3 από τα 4 παιχνίδια εκείνης της σεζόν, ενώ σίγουρα προκαλεί εντύπωση το ότι... έβγαλε και τα τρία 90λεπτα, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε υπερβολικά σκληρά έως και πολλές φορές αντιαθλητικά. Πήρε στα 2/3 από μία κίτρινη κάρτα, πάντως...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x